Halat hogyan készíted el gyerekeidnek?
Figyelt kérdés
A lányom nem nagyon akarja mostmár megenni, igaz csak a rántott halla próbálkoztam.
Kiderült,hogy diátoznom kell, így én is örülnék valami klassz receptnek, ami gyorsan megvan, finom,
2012. okt. 10. 12:45
1/6 anonim válasza:
Én nagyon szeretm, és a család is:):
sütőzacskóba beteszem a halat kicsit sózva borsozva, mellé teszek kakukkfüvet, vagy más zöldfűszert, persze ha szárított van az is jó, és kábé 20 perc alatt megpárolom. Ha fagyasztott, elég a párolódáshoz a víz, amit enged, ha friss, akkor is:). Ha megpárolódott, akkor kinsitom a zacsit és meg"pirítom".
De szoktam sinám só- borssal vagy egyéb fűszerrel, amit ehet a gyerek simán kevés olajon átsütni, az is kedvenc:).
2/6 anonim válasza:
Én is a párolós megoldást és az ős régi olajban sültet szoktam készíteni. Mondjuk mi levesnek is nagyon szeretjük, ebben az esetben ugye főtt.
3/6 anonim válasza:
Paradicsomos-halas tészta: pici olajon aprított fokhagymát megfuttatsz, rádobsz egy konzerves rio mare tonhalat (olajosat vagy vizeset, mindegy, de lecsöpögtetve), egy konzerves aprított héj nélküli paradicsomot - lehet paradicsompüréből vagy házi paradicsomléből is csinálni -, bazsalikom, petrezselyem, pici só, és összerottyantod. Aztán natúr tömlős sajtot (én Lidl-ben veszek from'dor krémsajtot, ez tartósító és egyéb mű izé mentes), és összeforralod picit. Főtt durum penne vagy spagetti tésztával összekevered a szószt, esetleg még sajtot reszelhetsz a tetejére.
4/6 anonim válasza:
Mi épp tegnap ettünk halat, fagyasztott tengeri halfilé volt. Csináltam egy sűrű palacsinta tésztát(sósan-nem cukrosan), a halat bekentem zúzott fokhagymával és sóval majd a tésztába forgattam és úgy sütöttem ki. A fokhagyma persze elhagyható..Diétázásnál persze nem tudom így ehető-e?!
5/6 A kérdező kommentje:
Úgy néz ki epekő, úgyhogy fokhagyma, olaj, panír mellőzve:(:(:(
2012. okt. 10. 13:02
6/6 anonim válasza:
Akkor az első megoldást válaszd - pici só, bors, esetleg pár csepp citromlé, becsomagolod zöld fűszerekkel fóliába, és irány a sütő. Ehettek hozzá párolt rizst, az passzol hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!