Megvető pillantásokkal találkozom amikor a többi anyuka rámkérdez, hogy hol dolgozom és én elmondom, hogy van még egy ovis és egy újszülött babám, miért néznek úgy rám?
Megmondom őszintén, ha a környékünkön laknál, én is csúnyán néznék rád.
Én Budaesten lakok, és tudtommal itt nem nagyon van olyan bölcsi, ahol vannak helyek... Inkább az a baj, hogy nagy a túljelentkezés.
Hallottam olyan esetet, hogy egy ismeősöm az önkormányzatnál verte az asztalt, hogy hogy lehet az, hogy az ő gyerekét nem vették fel, miközben a bölcsibe terepjáróval hordják a gyerekeket?
Amikor én is tájékozódtam, a következőket mondták: jelentkezhetek, de év közben úgysem lesz hely, szeptemberben van a "nagybeiratkozás." Ilyenkor ha túljelentkezés van (márpedig mindig az van), akkor összeül egy bizottság, aki eldönti, felveszik-e.
Akik előnyt élveznek:
- egyedülállók
- nagycsaládosok
- rendszeres gyermekvédelmi szegélyben részesülők.
Természetesen ezeket részesítik előnyben.
Erre én megkérdeztem hogy jó, de attól hogy valaki nagycsaládos vagy egyedülálló, még kereshet jól, de ha nem kérnek kereseti kimutatást, honnan tudják, hogy én pl. éhen halok ha nem veszik fel?
Nekem 1 gyerekem van, férjemnek és nekem is van munkahelyünk, de nem felelünk meg egyik fent említett kritériumnak sem annak ellenére, hogy 25 ezer forintból nem fogunk megélni. Hozzáteszem, hogy pont ezért nem lesz még egy gyerek sem.
Úgyhogy ha nálunk laknál, titeket egyből felvennének, mi lehet, hogy emiatt lecsúsznánk, és amíg te othon nyugodt hangulatban főzőcskézel, mi itthon rágcsálnánk az üres, száraz kenyérhéjat....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!