Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Létezik olyan pelenka, ami...

Létezik olyan pelenka, ami 4,5 deci vizeletet képes tárolni? SOS, mire váltsak?

Figyelt kérdés
A fiam amióta nem tápszeres, nagyságrendekkel többet iszik, és az eddig jól bevált Libero is felmondta a szolgálatot! Lehet, hogy ez már minden pelusnak meghaladja a képességeit, ne is próbáljak mást? 3 óra alatt tele lett, (3dl tea után), és öltöztethettem át a 2 éves manót. Eddig ilyet nem tapasztaltam, de most már napok óta ez megy. A ti pelusotok mennyit bír? Milyen gyakran cserélitek? Azt hittem, idővel elég lesz 3-4 pelenka naponta, de most 5-6-nál tartunk, pedig eddig nem volt nagy ivó a fiam...
2013. márc. 7. 18:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
46%
Hát bili ?! 2 éves!
2013. márc. 7. 19:14
 2/16 anonim ***** válasza:
87%

válts nagyobb méretre, annak nagyobb a "kapacitása" is :)

na meg tényleg el lehet kezdeni a bilizést, mindjárt itt a jó idő :)

2013. márc. 7. 19:36
 3/16 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem adj rá nagyobb méretet.

6-os méretet hordott 2 évesen a gyerekem.

2013. márc. 7. 20:48
 4/16 A kérdező kommentje:

Nos igen, a bili! :) A kérdés nem a szobatisztaságra vonatkozott, de ezt itt már megszokhattuk. Persze, senki sem akar ilyenkor rosszat, na de Anyukák, akaratlanul is lehet rossz tanácsot adni... :)

A kisfiam 1 kg-mal született, jelenleg 11 kg, és igen, két éves lesz korrigáltan 1 hónap múlva. Nem, nem érett még a szobatisztaságra fizikailag sajnos, ugyanis amíg a ti gyerekeitek buzgón fogyasztották már az anyatejet, és hozzátok bújva szundikáltak, addig az én kisfiam az életéért küzdött egy inkubátorban. És amikor a ti gyerekeitek megtették az első lépéseiket, akkor az én kisfiam nagy örömömre végre megtanult kapaszkodás nélkül állni! Tehát bármennyire is szeretném azt mondani, hogy örüljetek, nagyokosok, hogy a ti gyerekeitek időre születtek, és egészségesek, nem mondom inkább! :) Bár a kisfiam hónapok óta bővített mondatokban beszél, és megmondja a nevét, hogy hány éves, és hol lakik, illetve mondókák, versek ömlenek belőle, vajon a ti kis porontyaitok a beszédfejlődésben hol tartanak? :)

Erről ennyit...

A súlya miatt nem válthatok 6-osra, az 5-ös is viszonylag nagy még neki, ez nem működik sajnos. De köszönöm Nektek, mert rávezettetek arra, hogy feltehetően abból adódik a probléma, hogy 2 éves kisgyereknek megfelelő mennyiségű pisit produkál, de a "méretei" miatt nem kaphat ennek megfelelő nedvszívó képességű pelust. És ez egyben azt is jelenti valószínűleg, hogy a veséje végre jól működik, és behozta a fejlődési lemaradást.

A bilizést persze elkezdjük, amint itt a jó idő, hátha sikerül őszre a dolog! Én bízom benne, mert nagyon igyekszik! :)

És nem mellesleg van már egy tizenéves gyermekem, aki 22 hónaposan szobatiszta volt, tehát a "biliiii???"- kérdésben nem vagyok teljesen tapasztalatlan. :D

Bocsánat, de a második bili emlegetésnél már kicsit elvesztettem a türelmem, talán megértitek!

Minden jót nektek, és köszönöm a válaszokat!

2013. márc. 7. 22:24
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Igaz az én lányom még kisebb, de nála sem bír ki a pelenka 3 óránál sokkal többet. Szerintem nem az a baj, hogy kis méretű pelenkát használsz. Egyszerűen kell napi 5-6 db. Nálunk van, amikor 8 is elfogy.

Én fehér Pamperst használok napközben, ami akkor tökéletes, de éjszaka többször átázott. Így éjszakára zöld Pamperst használok, azzal még nem volt baleset.

2013. márc. 7. 22:48
 6/16 anonim ***** válasza:
43%
Milyen egy hatásvadász szöveget nyomattál le... őszintén, nem valami szimpatikus
2013. márc. 8. 07:43
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, eléggé leszedted a fejünket....

Ha ennyire érzékeny vagy erre a témára, akkor legközelebb írd le kommentbe a részleteket és akkor senki nem javasol olyat, ami nem illik egy koraszülötthöz.

Egyébként nagyon örülök, hogy jól vagytok!!!!!!!

Én még mindig azt mondom, hogy adj rá nagyobb pelust, jó lenne rá szerintem az 5-ös, esetleg próbálj másik márkát, mondjuk a dm-est vagy pamperst.

2013. márc. 8. 09:20
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

2. vagyok. komolyan, most rosszul érzem magam, úgy gondolom, hogy semmi rosszat nem írtam és hasznos tanácsot adtam, persze ez az én véleményem.

lehetne itt órákig beszélni ki gyerekének mi a gondja, nekünk is kijutott sajnos, tudnék mesélni, de nem teszem. enyém pont egy éve, 27 hónaposan lett szobatiszta.

én se gondoltam mert le volt maradva, akkor még egyáltalán nem beszélt, 2féle fejlesztésre hordtuk, de levettem a pelust otthonra és pár nap után szobatiszta lett.

elnézést ha megbántottalak, de tényleg nem értem a kirohanásodat

2013. márc. 8. 11:37
 9/16 A kérdező kommentje:

Én nem pontoztam le senkit!

Mindenki zöld kezet kapott, az elsőt kivéve, mert ott aztán nem sok tanácsot kaptam! Nem tudom, ki pontozgat, második, semmi sértőt nem írtál!

5-ös Liberot hordott a kisfiam eddig is, csak kicsit nagynak tűnik. Most vettem Pampers Active Babyt, szintén 5-ös méretben, remélem beválik!

Köszönöm, hogy írtatok!

2013. márc. 8. 13:15
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Mi nappalra zöld pampers-t használunk, éjszakára fehéret! A napi 5-6 pelust én sem tudom lejjebb csökkenteni. Viszont csak 2 dl teát kap naponta a fiam, mert megfigyeltem hogy sokkal többet pisil tőle mint a sima víztől!
2013. márc. 8. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!