A fiam 3 éves és nem hajlandó lekvárt enni. Miért utasítja el? Hogyan tudnám megszerettetni vele?
Semmi baja nem lesz, ha lekvár nélkül nő fel :)
Ha nem kívánja a gyümölcsöt sem, akkor biztos sok a sava. Jobban tudja ő, hoyg mire van szüksége. A lekvárban nem sok rost van. Adj neki barna kenyeret, meg répát, borsót!
Szerintem a lekvárt hanyagold! Biztosan a magyaros ízeket szereti. Adj neki babahamburgert sok zöldséggel, meg teljeskiörlésűből tésztát, és zabpelyhet tejben főzve, tejbegrízt. Ezek rostosak. Lehet, hoyg a zöldségeket nyersen megenné. Kínáld majd meg ha lesz, zsenge karalábédarabokkal. A húsos ételeket készítsd zöldséges ragunak! Csinálj rakott zöldbabot, karfiolt! Talán valami salátát megenne. Svédgomba, franciasaláta? Vagy csemegeuborka? Paradicsomsaláata?
A gyümölcsöt rejtsd édességbe! Poharas krémbe, joghurttortába, piskótába!Almás pitét csak megeszi?
Ha nem zselatinos,akkor süss olyan sütit,amit lekvárral kensz meg.
De nálunk,ha valamilyen ételt nem akart megenni a fiam,áthívtam a szomszédasszonyomat. Kértem,hogy kóstolja meg az ételt,és mondja meg,jó-e? Természetesen nagyon finomnak találta,elkérte a receptet és közben egy odakészített kiskanállal a fiam szájába is nyomott egy adagot. Meglepetésében lenyelte. A szomszédasszony megkérdezte tőle,hogy neked is finom ugye?
Az esetek többségében ezután megette.
Köszönöm mindenkinek !
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!