17 hónapos kisfiúval miket játszotok, és tanítotok?
Megpróbálok olyanokat írni amit az előttem író nem írt. Lehet velük kockázni(egymásra tenni, vagy utat készíteni belőle és közte autózni),kisebb nagyobb tárgyakat egymásba tenni(lehet pohár, doboz kocka)labdát dobálni, terpeszülésbe egymásnak gurítani, dobozba dobni. Pontosan nem tudom a nevét, de vannak a mágneses rajztáblák amin jókat lehet "rajzolni". Megpróbálhatjátok a gyurmázást, kukac, csiga, de csak egyféle(színre gondolok) gyurmát adj neki szerintem. Szabadban leveleket gyűjteni,összegyűrni hang utánzásnak nagyon jó(őszi hulló minél színesebb annál jobb), kavicsokat, faágakat tördelni, bogarakat nézegetni, lepkét kergetni. Mondóka mindenféle mennyiségben, és szerintem lehet olvasni. Sőt vannak a puha(fürdős) könyvek amiket a kezükbe is lehet adni, vagy a kemény kötésűeket(leporelló) .Szoktatni a könyv szép használatára. Nekünk például van fa párkeresőnk, amit a fiam nagyon szeret. Én csak három félét teszek ki neki(háziállatos mivel azokat ismeri)és szépen játszik vele. Könyvekben vannak állatos könyvek is amik segítenek a gyereknek megismerni a házi és a vadon élő állatokat.De van tárgyak, formák, színek könyv is későbbre. Mondókával taníthatod neki a testrészeit.Segíthet neked játékosan porszívózni, törölgetni, söpörni.. Játékosan dugj el neki valamit amit lát és keresse meg, vagy kérj tőle olyant amit nem lát csak mond neki hol van pl:a földön van az autó hozzd ide légyszíves, a szekrényen van a könyv, vidd a kukába, tedd a dobozba..
remélem egyes helyeken azért érthető voltam és tudtam segíteni. Ha tudtok most míg jó idő van minél többet legyetek szabadban, ahol gyakorolhatjátok az: állj meg, gyere ide,várj meg, kerüld ki....
Jó játszást
Mindent együtt csinálunk. (Főzés, mosás, takarítás, kerti munka, stb.) Persze így sokkal lassabban megy a munka, de neki az a kedvenc játéka, ha velem tevékenykedhet. Szinte semmi más nem köti le, csak mindig ott lábatlankodik, amit én csinálok. Úgyhogy mindig adok neki oda régi elhasznált lábast fakanállal, felmosórongyot, kisgereblyét, locsolót, lapátot, vödröt, stb. és ő mindig ugyanazt csinálja, amit én.
Ha tényleg játszásról van szó, akkor nála csak a rohangászós, mozgásos játékok jöhetnek szóba. Általában sokszor megyünk a játszótérre és a nagyiékhoz, mert itthon teljesen szétszedi a házat és a kertet is.
Mesét még nem olvasok neki, de képeskönyvet naponta többször is kell nézegetni, és minden képről el kell mondani, hogy mi történik rajta, hogy hívják ezt-azt.
Szerintem a mesét még úgysem értené meg teljesen, de ha egy-két mondatot mondasz neki minden képről, azt nagyon szereti.
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a jó ötleteket!
igyekszem majd én sem ismételni az elottem szolokat:)
- mivel izgo-mozgo a gyerkoc (másfél éves), meseolvasás szoba sem johet. most véletlenul viszont rákapott egy mesére a tv-ben (Thomas, a mozdony) - ez nézi és végig orvendezi. amiket még nagyon szeret:
- állatos konyvek és kirakok
- legozás, foleg "autokat" épít
- toronyépítés, autozás, teherautot megpakolja és szállít
- szoktam garázst, akadálypályát építeni kisautoknak: kemény leporellokbol (ut, alagut, feluljáro stb), ezen autozunk, nagyon élvezi
- szinte minden házimunkába picit bevonom ot (kap ronygot-torolget, porszívoz, felmos, sopor...)
-bujocskázunk, vagy o bujik el vagy o keres
-szorolapokat "olvas" (elektro, háztartási gépek, zoldség-gyumolcs), most a játékkatalogus a kedvenc, már a jovo évi karácsonyi ajádnék is ki van választva szerintem...:)
- falevelek, faágak, lyukasztja, tépkedi a leveleket, virágot szed...
- párosít: traktort a kocsijával, vonat-mozdony, mindent ossze akar kapcsolni
- kártytatrukkozunk - kiválaszt, visszaszur egy kártyát és megfordítva megtalálja:)
ilyesmiket játszunk mi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!