Nálatok is ilyenek az óvónők?
Abszolút nincs így szerencsére!
Ajándék csak év végén, pedagógus-napon van.
Tavaly Bp járt Bölcsibe, oviba, a lányom.
Szedtek csoport pénzt az ovónők, amiből karácsonykor játékot vettek, ami az Oviban maradt, vagyis az Oviba vették!
Most vidéken jár Oviba, itt egy szülő szedi a csoport pénzt, amiből névnapon vesznek egy bonbont az óvónőnek, azzal megköszöntik mindenki nevében!
A gyerekeknek Mikulásra a csoport pénzből vették a Mikulás csomagot. Most a maradék pénzből a csoport elmegy majd kirándúlni!
Nekem ez sokkal jobban tetszik, mint az előző Oviban.
Én karácsonyra adtam az ovónőknek, dadusoknak 1-1 bonbont, meg pedagógus napra is fogok, mert a lányom ha bepisil nem szólnak érte, ha nem eszik megetetik, szóval foglalkoznak vele, nem úg mint az előző Oviban, ahol csak vissza akarták rakni Bölcsibe mert nem volt kedvük hozzá, mert néha fel kellett volna állni...
Szia! A kérdésedből úgy tűnik, mintha erről az óvónők tehetnének, pedig a leírásod alapján ez a szülők hülyesége. Szerintem egy normális óvónő nem vár el ilyet, és ha mégis így „dörgölőzik” valamely szülő, attól a gyerekével nem bánik kitűntetetten. Vagy nálatok, úgy látod, ettől megkülönböztetés van?
Nálunk ilyen nem volt az oviban (vagy legalábbis szerencsére én nem tudtam róla), ünnepekkor közösen adtunk ajándékot. Bár az tény, hogy ilyenkor volt egy-két szülő, aki még pluszban külön is odatolta a gyereket egy kis csomaggal az óvónőhöz, de én azt gondolom, ez szánalmas – ha együtt ajándékozunk, akkor nem kéne ilyet csinálni, nagyon visszatetsző. A legtöbb szülő viszont nem tett ilyet hál' istennek.
Nekem az óvoda már/még nem aktuális, de a jelenség mindenhol él.
A csúcspont nekem a zeneiskolai vizsga volt. Úgy járultak a tanárnő elé a szülők, mint valami fáraó elé a datolyával.
Semmi sem kötelező, ne foglalkozz ezzel. Mindig lesz olyan szituáció, amikor valakinek tömegek visznek ajándékot, van szülő, akinek ez valamiért fontos. Neked nem kell hogy az legyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!