Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elmondanád gyerekeidnek hogy...

Elmondanád gyerekeidnek hogy lenne egy idősebb testvérük csak sajna meghalt?

Figyelt kérdés
Holnap lenne 15 éves a fiam. Van két nagyobbacska lányom azóta (13, 10 évesek, meg egy pici fiam). Régóta vacilálok rajta hogy el-e mondjam már nekik vagy még várjak. :(
2013. márc. 19. 15:57
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

várj! én 12voltam mikor megtudtam egy ugyan ilyen dolgot és kiborultam! :(

17/l

2013. márc. 19. 16:05
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én már rég elmondtam volna nekik, hisz csak kérdezik kiért gyüjtessz gyertyát, kiért mondatát misét, kihez mentek a temetőbe...

Nem kisgyerek már, hogy ezt ne értenék meg!

2013. márc. 19. 16:16
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Már rég el kellett volna mondani
2013. márc. 19. 18:45
 4/8 anonim ***** válasza:

Ezt jobb lett volna még egész kicsi korukban elmondani, ennek tudatában felnőniük. Teljesen természetesen tudták volna kezelni, és lehet, hogy neked is jobb lett volna, ha nem kell magadba folytani.

Ezen persze már változtatni nem lehet, de nem hiszem, hogy kamasz, vagy akár felnőtt korban ezt olyan könnyen fogadnák. Az a baj, hogy gyakorlatilag hazugságban nőttek fel, és ezzel lehet, hogy nem fognak tudni megbirkózni.

2013. márc. 19. 19:52
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is már kicsi korukban el kellett volna ezt mondani, helyesebben ebbe kellett volna "belenőniük". Így, hogy nagyobbak, persze, hogy "sokként" éri majd őket. szerintem minél előbb beszélj velük erről. Egyébként mennyi idősen halt meg a fiad? Már születéskor, vagy később. Mert utóbbi esetben csak akad egy fénykép is róla, ami már adhatott volna alkalmat a beszélgetésre a testvérről, aki sajnos már angyalként védi a "kistesóit".
2013. márc. 19. 20:00
 6/8 anonim ***** válasza:
Én is már kiskorukban elmondtam volna. Valahogy egyszer úgyis meg fogják tudni...
2013. márc. 20. 02:18
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem essél túl rajta. A kicsinek majd elmondjátok később, de a két nagyobb már érett rá, hogy megtudja.
2013. márc. 20. 10:43
 8/8 A kérdező kommentje:
Halvaszületett, tehát nincs semmi amit mutathatnék nekik róla. :( "Már rég elmondtam volna" - nem olyan könnyű ám! Sokáig nem tudtam beszélni sem róla. Többször gondolkodtam már azon hogy elmondjam, de már csak a gondolatától is sirhatnékom van. Sőt az is megfordult az eszembe hogy nem is mondom el nekik... Nehéz...
2013. márc. 20. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!