Van akinek tartós beteg a gyereke? Pl aszmatikus bronhitisze?
Figyelt kérdés
#bronchitis #aszmatikus
2013. márc. 23. 21:29
1/9 anonim válasza:
Barátnőm kislánya asztmás.Mire vagy kíváncsi?
2/9 A kérdező kommentje:
hát igazából arra hogy nekünk most nem hosszabították meg a tartós betegségről az igazolást. mert április 1 től nem jár, ezeknek a gyerekeknek. tud erről valamit?
2013. márc. 24. 20:16
3/9 anonim válasza:
igen,csak nagyon súlyos asztmára hosszabítják meg.Nem tudom náluk mi lesz majd augusztusban jár le nekik a papír.Azt hiszem 2 gyógyszertszert szed rendszeresen a nevüket nem tudom pontosan,de ha gondolod rákérdezek.Azt hiszem az egyik a ventolin.Úgy hallottam,h azok kapják továbbra is akik az állandó,akár több gyógyszer mellett is fulladnak.
4/9 anonim válasza:
a fiamnak az van,1hete derült ki.2 gyógyszert szed állandóra,2,5éves.Jövőhéten megyünk a dokihoz,akkor fogok rákérdezni,kitölti egyáltalán a papirt az emelt családihoz..stb,de én is úgy hallottam hogy nagyon megszigorodott.1 hete szedi kb a fiam rá a gyógyszert+ventolint,de ezek mellett is ugyanúgy fullad néha.
5/9 A kérdező kommentje:
nállunk állandó a flixotide reggel este a ventolin akkor kell ha fullad, de ezek melette is befulladt most is úgy hogy 3 napig injekcióra jártunk!
Még sem hoszabítják meg a papírt!
2013. márc. 25. 12:52
6/9 anonim válasza:
Flixotide, ventolinra nem is fogják. 2 hónap elteltével állapítható meg, hat e gyógyszer, kedves utolsó előtti, addig esélytelen a dolog. Mi most megkaptuk. Flixotide 2x2 puff, montelukast 1 este, ventolin, atrovent, beroduál, egifilin, beroduálos inhaláló (ez másik fajta beroduál) sz.e. rektodert kúp. Így is havonta, másfél havonta az intenzíven kötünk ki és 2-3 hetet bent vagyunk. 2 hét itthon, megint kórház. másfél éves, 8 hós kora óta ez van. Én nagyon szívesen lemondanék csak legyen egészséges a gyerekem. :( De amúgy én sem értem miért kellett megvonni a középsúlyos asztmásoktól!? Ok, hogy normális életet élhetnek, de ha nem lesz miből kiváltani a gyógyszert ők is súlyosak lesznek. Nem gondolkoznak ezek, akik ilyen törvényt alá írnak!!! Örüljenek, hogy egészséges gyerekeik vannak és nincs szükségük rá. Borzalom, hogy pont a beteg gyerekeken akarnak spórolni ezek a mocsadékok!
7/9 anonim válasza:
03-25 08:15-ös vagyok:
2 hete voltunk kontrollon,és megkapta a fiam a tartós betegségről a papirt,de "csak" amiatt,hogy az elmúlt 1évben 36x volt beteg.(a háziorvostól 1évre visszamenőleg kikértem a papirjait).Szedi még ugyanazokat a gyógyszereket,de mellé még felirt egy porlasztó gépet és berodual cseppet,mert ha beteg és fullad,a ventolin se szokott használni.
8/9 anonim válasza:
Örülök, hogy megkaptátok! Félre ne érts, nem annak, hogy beteg, hanem annak, hogy titeket is támogatnak ezekben a nehéz időkben. Akkor rendes volt az orvos! Remélem tényleg meg kapják akiknek szükségük van rá. Borzasztó, hogy ti is ennyit vagytok betegek. Rágótablettát nem írtak? Az sokat szokott segíteni!
9/9 anonim válasza:
de azt is kap,singulair minit,de nem nagyon használ.Szerencsére ha nem beteg,ő nem fullad(kivéve persze terhelésre,vagy hiszti miatt),de ha beteg,ami elég gyakori sajnos és elhúzódó,akkor szinte semmi nem használ...kiváncsi leszek erre a berodual cseppre beválik e majd neki,de remélem minél később fogjuk csak tesztelni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!