Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák! Gyors válaszok egy...

Anyukák! Gyors válaszok egy beteg 2éves beteg anyukájának?

Figyelt kérdés

sziasztok! először is ott kezdem hogy én kedden felkeltem éjjel kb40fokos lázzal..az egésznapot végig döglődtem minden szir-sz.art bevettem de nem ment le a lázam csak szerda reggelre.. a gyerekkel persze egyedül voltam igy hátjól el is kapta tőlem a nyavaját..csütörtökön már nem volt lázam annyira viszont éjjel nem aludtam semmit mert köhögtem nagyon..szóval itt állok kb fél óra alvással ahátammögött egy lázas 2 évessel..

fiam még csak egyszer volt lázas de akkor lázgörcsöt is kapott igy már a hőemelkedést is csillapitani kell nála. 10-kor kapott 100mg ibuprofent-és egykor 100mg paracetamolt..17kg-os nem kicsi 2 éves nem gondolnám hogy sok lesz neki...de most legközelebb mikoradhatok neki gyogyszert ha nem megy le a láza? gyerekorvos ma nincs még nem tudom képes leszek e összekaparni magam ha esetleg ügyeletre kell menni...rettegek a lázgörcstől...mit csináljak? milyen sűrűn és mennyi lázcsillapitót szabad adnom neki?fürdőbe be akartam tenni hűtőfürdőzni de ugy elkezdett sirni amint bementünk a fürdőbe..pedig még a ruháját le se vettem..igy ez nem megoldható..nekem sincs erőm egy 17kg-os gyereket "erőszakkal" kádba tenni..mit tehetek érte? kevés ruha?vagy esetleg sok hogy kiizadja magát? meddig hagyjam aludni? ameddig akar vagy esetleg kövessem a napi programot? vagy ilyenkor többet vagy kevesebbet alszanak a gyerekek?remélem értheő voltam valamennyire..ne haragudjatok ha kicsit kusza de nem vagyok még észnél én sem...

2013. febr. 22. 13:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nekem is volt gyerekkoromban lázgörcsöm.Nálunk a vizesborogatás jött be.Anyukám egy törölközőt benedvesített rátekerte a mellkasomra,meg tett a csuklómra és a bokámra is és még a homlokomra.Ez általában segített.Aludni hagy aludjon amennyit akar.Én ilyenkor hagyom a 2-5 éves lányomat pihenni.Csak közben nézegesd a lázát.
2013. febr. 22. 13:19
 2/13 anonim ***** válasza:

Ha minden kötél szakad, hívd ki az orvost magatokhoz!

Én szoktam hagyni aludni a lányom, amikor beteg, olyankor eltérek a napirendtől. A gyógyszer adagolásnál olvasd át a betegtájékoztatót. Én úgy tudom, ilyenkor szellősen kell öltöztetni.

2013. febr. 22. 13:21
 3/13 anonim ***** válasza:
Második, igen a borogatás is nagyon jó!
2013. febr. 22. 13:22
 4/13 anonim ***** válasza:
kevés ruha, hideg vizes borogatás,az enyém ,ha lázas egész nap alszik a gyógyszerek miatt is. Mért nem hívod fel az ügyeletet a gyógyszer miatt?Én megkérdezném ha már háziorvos nem rendel, de amúgy nem értem mért nincs orvos hétköznap, nálunk mindennap van, hétvégén meg ügyelet.
2013. febr. 22. 13:23
 5/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Csak ez a kétféle lázcsillapítód van, nincs germicid kúp, vagy naturlandos boramin kúp.

Az ibuprofent és a paracetamolt váltogatva 3 óránként adhatod ennél gyakrabban nem. Ha van egy harmadik féle, akkor mehet 2-2,5 óránként, de két ugyanolyan hatóanyagú gyógyszer között el kell teljen 6 órának.

Miután megkapta a gyógyszert fél óra múlva mérd meg a lázát, ha nem megy lejjebb ültesd hűtőfürdőbe, abban elücsöröghet 30-40 percet, míg szép lassan lehűtöd a vizet, az enyém is szokott ellenkezni, akkor én is beleülök vele. Ez alatt eltelt már 1-1,5 óra, a víz biztosan lejjebb viszi a lázát és nem szökik fel olyan hamar, így kibírja a következő adag gyógyszerig.

Tudom milyen szar egyedül beteg gyerekkel, pláne ha Te is beteg vagy, én is átéltem már párszor, de próbáld meg kicsit összeszedni magad, a kicsi érdekében. Nincs aki segítene kicsit, szomszéd, barát. Mi itt a környéken mindig kisegítjük egymást, ha nagy a gáz.

2013. febr. 22. 13:23
 6/13 anonim ***** válasza:
× naturlandos NORAMIN kúp, bocsi, gyorsan írtam
2013. febr. 22. 13:24
 7/13 A kérdező kommentje:
igen a betegtájékoztató..na pl az ibuprofenre rá van irva hogy 6hó-tól 3éves korig 8kg-tól 15kg-ig a következőrublika 3éves kortól van 15-20kg között..itt a kort kell néznem vagy a kg-ot?
2013. febr. 22. 13:24
 8/13 anonim ***** válasza:
szerintem a kort nézd
2013. febr. 22. 13:26
 9/13 anonim ***** válasza:
Szia. Nekünk a Mexalen kúp vagy a Germicid C kúp + vizes borogatás segített. Ne legyen sok ruha rajta mert nehezebben megy le a láza. Aludni annyit aludjon amennyi jól esik csak nézd közben a lázát. Jobbulást!
2013. febr. 22. 13:30
 10/13 A kérdező kommentje:
Se kutya se macska a környéken aki ránk nézne..csak a férjem aki telefonálgat és ossza az észt hogy bele ne haljak már egy kis megfázásba..na mindegy...akkor lehet Én is becsüccsenek vele a kádba ha felébredt..enni sem evett ma csak 10 olivabogyót meg fél almát..ezt kérte..mit csináljak..inni iszik rendesen..hallom hogy nagyon nyugtalanul alszik..közbe meg vasalok mert naponta cserélem az ágyneműt meg minden ruhát pár óránként hogy kivergődjünk ebből..de ugy tűnik sose lesz vége..másfajta lázcsillapitom nincs..külföldön élünk itt csak ez a kettő van..meg hát a homeopátiát istenitik..de az most azthiszem itt kevés lenne..
2013. febr. 22. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!