Sok 2 és fél éves kisgyerek ennyire hisztis?
Az én kislányom még csak 1.5 éves de hihetetlenül akaratos. Akár csak a tiéd. És ő is annyira ordít, hogy nem is hallja mit mondok, úgyhogy már nem is próbálom megbeszélni vele, majdcsak amikor abba hagyja.
Mi kb 2 hete vezettük be, hogy az 1. pillanatban amikor elkezdi a hisztit teszem be a kiságyba. Persze ott is folytatja, de sokkal hamarabb abba hagyja. Amint elhalgat kiveszem, megszeretgetem, megdicsérem és beszélgetünk. Tegnap már ott tartottunk, hogy kezde a rosszalkodást és az apja megkérdezte, hogy akarsz menni a kiságyba? Erre válaszolta, hogy NEM! és abba is hagyta a hisztit. Úgyhogy talán hatásos! De biztos minden gyereknél más a megoldás, próbálgass ezt-azt.
Ó, mintha a kislányomról olvasnék :) Ugyanez megy kb. két hete, ha valamire azt mondom, hogy nem, akkor üvöltve sír, közben mondja a magáét, amit persze nem értek. Aztán százszor elmondja az ellenkezőjét, hogy ő nem akarja azt, amiért elkezdett vergődni. Nagyon kiborító tud lenni, napjában 8-10x.
Én mostanában beküldöm a szobájába, hogy ott vinnyogjon, mert hiába mondok bármit, ugysem használ. Lehiggad, visszajön, és mintha mi sem történt volna, ugy viselkedik.
De nálunk megbeszélni sem lehet, mert ha szóba hozom, hogy miért sirt az előbb, akkor ujrakezdi...
Nálatok azért összefügghet a kistesóval is, a nagyobb lányom reagált hasonlóan, de ő előtte kijelentette, hogy őt már nem is szeretem, csak a kicsit, és ezen kezdett el bőgni. De ő kb. 2-3 hónap után rájött, hogy ez nem igaz, szeretem őt is, és abbamaradtak a toporzékolások és sértődések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!