Szoktál venni a gyerekeidnek nagyobb dolgokat szülinapon karácsonyon kívül is? Olyat ami pénzbe kerül nem is kevésbe, de nem ilyen alkalmakra adod hanem csak úgy megveszed mert szükség van rá?
De épp ez az hogy húsvétra, gyereknapra névnapra stb. csak jelzésszerűen ajándékozunk...Húsvétkor kicsi dolgot szoktak kapni és tojást keresünk meg csokit kapnak stb.
Tojnék én, csak olyan nehéz még én érzem rosszul magam. Ja és persze hónapokig spórolok ezekre, nem arról van szó hogy gondolok egyet és költekezek egy nagyot...:/
Ha ők így gondolkodnak ne mond el nekik, nem kell beszámolnod nekik, hogy mit, mikor és miért veszel a gyermekeidnek, ha ezt nem értik meg akkor én nem járnék össze velük. Viszont, ha ragaszkodsz a társaságukhoz akkor ne beszélj velük ilyenekről.
Én veled értek egyet.
Vagy mondd azt, hogy a persely-pénzéből van a gyereknek. Mi ősz óta gyűjtjük az aprót a kicsinek, abból lesz tavasszal a bicikli.(na jó, ki kell majd azért pótolni)
De így a gyerek is érzi, hogy nem csak úgy kapta, meg a családnak/barátoknak is be lehet mesélni.
egyébként meg örülj neki, hogy meg tudod ezeket engedni magadnak, ez legyen a legkisebb gondod.:)
Abban igazuk van, hogy később jobb a gyereknek, ha nem szokik hozzá, hogy bármikor kaphat nagyobb ajándékot. DE, mindenkinek a saját dolga eldönteni, hogy mikor vesz neki valamit.
Mondd azt legközelebb, hogy mondjuk karácsonyra rengeteg ajándékot kaptatok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!