3,5 éves a barátom kisfia. Nem beszél. Ha nevelési
tanácsadóba van a papírja, akkor ez a kisgyerek
szellemileg sérült? Ugye nem? Tapsztalatok?
Figyelt kérdés
Az össz amit hallottam a kisfiútól az a "mama" szó, meg az apukája(a barátom) azt mondja minden szónak mondja az elejét, vagy a végét. (csoki-cso, tojás-to, hajó-jó--ezt "jó"-t nekem is mutatta már hallottam, amikor a cumiján a hajót mutatta azzal hogy "jó". Az oviba állítólag az óvónénik megdícsérték mennyit fejlődött.(A kisgyereknek a lelke sem lehet rendbe, mert az anyja szept.-ben hagyta az apjára, mivel neki nem kell. Minden veszekedés, meg feszkó a kisfiú előtt zajlott és a terhesség alatt sem volt kiegyensúlyozott érzelmileg az anya, akkor is vitáztak. Azóta ha láthatásra viszi a gyereket, akkor a gyerek feszült, és nem akar menni-ezt úgy fejezi ki, hogy sír, amikor meglátja az anyja lépcsőházát.) Lehet ezért nem beszél még? Az apukája szerint 1,5 évesen elkezdett beszélni és videót is muatott, amin kivehető az "enyém" szó... Most akkor mivan?
"Nem akarom elveszíteni Őket, de tudja az apja, hogy ha sérült a gyerek szellemileg akkor képtelen vagyok tovább folytatni..."
jol értem te vagy akkor az uj párja? hát nem szép tőled ha sérült a gyerek,csak amiatt otthagyod őket.mit tehetne arról szegény gyerek?és ha a sajátoddal történt volna ez???ne haragudj de megbotránkoztattál mmost.
Amugy ha más probléma nincs,szobatiszta,stb,megért mindent éás csinál mindent amit más 3 éves,akkor szerintem nincs gond.
2013. márc. 13. 13:14
12/32 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy ez szellemi fogyatékosság lenne - ez érzelmi problémából alakult ki,és valószínűleg maximálisan fejleszthető.
A nevelési tanácsadó azért van, hogy felmérje a gyereket, és megállapítsa, milyen fejlesztésre van szüksége. A barátnőm fiát azért kellett elvinni, mert rengeteg középfülgyulladás és a fülbe helyezett gromet miatt egy ideig nem hallott rendesen (ez normális velejáró) és az óvónők úgy gondolták, biztos, ami biztos. A kicsi 100%-ra írta meg a felmérő tesztet.
Tehát első körben higgadj le, és várd meg mi lesz az eredmény. És elgondolkodhatnál azon is, milyen kapcsolat a tiétek, ha így állsz hozzá... Ha őszintén szereted a párod és ragaszkodsz hozzá, akkor elég meredek ilyet leírni.
2013. márc. 13. 13:41
13/32 A kérdező kommentje:
A családunkban van sérült gyerek és nemtudom kezelni Őt... ha a sajátom lenne az más szitu lenne. Fel merül, hogy vele vagy nélküle! A családban a pár rámegy a gyerekre, nagyon nagy teher nekik és széthullottak mind2en lelkileg. A lelki részét nem bírnám, ha látnám, hogy az akit szeretek összeomlik és akárhogy feszül meg se lesz a fiából egészséges gyerek... Ezt nem bírnám, hogy látom összeomlani Őt...
2013. márc. 13. 21:31
14/32 anonim válasza:
Valószínű, hogy ez a kisgyerek még nagyon sokáig szakember segítségére szorul majd, hogy kiheverje a születése előtt már elkezdődött megrázkódtatásokat. Majdnem biztos, hogy semmi baj nincs a szellemi képességeivel. Ha hajlandó lennél rászánni egy kis időt arra, hogy megpróbáld végiggondolni az ő fejével mi történt körülötte eddig, lehet, hogy te is úgy döntenél, hogy nem akarsz kommunikálni a környezeteddel... Rengeteg szeretetre, türelemre, és biztonságos megnyugtató otthonra lenne szüksége ahhoz, hogy feloldódjanak a szorongásai, és a beszédet gátló görcsei. Ha igazán szereted a párodat, és ragaszkodsz hozzá, ebben próbálj a segítségére lenni.
2013. márc. 13. 21:59
15/32 A kérdező kommentje:
Én ebben teljesen mellette állok... Illetve mellettük. Amúgy a kisgyerek belemászott az ölembe, amit a párom szerint a családba 2 emberrel tesz meg, szóval érzi, hogy én elfogadom Őt és nem érdekel, ha fejlesztenem kell. De tudnom kell, hogy Ő szellemileg egészséges. Átgondoltam már vagy 100x... De félek, hogy mi van Vele...
2013. márc. 13. 22:02
16/32 A kérdező kommentje:
szobatiszta, ügyesen eszik-iszik egyedül, az oviban játszik a többiekkel és megcsinálja, amit mondunk Neki többnyire legalábbis...de gondolom egy 3 évestől ne várjuk azt, hogy mindent 100%ra megcsinál, amit kérek Tőle :D elvégre is 3 éves :D
2013. márc. 13. 22:03
17/32 A kérdező kommentje:
Az Apja, amióta velem van, azóta nagyon nyugodt és ez a kisfián is látszik... de nagyon-nagyon félek. 21én kiderül mi lesz... nagyon félek! Kérlek drukkoljatok!
2013. márc. 13. 22:05
18/32 anonim válasza:
Drukkolok, de a leírtak alapján nincs okod az aggodalomra. CSak érzelmileg sérült a gyerek, nem értelmileg. Visszahúzódott a csigaházába, és nektek elő kell onnan csalogatnotok - ez sok meló, de hidd el, értelmileg ez a gyerek biztosan nincs visszamaradva.
2013. márc. 14. 10:49
19/32 anonim válasza:
Szerintem nincs vele gond.fél hogy a kis világába bekerül valaki és felbolygatja,ezért lehet bizalmatlan az idegenekkel.Ha csak a beszédben van elmaradva,akkor az nem ok a félelemre.drukkolok,kérlek irj majd mi lett!
2013. márc. 14. 10:57
20/32 A kérdező kommentje:
Semmit sem szeretnék jobban, minthogy csak lelki baja legyen neki. Előcsalogatom én, ha kell több év alatt, de azzal leszek akit szeretek. :) Nagyon remélem, hogy igazatok lesz! :) Köszi a gyors válaszokat. 21én kiderül, mert akkor viszi gyerekgyógyászhoz. Majd írok mi lett! Hogy tudjatok örülni, vagy hogy tanuljatok belőle. Köszi még1x
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!