Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen édességet szoktatok...

Milyen édességet szoktatok csinálni a gyermeketeknek?

Figyelt kérdés

Kort is írjatok légyszi!

Süti vagy bármi érdekel!

2013. febr. 20. 12:07
 1/7 anonim ***** válasza:

3 és 4,5 évesek. névnapra+szülinapra sátoros családi ünnepekkor mindig csinálok tortát, valami édes meg sós sütit.

rengeteget sütök csak úgy is mindenféle sütiket, persze legjobban a gyors és egyszerűeket kedvelem, de néha engedek a kérlelésnek és rászánok több időt valamelyik kedvencükre pl mostanában nagyon menő a fanta szelet, meg a tejberizs szelet gyümölccsel a tetején. De leggyakrabban muffinok, bögrés sütik, piték és piskótás sütik különböző variációi kerülnek elő.

Gyakran kérnek palacsintát meg gofrit is. Szoktam csinálni lágy zabpehlyből kását gyümölcsökkel, mondjuk nem klasszikus édesség de szeretik, meg a mindenféle aszalt gyümölcsöt is, azt is gyakran eszünk.

Téli időszakban előkerül a fánk meg mindenféle linzerek, nyáron a könnyebb gyümölcsösebb dolgokat kedvelik inkább, pudingos vagy fagyis kanalas finomságokat... mindet én csinálom, nem nagyon eszünk bolti édességet.

2013. febr. 20. 12:18
 2/7 anonim ***** válasza:

En szoktam neki csinalni milk shake-et mert ritkan iszik tejet. Ebbe teszek jo sok malnat vagy epret, banant … mikor mi van otthon, ontok hozza kb 200 ml tejet meg teszek bele vanilia fagyit. Attol fugg ki mennyire surun szereti annyi fagyit kell bele tenni. En egy nagyobb gombocot teszek bele, a kisfiam igy szereti. Nem tul suru de nem is olyan folyekony. Foleg nyaron csinaltam neki sokat de most telen is szoktam bananbol vagy barack konzervbol.

Egyutt szoktunk kesziteni zabpehely sutit mert az konnyu es a kisfiam imadja kesziteni.

Megolvasztjuk a csokit mikroba, belekeverjuk a sotlan vajat (van aki cukorszirupot is tesz hozza vagy egy kicsi cukrot olvaszt de nekunk jo enelkul is). Ebbe belekeverjuk a zabpelyhet (rice krispies). A kisfiam imadja kevergetni es ratesszuk kis muffin papirtartokra es megvarjuk amig kihul. Neha szor a kisfiam ra cukorka darabokat vagy torta diszitesere hasznalt szines reszeleket. Meg en is szeretem. :)

Szoktunk sutni sima kekszet feher csoki darabkakkal vagy szaritott gyumolcs darabkakkal. Kulombozo formakra kivagva.

Nagyluku reszelon lereszelunk jo sok almat ezt nagyon picit paroljuk cukorral es fahejjal de ugy, hogy kemeny maradjon csak a cukor oszlodjon jol szet es olvadjon el. Ezt a sok almat belekeverjuk sima palacsinta tesztaba es megsutjuk vajban akkar a palacsintat. Tetejere ontunk vanilias ontetet. Kisfiam szulinapjara is csinaltam ilyet es a kesz palacsintakbol kivagtam mindenfele figurat. Hidegen is nagyon szerettek a gyerekek. Ami megmaradt a levagott darabokbol a ferjem zabalta fel. :)

Tobbszor csinalunk penteken sima piskota tesztat valamilyen gyumolcsel.

3 eves a kisfiam

2013. febr. 20. 12:31
 3/7 anonim ***** válasza:
69%

4 és 2 évesek

Almás muffin (titokban rakok bele teljes kiőrlésű lisztet)

"Babasüti" - ez amolyan linzer szerűség, nincs benne tej meg tojás, ezért már 8 hónapos koruktól csináltam ilyet

Mézeskalács

Nutellás palacsinta

almáspite (ezt a nagyi süti, én nem tudok)

2013. febr. 20. 12:53
 4/7 anonim ***** válasza:

3 évesek.

Rakott tészta, gyümitorta, banános rizstorta, almatorta.

2013. febr. 20. 13:42
 5/7 anonim ***** válasza:

2 és 4 évesek.

Mivel sütni nem igazán tudok, általában palacsinta mindenféleképpen.

2013. febr. 20. 13:44
 6/7 anonim ***** válasza:

2,5 éves múlt a kislányom.

Banános sütit, rizsfelfújtat, pozsonyi kiflit, palacsintát szoktam csinálni és sós, sajtos rudat.

2013. febr. 20. 14:17
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha gyorsról beszélünk, akkor jénait kirakom babapiskótával, leöntöm vaníliapudinggal, elszórok rajta meggyszemeket és ezt rétegezem, nagyon szeretjük, most is épp ez van otthon. Egyébként meg piskóta tekercs, palacsinta, muffin, fanta szelet, szülinapkor torta, kekszes sütik. Szeretek sütni, csak elég ritkán van rá időm. 4,5 éves a lányom.
2013. febr. 20. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!