Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Baj, hogy 19 hónapos lányom...

Baj, hogy 19 hónapos lányom este 10nél előbb nem alszik el?

Figyelt kérdés

Reggel fél 7-8között kel és ebéd után(1-2körül alszik el) alszik 1.5-2 órát.

Viszont ha előbb aludna el biztos vagyok benne hogy 6kor már fent lenne.Általában éjjel 9-9.5órát alszik.

2013. márc. 11. 21:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ugyanez a helyzet nálunk, nem tudok mit csinálni vele. Majd ha bölcsibe, oviba jár, változik, gondolom.
2013. márc. 11. 21:43
 2/11 anonim ***** válasza:
És miért baj az, hogy hatkor már fent lenne? Egyébként a kérdésedre válaszolva, nem baj, amíg nem lesz bölcsis vagy ovis, de jobb lenne egy gyerekbarátabb napirend, szerintem.
2013. márc. 11. 21:51
 3/11 anonim ***** válasza:

Ha neked nem okoz gondot, akkor nem baj.

Mondjuk én tennék egy próbát, és letenném előbb aludni, és megnézném reggel mikor ébred, mert pl. nálunk alvás alvást szül, úgyhogy ha előbb teszem le, akkor sem kel reggel korábban.

Bölcsis, ovis időszakban amúgy jól jön majd, ha magától ébred korán.

2013. márc. 11. 21:54
 4/11 anonim ***** válasza:

Szia nyugi nekünk a lányunk min 11-12 felefárad el!!

Egyszerüen nem tudjuk letenni ,mert üvölt az ágyában!!

Vállamon altatom!!

8 hónapos lesz

2013. márc. 11. 23:25
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk úgy alakul, hogy van egy 3 éves lánykám és egy 11 hónapos fiam.Este fél 7-7-kor fürdés, fél 8-kor alszik mind a kettő.A fiam 1-2 órát alszik általában délelőtt, a lányom nem alszik napközben.Reggel 6 körül kelnek de van hogy már 5-kor.Ha neked az nem baj, és fenn bírsz lenni éjfélig akkor nem probléma.Viszont én pont azért vezettem be ezt a korai alvást, hogy majd az oviba menet előtt ne kelljen a lányommal veszekedni, hogy kelljen fel, meg ugye ha nem kipihent nyugtalanabb, nyűgösebb is.Szerintem sokkal nehezebb a korai felkeléshez hozzászoktatni egy gyereket, mint a későire rászoktatni.Úgy gondolom, hogy neki így jobb, az meg hogy én bírnék aludni 9-ig az másodlagos, ők az elsők.Teljesen hozzászoktak ehhez a napirendhez, ráadásul így nekünk is van este a férjemmel néhány óránk csendben, kettesben.... :)
2013. márc. 12. 08:35
 6/11 anonim ***** válasza:
nálunk is ez van sajnos..április végén lesz 2 éves....a leghamarabbi időpont mikor eltudom altatni az 22 óra,de inkább tolódik 22 30 felé...reggel 7 30 kor kel 1 kor alszik kb 3 ig.Este 8 kor fürdetjük,de utána egyszerűen felpörög:)Remélem változik ez majd mire oviba megy...
2013. márc. 12. 10:36
 7/11 sedacurforte ***** válasza:
Nálunk szintén ez a helyzet: ébredés 8 után, alszik ebéd után kb. fél 2 től 4 ig, simán bírja 10 fél 11 ig, ráadásul maga nem alszik el, altatom, de onnan tudom hogy már csicsizni akar, hogy sír, és rám van tapadva. 19 hós
2013. márc. 12. 16:12
 8/11 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó,nálunk dettó ugyanígy van minden.így is alszik napközben :kb fél 2től 3ig vagy fél 4ig.

Próbáltuk már letenni előbb,de üvölt.Sőt.Nem is feküdne le magától ha én nem raknám le. Teljesen fel van pörögve ilyenkor,futkozik,viháncol.10kor is csak úgy kerül az ágyba hogy én leteszem,persze nem akarja,de muszáj neki.

Anyósom szerint nem normális,hogy 10kor még nem alszik a gyerek....szerintetek??

2013. márc. 12. 18:49
 9/11 sedacurforte ***** válasza:
Szerintem normális, mert ennyit kibír, bár már találkoztam olyan babával, aki kel fél 4 körül délután, 7 kor beteszik este az ágyába, és már alszik is. Ötlet: próbáld meg reggel korábban kelteni, de nem tudatosan, hanem pl. kinyitod az ajtaját, elkezdesz mosogatni, rakodni. Néha bejön, de valamikor ekkor alszik olyan mélyen, hogy az csuda.
2013. márc. 14. 15:49
 10/11 anonim ***** válasza:
Esti lefekvésnél megvan a megszokott sorrend számára? NÁlunk az vált be, hogy minden este ugyanolyan sorrendben vacsi, játék, fürdés, onnan már csak pizsama, elköszönés a kedvenceknek, és be az ágyba. Ott mesélek neki. Rituálisan mindig ugyanúgy. volt, hogy vissza akartam még vinni a fürdőbe, hogy szárítsak a haján, de már ment az ágyába, ki sem szállt onnan, várta a meséjét. Éjjel kb. 9 órát alszik, nappal kb. 2 órát.
2013. márc. 14. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!