Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tudnám magam megszerett...

Hogyan tudnám magam megszerettetni 2 és 4 éves fiúgyerekkel? Dada vagyok.

Figyelt kérdés
2013. márc. 19. 17:13
 1/7 anonim ***** válasza:
Szeretni kell őket, szívből, ösztönösen. A gyerekek ezt megérzik. Minden más erre épül.
2013. márc. 19. 17:19
 2/7 anonim válasza:

Játszani-játszani-játszani! (:

Ha ott vannak a szülők, mikor te is dolgozol, akkor sokkal nehezebb dolgod van. De ha egyedül vagy velük, hamar megszeretnek. Leülsz a szőnyegre, előveszel pár kisautót vagy egy babát, és ami eszedbe jut, de a gyerekek is fognak ám kezdeményezni, ne félj. Merülj a játékba, és mosolyogj rájuk. Most hirtelen nem jut több eszembe.

2013. márc. 19. 17:36
 3/7 anonim ***** válasza:
És tényleg ami fontos!Ne érezzék hogy csak erőltetett amit csinálsz!!Menj le az ő szintjükre.Legyél te is gyerek.Nem szabad játszani a szigorű felnőttet.
2013. márc. 19. 17:55
 4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm! :)
2013. márc. 19. 19:08
 5/7 A kérdező kommentje:
az itt a gond,hogy a nagyobbik gyerek azt hiszi, hogy valami szolga vagyok. Kihasználja, hogy idegen vagyok.Szemétkedik velem, de ha rászólok akkor vagy sír, vagy szól az anyjának, szóval rászólni se merek. Annyira undok velem,hogy az már hihetetlen.Nem tudom ilyen esetben mit kell tenni.
2013. márc. 19. 19:10
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha árulkodik,meg szemtelen akkor kicsit kitolnék vele.Ha rosszat csinál és már többszöri szólásra is szemtelen, fognám a kiskezét és vinném anyukához és ott mondanám el az esetet az orra előtt és hogy ő mit reagál.És azt is hozzá tenném hogy azért vitted oda mert visszaél a helyzettel.
2013. márc. 20. 18:03
 7/7 anonim ***** válasza:

Hehe, de jó nosztalgiázni, én is így kezdtem. :) A ló túlsó fele... A gyakorlatban is meg lesz részedről az arany középút, idővel, ne aggódj. ;) Legyél következetes és határozott, persze olyan vonatkozásban, ami humánus, és ésszerű, a gyermek érdekét szolgálja (és nem feltétlen azt, amiről a gyerek azt hiszi, h neki jó).

A többit meg már írták: gyerekközpontú nevelés: a gyermek kell hogy irányítsa: A JATÉKFOLYAMATOT - DE NE TÉGED!

És persze érzik, amit a felnőttben van!!! Ha bizonytalan vagy és nem irányítod AZT, AMIT KELL , akkor kihasználja az élelmesebb gyerek. Ha határozott vagy, de igazságos, azt is megérzik, legfeljebb megpróbálnak alkudozni veled, de ne hagyd, esetleg néha, egy szintig, ha nagyon indokolt. Ha valóban szeretetet érzel a gyermekek iránt, azt is megérzik.

2013. márc. 21. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!