Kisgyerek-szülő együtt alvás?
Elvileg úgy alszunk, hogy a két gyerekünk egy szobában, mi meg a másikban, de a gyakorlatban a baba átkerül hozzánk az éjszka közepén, a 3 éves meg a maga lábán csattog át olyan 5 körül, így négyen ébredünk. Sokan nem engedik ezt, de mi nagyon szeretjük.
2013. febr. 24. 22:42
Mi egy szobában alszunk, mindenki a saját ágyában. Ma hajnalban vigasztalhatatlanul ordított a kislányunk, így átkerült a mi ágyunkba, hátha ott majd elalszik. 2 órán keresztül volt ott, az idő alatt megtépett, megrugdosta a veséimet, a melleimet, a fejemet, a hasamat... :D Na mi emiatt alszunk külön, nem szeretem az ilyet, így nem is lesz rendszer ebből. :) (17 hónapos)
2013. febr. 24. 22:53
Nálunk, mióta bölcsis a kisfiam, együtt alszik velünk. Előtte soha, aludni nem akart, csak bohóckodott, ha esetleg magunk közé vettem volna, mert nagyon fáradt voltam. Így eleinte a saját ágyában, majd a saját szobájában aludt. Aztán jött a bölcsi, és egy este átjött, és közölte, hogy velünk alszik. Kérdeztük, hogy miért. Közölte, hogy azért, mert hiányzunk neki. Azóta egyszer próbálkoztam vele, hogy visszaszoktassam a saját szobájába. El is aludt a saját ágyában úgy, hogy egy órán át ott voltam vele. Nagy nehezen elaludt, fél óra múlva ébredt, és keresett. Átmentem, keservesen visszaaludt. Hajnal háromkor feladtam. Mondtam neki, hogy átjöhet, ha szeretne. Szó nélkül átjött, és reggelig nem ébredt már fel... Szóval nálunk egyelőre így van.
2013. febr. 24. 22:53
Ha apa szolgálatban van,velem alszanak, 2 és 5 évesek, ha apa itthon van,a saját ágyukban, külön szobában.
2013. febr. 24. 22:57
2,4-ők együtt a szobájukban, mi apával együtt a mi szobánkban. :)
Pár hónaposan persze volt, hogy közénk kerültek(szopi, fogzás...), de mindig törekedtünk arra, hogy a saját ágyukban aludjanak. Most semmi pénzért nem hagynák ott egymást. :)
2013. febr. 24. 22:59
6/12 A kérdező kommentje:
Masfel szobas lakasunk van. A kisszoba irodakent uzemel. A szobankban van a Kicsink agya. Par hete vettuk le a kisagy oldalat es vettunk vedot ra, hogy ki ne essen. Azota szo nelkul a sajat vackan alszik. Amig el volt "zarva" esze agaban sem volt a kisagyban megmaradni. Most, hogy szabadon kijohet amikor csak akar, hat jon amikor akar. Van amikor jon es van amikor nem jon....remelem az iroda meg lesz csinalva hamarosan gyerekszobanak...DE soha nem tagadjuk meg a biztonsagot jelento meleg nagy agytol! O soha szuletese ota nem szeretett egyedul lenni. Mindig igenyelte a kozelsegunket. Beletorodtem, sokat olvastam es megertettem, hogy miert vannak igy kodolva a gyerekek. Most is a sajat agyikojaban alszik....aztan reggelre meglatjuk!
2013. febr. 25. 06:25
3,5 éves a fiam,születése óta külön szobában a saját ágyában alszik.soha nem volt gond az alvással,elalvással,két hónapos kora óta átalussza az éjszakát.
mióta megvan,kétszer voltunk nyaralni,akkor egy szobában aludtunk,de nem volt egyszerű.ő még aludt is,de én nem,mert minden kis neszre,sóhajra felébredtem.elég éberen alszok sajnos
nekünk így jó,neki is és nekünk is
2013. febr. 25. 07:21
Vigyázz utolsó, úgy látszik, lepontozzák, akinek külön alszik a gyereke! :P
2013. febr. 25. 14:24
10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, hasznos volt mind. Én mindenkinek zöld pacsit adtam, nem tudom, mi pontoz le. Nekem még nincs gyerekem, de a jelenlegi tervünk az, hogy külön fog aludni a baba, ha már lesz. A lakásunk 1,5 szobás, nekünk is a kisszoba most irodaként "üzemel", az lesz a babaszoba. :)
Aztán majd gondolom az alvás kialakul....
Kapcsolódó kérdések: