Nagycsoportosok szülei, nálatok jellemző, hogy mennek az au.31ig 6 évesek szept. Től iskolába ahogy ezt most erőltetik "odafentről"?
Ez megint a szokásos "összeugrasztás": a 3 éves gyerek szülei morognak a 6 évesre, hogy miért nem megy végre már iskolába, mert több, mint 30an lesznek az oviban. A nyári 6 éves szülei meg lehet, hogy látják, hogy a gyerekük még nem iskolaérett (szerintem ha az lenne, nem tartanák vissza). Én a másik oldalon vagyok, a fiam most lesz elsős - azt mondták a _körzeti_ általános iskolában, hogy átnézték a jegyzőtől kapott papírt, és ha minden nyári 6 éves is jelentkezik az iskolába, akkor nem fognak beférni. Már megvan, hogy melyik iskolába irányítják a be nem férő körzeteseket - a kerület legszarabb iskolájába (nem csoda, hogy ott van hely, a kutya nem akarja oda vinni a gyerekét). Úgyhogy én meg reménykedek, hogy nem akar mindenki suliba jönni.
De valójában nem egymásra kéne fújnunk. Talán valaki észrevehetné fönn, hogy _kevés a hely_ - az iskolában is, az oviban is, a bölcsiben meg pláne...
Nem azért lesznek a kicsik többen, mert a nagyok közül nem engednek többet iskolába. A kicsiknek kötelező lesz 3 éves kortól, és aki eddig nem vitte volna, most kénytelen lesz. Ez max vegyes csoportnál jelent nagyobb létszámot.
Egyébként én sem engedném, és nem is fogom ha csak lehet a fiaimat, ők aug közepén születtek, igaz még van 3 évük addig, de még egy évet kell majd nekik az ovi, már most látom. ( a lányomhoz képest látom.) A lányom novemberi, ő majdnem 7 lesz mire megy, kell is az! Szerintem.
Én is augusztus végén születtem, még akkor is ugyanez volt a törvény, engem nem engedtek suliba a nevelési tanácsadóban, mert 16 kg voltam összesen, azt mondták az eszem miatt mehetnék, de a súlyom miatt inkább maradjak. Maradtam, és szerintem így volt jó nekem, mai fejjel is azt mondom kellett még az az egy év.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!