Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Sok 2 és fél éves kisgyerek...

Sok 2 és fél éves kisgyerek ennyire hisztis?

Figyelt kérdés
Kisfiam mostanában nagyon sokat hisztizik. Ha ő már befejezte a vacsorát, de mi még eszünk, rángat, hogy menjek már vele játszani. Ilyenkor megmagyarázom neki, hogy mindjárt, de mi még nem fejeztük be, ekkor elkezd artikulálatlanul bömbölni, közbe mondja a magáét, de a sírástól nem is érteni mit mond, vígasztalhatatlan, és egyre jobban belelohalja magát, néha toporzékol is. ha bármit mondok neki ilyenkor, az a válasz ordítva, hogy nem! ugyanez van akkor is, ha játszunk, és én valamit nem úgy csinálok, ahogy azt ő szeretné. (Pl. más irányba tolom a kisautót...) Nem nagyon szoktunk a hisztivel foglalkozni, először megpróbálom szép szóval megvigasztalni, de ha nagyon kiborul, akkor nem tudok mit tenni, megvárom, míg elmúlik nála. Naponta legalább 3-4 alkalommal csinálja. Ez a dackorszak? Vagy összefüggésben van azzal, hogy 5 hónapja kistestvére született?
2013. febr. 27. 09:58
 1/3 anonim ***** válasza:

Az én kislányom még csak 1.5 éves de hihetetlenül akaratos. Akár csak a tiéd. És ő is annyira ordít, hogy nem is hallja mit mondok, úgyhogy már nem is próbálom megbeszélni vele, majdcsak amikor abba hagyja.

Mi kb 2 hete vezettük be, hogy az 1. pillanatban amikor elkezdi a hisztit teszem be a kiságyba. Persze ott is folytatja, de sokkal hamarabb abba hagyja. Amint elhalgat kiveszem, megszeretgetem, megdicsérem és beszélgetünk. Tegnap már ott tartottunk, hogy kezde a rosszalkodást és az apja megkérdezte, hogy akarsz menni a kiságyba? Erre válaszolta, hogy NEM! és abba is hagyta a hisztit. Úgyhogy talán hatásos! De biztos minden gyereknél más a megoldás, próbálgass ezt-azt.

2013. febr. 27. 11:08
 2/3 anonim ***** válasza:
Igen, az én 2,5 évesem is nagyon hisztis, akaratos, csak Ő kislány :-(. Nálunk mostanában az válik be, hogy megmondom neki, hogy amíg így viselkedik, addig nem figyelek rá. Hisztizze ki magát és ha lehiggadt, akkor jöjjön oda. Odajön, megsimogatja az arcomat, megölelem és elmondom neki, hogy ez nem szép viselkedés. Ez mintha kezdene hatásos lenni :-)
2013. febr. 27. 11:55
 3/3 anonim ***** válasza:

Ó, mintha a kislányomról olvasnék :) Ugyanez megy kb. két hete, ha valamire azt mondom, hogy nem, akkor üvöltve sír, közben mondja a magáét, amit persze nem értek. Aztán százszor elmondja az ellenkezőjét, hogy ő nem akarja azt, amiért elkezdett vergődni. Nagyon kiborító tud lenni, napjában 8-10x.

Én mostanában beküldöm a szobájába, hogy ott vinnyogjon, mert hiába mondok bármit, ugysem használ. Lehiggad, visszajön, és mintha mi sem történt volna, ugy viselkedik.

De nálunk megbeszélni sem lehet, mert ha szóba hozom, hogy miért sirt az előbb, akkor ujrakezdi...

Nálatok azért összefügghet a kistesóval is, a nagyobb lányom reagált hasonlóan, de ő előtte kijelentette, hogy őt már nem is szeretem, csak a kicsit, és ezen kezdett el bőgni. De ő kb. 2-3 hónap után rájött, hogy ez nem igaz, szeretem őt is, és abbamaradtak a toporzékolások és sértődések.

2013. febr. 27. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!