Hogyan tudnám magam megszerettetni 2 és 4 éves fiúgyerekkel? Dada vagyok.
Játszani-játszani-játszani! (:
Ha ott vannak a szülők, mikor te is dolgozol, akkor sokkal nehezebb dolgod van. De ha egyedül vagy velük, hamar megszeretnek. Leülsz a szőnyegre, előveszel pár kisautót vagy egy babát, és ami eszedbe jut, de a gyerekek is fognak ám kezdeményezni, ne félj. Merülj a játékba, és mosolyogj rájuk. Most hirtelen nem jut több eszembe.
Hehe, de jó nosztalgiázni, én is így kezdtem. :) A ló túlsó fele... A gyakorlatban is meg lesz részedről az arany középút, idővel, ne aggódj. ;) Legyél következetes és határozott, persze olyan vonatkozásban, ami humánus, és ésszerű, a gyermek érdekét szolgálja (és nem feltétlen azt, amiről a gyerek azt hiszi, h neki jó).
A többit meg már írták: gyerekközpontú nevelés: a gyermek kell hogy irányítsa: A JATÉKFOLYAMATOT - DE NE TÉGED!
És persze érzik, amit a felnőttben van!!! Ha bizonytalan vagy és nem irányítod AZT, AMIT KELL , akkor kihasználja az élelmesebb gyerek. Ha határozott vagy, de igazságos, azt is megérzik, legfeljebb megpróbálnak alkudozni veled, de ne hagyd, esetleg néha, egy szintig, ha nagyon indokolt. Ha valóban szeretetet érzel a gyermekek iránt, azt is megérzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!