Miért várják el a kisgyerekes szülők, hogy ha buszon utaznak a félbusz felállva várja, hogy átadják a helyüket?
Ja és itt a szabályzat, valamit nagyon félreolvastál! :-DDD
b) 6 éven aluli gyermek, valamint magatehetetlen személy csak kísérővel utazhat 20/1981. (VI.19.) Mt. r.. 6 éven aluli gyermekek csoportos utazásánál minden 10 fő gyermekhez legalább egy fő kísérőt kell biztosítani.
A kísérővel utazó gyermekek és a magatehetetlen személyek autóbuszban való elhelyezéséről, valamint folyamatos felügyeletéről és a biztonságos utazásuk fel-tételeinek megfelelő magatartásukról a kísérő/k/nek kell gondoskodni. Gyermekkocsival szállított kisgyermek elhelyezése és felügyelete szintén minden esetben a kísérő feladata azzal a kiegészítéssel, hogy a gyermekkocsiban vagy ölben történő szállításáról is a kísérő dönt. Gyermekkocsiban a kisgyermek csak a kocsi rögzített állapotában és a gyermek bekötése esetén szállítható. A gyerekkocsit akkor is elmozdulás ellen rögzíteni kell, ha a gyermek nem abban utazik.
Fogyatékossággal élők és mozgásukban korlátozott utasok kerekesszékben ülve csak azokkal az autóbuszokkal szállíthatók, amelyeken a kerekesszék a kijelölt helyen rögzíthető.
A kísérővel utazó gyermekek és a magatehetetlen személyek autóbuszban való elhelyezéséről, valamint folyamatos felügyeletéről a kísérő/k/nek kell gondoskodni.
4. Minden utas egy ülőhelyet vehet igénybe, ha azt előzetesen biztosította vagy a fennmaradó ülőhelyeket más utasok nem foglalták el. A 3. éven aluli gyermek - biztonsága érdekében -, ha a kísérője úgy dönt, hogy a gyermek nem gyermekkocsiban rögzítve utazik, akkor kísérője ölében, illetve külön ülésen ú. n. mózeskosárban, gyermek-hordozóban, gyermekülésben, gyermekbiztonsági rendszerben stb. helyezhető el. A terhes anyák, kisgyermekkel utazók, vakok és mozgásukban korlátozottak vagy rokkantak számára megjelölt üléseken, valamint a kerekesszékkel utazók részére kijelölt helyen elsősorban ezen személyek utazhatnak.
Mire jársz, kommunikáció szakra? Többet nem nézek ki belőled, ja meg tuti nem államira. Szólj már annak a vérszomjas anyádnak, aki egy ilyen selejtet szült erre a világra, húzzon már bőrt a szádra. Remélem valaki felcsinál és annyi pénzed se lesz, hogy autóval közlekedj majd a gyerekeddel. Na, kiscsillag, majd akkor megtudod, milyen az.
Egyébként ne haragudj már, de azon kívül, hogy azt mondta az anyuka, hogy nincs hely, azon kívül még hogyan sipákolt, vagy mit mondott? Képzeld az én kislányom is hisztizik a buszon, ha nem tud ablak mellé ülni, mivel gyerek. Ja, te az nem voltál, elfelejtettem, te gondolom nem voltál kisgyerek, nem is hisztiztél, ahol anyádnak leégett volna a pofájáról a bőr.
Szégyen az országnak, hogy ilyen embernek nem nevezhető lénynek mint te, diplomát adunk a kezébe. Ha meg csak kitaláltad a kérdést, akkor meg méginkább szégyen a diplomád, ha ennyi intelligenciád van, hogy ilyen kérdéseket kiírogass unalmadba. Látom tényleg nem kell sokat tanulnod, valami csiricsáré szakon lehetsz, amihez régen elég lehetett egy érettségi is.
Kis hülye, böszme csitri!
szégyen gyalázat, hogy ilyen parasztokat felvesznek az egyetemre
ha érzelmi intelligenciát is mérnének, tutira nem kerültél volna be
még a haladat is sajnálom
"...mivel ezeknek még nincs saját akaratuk,..."
nekem ez tetszik legjobban
Mi az, hogy ezeknek???
Őszintén szólva totál egyetértek veled! Utálom, ha - kortól függetlenül - bárki helyért hisztizik a buszon! Az egy egészen más eset, hogy ha valaki megkér egy utast, hogy adja át a helyét valamilyen okból - hiszen nem mindig látszik az ok, amiért át kell adni a helyet.
Pl én a második szülés előtt busszal kellett bemenjek a kórházba. Tömeg volt. Hihetetlenül nagy. Egy hely volt, én leültem. Már 40 hetes terhes voltam. Utána 6 órával megvolt a kislányom. A buszon közben egy anyuka egy gyerekkel elkezdett hisztizni,
...hogy milyen durva már, hogy senki nem adja át a helyét a gyerekeknek, de még az időseknek sem. Lehet, hogy rám gondolt - kinézek huszonegy-kettőnek 30 évesen, tél volt, nagykabátban ültem, tehát a hasamból semmi sem látszott... De akkor engem ez a beszólás annyira marhára nem érdekelt.
És igen, már majdnem három gyermekes anyukaként is kiakadok, ha valaki KÖVETELI magának a helyet....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!