Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az óvónő megjegyezte, hogy...

Az óvónő megjegyezte, hogy láttja megszültem és annyit tud nekem javasolni, hogy vagy vegyem ki az oviból a 3 éves fiamat, vagy pedig ezentúl délben legyek kedves érte menni, elvárhatja ezt?

Figyelt kérdés
Mosolyogva mondta,de igen nyomatékosan,mihez tartás végett ,azt mondta,hogy meglátom sokkal jobb lesz az úgy,ha ráhallgatok.
2013. márc. 14. 15:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem nem kérhet,mond meg neki,hogy nem fogsz reggel meg délben is rohangálni,mert Ő úgy gondolja.
2013. márc. 14. 21:42
 12/19 anonim ***** válasza:
31%

Én nem értelek benneteket!!! Ti az óvónőnek szülitek a gyerekeiteket??? Nekem 2.5 év van a fiam között, és meg se fordult a fejembe, hogy egész napra írassam be az oviba a nagyobbik fiamat. Örülök, hogy tovább együtt lehetünk! A kicsivel úgy is kell sétálni, így reggel elvisszük a tesót, hazajövünk megfőzök, és délbe megyünk érte. Sokkal jobban összeszoknak így! Ebéd után mese és alvás van mindkettőnek, addig bőven utolérem magam. Főzni így is úgy is kell apának is! Olyan gyorsan kirepülnek a gyerekek a fészekből, és ez az idő SOHA nem jön vissza!

[link]

2013. márc. 15. 08:34
 13/19 anonim ***** válasza:
57%

Egyrészt nem ez volt a kérdés és semmi közöd hozzá, hogy más mennyi időt akar, vagy tud a gyerekével lenni.

Másrészt arra is gondolhatnának egyesek, köztük a pedagógusok, hogy milyen érzés látni az ottmaradó gyereknek, hogy van, aki hazamehet délben.

2013. márc. 15. 08:50
 14/19 anonim ***** válasza:
46%
Én nem engedném meg már óvodában ezt az összevisszaságot. Vagy menjen egész napra, vagy ne menjen egyáltalán.
2013. márc. 15. 08:51
 15/19 anonim ***** válasza:
82%
Egy 3 évesnek nagyon is szüksége van a közösségre a kortársaira,már egy 2 évesnek is,mivel anyuka otthon van a pici babával nem fogja millió helyre elvinni,mert nem tudj és mert a pici babának sem jó,ha napi 4-5 órát rohangálnak jobbra balra,csak hogy az idősebb ne unatkozzon.Az óvodát nem csak azért találták ki,mert dolgoznak szülők,igenis joga van elvinni reggel haza hozni uzsi után 3 körül a gyerekét,közben otthon foglalkozhat a kicsivel a kicsi nyugodtan tud aludni,anyuka elvégezheti a dolgát,majd 3 után van még bőven idejük együtt lenni,szóval szerintem senkinek nincs köze ahhoz ki hogyan csinálja egy 3 évesnek nem jó otthon ücsörögni,és ráadásul csak kínlódna,így viszont szórakozik,jól érzi magát.
2013. márc. 15. 11:27
 16/19 anonim ***** válasza:
27%

Már miért ne mehetne valaki haza ebéd előtt vagy után??? Ki ne találd már, hogy minden gyerek este 5-ig legyen az óvodában! Szerinted mi abban a szórakozás ha délután az oviban alszik a gyerek? A foglalkozások és az udvari játék délelőtt van, délután csak alvás és uzsi van, olyan nagy baj, ha ebből kimarad? Olyan sok anyukánál látom, hogy csak szabadulna a gyerektől, hogy neki kényelmesebb legyen. A szomszédasszony is csak 5-kor megy a gyerekért, mert akkor már csak két órát kell vele lenni, aztán mehet fürödni utána aludni, mert ő nem bír vele (elmondása szerint). Jó pofa ő nem bír el egy gyerekkel, beadja egész napra az óvónő meg birkózzon 30 gyerekkel, és ő a hülye ha valamiért mer szólni a szülőnek.

Egyébként milyen 4-5 óráról beszélsz? Nekem 20 perc oda, 20 perc vissza az ovi. Közben bevásárolunk, te azt se szoktál a babáddal? Egész nap otthon ültök? Levegőzni se mentek? Elég szomorú, ha valaki a 2-3 éves gyerekével nem tud otthon mit kezdeni! Tudod mit, akkor tényleg jobb helyen van az oviban!

2013. márc. 15. 14:28
 17/19 anonim ***** válasza:
60%
Te milyen frusztrált vagy,oda írtam,hogy 3 körül megy érte,neked nem mindegy ki mikor megy a gyerekéért??,nyilván ha teheti nem hagyja ott 4-5ig a gyereket senki.Arról beszéltem,hogy elviszi játszótérre,valamilyen foglalkozásra stb az nem 20 perc.Nekem már nem babám van,és de én vittem mindenfele,de ha lenne másik nem rángattam volna el az oviból 12kor csak mert valaki azt mondja neki úgy kényelmes fél 3 körül kelnek bőven elég akkor menni.Fiam még nincs két éves bölcsis,ha elhoznám ebéd után akkor soha nem aludna hulla lenne egész nap,egyszer hoztam el,mert úgy alakult,és tiszta hiszti volt,mivel megszokta,hogy ebéd után rögtön alszik.Nem mindenki 20 percre lakik az ovitól,télen elviszi fél 9-9körül,hazamennek 11kor újra öltöztetheti a kicsit hogy oda érjen a nagyért,sok értelme van tényleg az egésznek.Tudod mit te maradj otthona gyerekeiddel iskolás korukig ha akarsz,majd mindenki eldönti Ő hogyan szeretné csinálni.
2013. márc. 15. 14:53
 18/19 anonim ***** válasza:
51%
Nálunk 8-ra be kell érni az oviba, dél előtt 10 perccel van kapunyitás. Délután csak 16 óra után lehet őket elhozni, mert 3-ig alszanak. Egy szóval nem mondtam, hogy iskolás korukig itthon fogok maradni, ha a kicsi 3 éves lesz megyek vissza dolgozni, és akkor nyilván ő is ott fog aludni az oviba! Amíg lehet viszont kihasználok velük minden percet itthon, mert mint már írtam ez az idő SOHA nem jön vissza!
2013. márc. 15. 15:11
 19/19 anonim ***** válasza:
51%

Az nem baj, ha a nagytesó az oviban alszik és nem megy haza ebéd után. Az a baj, amikor minden gyerek 16-16.30 között elmegy haza és a gyeses anyuka gyerkőce marad ott 17ig egyedül az óvónővel malmozva. Na ez baj!

És igen, sokan vannak, akik lepasszolják a gyereket, pedig bőven elvihetnék uzsonna után.

De az nem várható el, hogy ebéd után minden gyeses hazavigye a nagytesót. Bár én pl. biztosan ezt tenném.

24n óvónő

2013. ápr. 19. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!