Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idősen lett bárányhimlő...

Mennyi idősen lett bárányhimlős a gyereked?

Figyelt kérdés
Hogy viselte, te hogy viselted, maradt heg? Hogy akadályoztátok meg, h vakarja, van kence, ami valóban használ? Mi az a kor, amikor szerintetek a legideálisabb arra, h átessen a gyerek rajta? Minden érdekel! :)
2013. febr. 21. 19:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%

A nagy 3,5 évesen kapta el, 3 hétnyi ovi után. :))

Én sokkal rosszabbra számítottam, jól viselete, lázas sem volt. Ami a legjobban megviselte az maga a látvány volt. Szegénykém tükörbe se nézett, ha meg mégis akkor elsírta magát! Igazi nő! :))

Neki viszonylag könnyű volt megakadályozni a vakarózást, mindenfélét csináltunk, mivel ősz volt szedtem az udvaron leveleket, amiből képeket ragasztott, só liszt gyurmáztunk, bármit, ami a kezét lefoglalta.

Nekünk a doki aloe vera first-öt javasolt, de volt itthon 99%-os ale gélem arra is azt mondta, hogy jó és valóban jó volt, hűsített, fertőtlenített, és meggyorsította a sebgyógyulást! Nagyon sokat segített, hogy naponta 3× zuhanyoztam, egyszer reggel, egyszer ebéd után, egyszer meg este. Ami még jó volt a PoxClin hab, ez kimondottan bárányhimlőre való!

A kicsi ekkor 9 hónapos volt, és természetesen elkapta a nagytól, kerek két héttel a első nagy pöttyeinek megjelenése után jöttek ki az első pöttyök a kicsin. Ő sem volt lázas és nála is rosszabbra számítottam, de átvészeltük, vele kb 2 vészes éjszaka volt, akkor sokat volt fenn, de nem is sírt, csak nyűglődött, nem bírt aludni, gondolom viszketett szegénykének.

Mindkettőnek maradt heg, még a kicsinek is, pedig ő sem vakarózott. Én úgy vettem észre, hogy a nagy és mély sebek mind hegek maradtak, de ez kb 2 db/gyerek.

Hogy rólam is essen szó, hát megmondom őszintén az 1 hónap bárányhimlőzésnél nem tudom volt e már rosszabb az életemben. Rémes volt, mire az egyik helyre jött kezdte a másik és a legrosszabb az 1 hónap bezártság volt, senki sehova, se ki se be, még vendéget sem nagyon tudtunk hívni, mert a környezetünkben levő gyerekek még nem voltak himlősök, sok volt a kisbabás család, és érthető módon senki nem akarta elkapni!

2013. febr. 21. 20:56
 2/11 anonim ***** válasza:
A fiam 2 és fél éves volt, mikor a bölcsiben elkapta. Rengeteg pöttye volt, szinte az egész testét elborították. Egy napig volt lázas, elég jól viselte. Nem nagyon vakarózott, megértette, hogy nem szabad. Kaptunk rá kenőcsöt, de nem engedte bekenni magát, inkább megígérte, hogy nem vakarja. Két pici helyen látszik a helye, de nem feltűnő.
2013. febr. 22. 07:32
 3/11 anonim ***** válasza:
Az én fiam alig múlt egy éves. Nem jártunk közösségbe és a családban, ismerősök között sem lett senki bárányhimlős, szóval máig kérdés, hogy hol szedte össze! Mi is aloet használtunk, de nem is nagyon kellett kenni, mert nem igazán zavarta, nem vakarta a pöttyöket. Nagyon kijött rajta, még a szeme sarkában is volt pötty. Heg nincs. 2 napig nagyon magas láza volt, 39-40 fok, ami egyébként nem jellemző rá. Szerintem az a jó, ha még iskola előtt túl esik rajta, mert azért 3 hetet nehezen lehet pótolni.
2013. febr. 22. 09:49
 4/11 anonim ***** válasza:

Nekem a nagyobb lány (4,5 éves) hozta haza az oviból, de az övé nem volt vészes, szólt ha viszketett, akor a mentolos hintőporral beporoztuk, zuhany után. Az első este volt lázas picit, meg akkor éjjel többször felébredt, aztán jól viselte, nem vakarta. Ill. amikor már a varak kezdtek potyogni, akkor kettőt megsürgetett, a homloka közepén és az orra hegyén, ott is maradtak a kráterek...

A kisebb pontosan 2 hétre lett pöttyös, kb. 3x annyi pöttye volt, bár az arcán szerencsére egy sem, ő 2,5 éves, kicsit vakarózott, de nem maradt nyoma egy pöttynek sem. Az övé sokkal lassabban múlt, láza neki is csak egy este volt kicsit.

Szerintem is jobb, ha oviban még túl esnek rajta, mert a suliban valóban rosszul jön ki ennyi hiányzással.

Az egy hónap szobafogság nem volt kellemes egyikünknek sem, de mást úgy sem lehet tenni. Örülök, hogy túl vannak rajta, ez a fontos :)

2013. febr. 22. 12:46
 5/11 anonim ***** válasza:

4 hónaposan :( Nem vakarta el, mert nem tudott vakarózni, egy heg maradt a halántékán. Nem lepték el az egész testét a kiütések, mert még magzati korból volt pár antitestje az én véremből.

A Poxclint dicsérte a múltkor az egyik anyuka

2013. febr. 22. 13:57
 6/11 anonim ***** válasza:
9 hónaposan....mindenhol volt rajta pötty,de szerencsére még nem tudta elvakarni,emiatt jobb hogy kicsin átesett ezen.
2013. febr. 22. 14:02
 7/11 anonim ***** válasza:

Az ovis fiam 6,5 éves volt,a bölcsis 2 éves.

Az ovis hozta haza az oviból(abban az évben nagy himlő dömping volt a lakótelepen). Itthon volt 2 hétig,természetesen a picit is itthon tartottam.A pici pont 2 hétre rá kapta el,amikor a nagy már mehetett oviba.Így ő 4 hétig itthon volt.

Az ovison maradt 2 heg,a homlokán,a pici kitartóbb volt,ő hegmentes maradt(érdekes,hogy rajtam sincs heg,a férjemen szinte ugyanott van,mint a nagyobb gyerkőcön:))

Én örültem,hogy egyszerre letudtuk,ha a nagyobb gyereken nem jött volna ki,akkor én vittem volna himlős gyerekek közé,mert semmiképpen nem akartam volna,hogy a suliban kapja el,és onnan hiányozzon.

A dolog érdekessége még annyi volt,hogy azon a hétfőn kezdtem el tanfolyamra járni,hogy visszamehessek GYED után a munkahelyemre,erre pénteken lett az első gyerek himlős:(!

Szerencsére a férjemmel és az apukámmal megtudtuk oldani,hogy én se maradjak le a tanulásban,és a férjem is tudjon dolgozni járni.

2013. febr. 23. 09:16
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Megkérdezhetem még tőletek, h jobb így, h nem döntöttetek az oltás mellett? Vagy, ha újra kezdhetnétek, akkor oltatnátok?

2013. febr. 23. 09:58
 9/11 anonim ***** válasza:
48%

#4 vagyok: én azt mondom, hogy az én időmben nem volt még oltóanyag, és mégis itt van mindenki a környezetemből, aki elkapta, szóval ez is csak megerősít, én azt mondom.

Nagyon ritka, ha valakinek szövődménye van egy ilyen betegségtől, viszont az oltóanyagról sem tudhatod biztosan, hogy nem okoz-e valami bajt, hiszen csak pár éve hozták forgalomba, nem nagy tapasztalat van e téren.

Szerintem jobb, hogy most letudtuk.

(A Rota virusra is annyira ajnározzák az oltóanyagot. Nagy hülyeség. A kórházban feküdt a lányom miatta 1 hétig, - mármint a virus miatt - ott mondták, hogy kb. 140 féle Rota-virus alfaj van, abból 7 (!) db-ra ad védettséget az oltás! Szóval simán elkaphatja a gyerek a másik 130 féléből az egyiket, ami ugyanilyen nagy mértékben megterheli a szervezetét, sőt több másikat is élete során. De ezt valahogy nem reklámozzák róla... bocs az offért)

2013. febr. 23. 10:46
 10/11 anonim ***** válasza:
48%

a 7-es vagyok,

én semmiképpen nem oltattam volna,mert azokon is kijön,akik megkapták az oltást,csak nem olyan durván.

Ma már minden ellen oltatni kell a gyerekeket,nem is értem...

2013. febr. 24. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!