Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem fogad szót! Mit tegyek?...

Nem fogad szót! Mit tegyek? Nagyon önfejű.

Figyelt kérdés

A kisfiam 28 hónapos.Ha kimozdulunk itthonról az kész katasztrófa.Semennyire nem fogad szót,rám sem hederít.

Elindulunk a boltba a kismotorjával.Kell a mozgás a gyerekeknek.De úgy megy mint az őrült.Rohanni kell utána.Hiába mondom hogy lassabban,mert jöhet autó,megakad a buckában és fejre áll,meg hogy nem bírok utána furni,mert szó szerint futni kell utána,nem érdekli.Meg sem hallja hogy szólok neki De vagy 20x.(Ráadásul 14 hetes vagyok a kistesóval:)).Boltba megint nem viselkedik,rontana neki mindennek,megy a feje után.Ha fogom a kezét hisztizik,leül,mert nem mehet össze-vissza amerre ő gondolja...És még sorolhatnám.De nem mehetünk mindenhová babkocsival.Mit kellene tennem.Tudom hogy még kicsi,de már megérti.Csak nem érdekli.Sokszor ki is nevet!

Tapasztalatok!please:)

Tudom hogy még nagyon kicsi (28 hónapos),de már

#akaratosság #kisded #önfejű...
2013. febr. 19. 14:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Én sem csaptam rá soha, mégis megtanulta.

Minden helyszínen max. háromszor játsza el az ilyen viselkedést, és mivel jön utána a bünti, többször nem. Hidd el, arra emlékeznek.

Motorral nem rohanunk előre, különben mehetünk haza, rögtön (vagy babakocsiba kell ülnie, még nagyobb büntetés az én fiamnak). Úttestnél nem áll meg, azonnal haza és aznap már nincs is séta. Elmondom neki, hogy miért jöttünk haza, és holnap megint megpróbáljuk, ha megint így viselkedik, megint haza.

Boltban hiszti: többet nem jöhet velem boltba. Másnap egyedül vásárolok este, apával otthon marad, elmondom, hogy miért nem jöhet velem, és legközelebb jöhet, ha nem viselkedik így. Elmondom, hogyha jön, segíthetne is, de azokat a dolgokat keresse meg a boltban, amiket én kérek, ezt mondjuk szereti, lefoglalja. Elmondom, hogy nagyon kell figyelnie, hogy jól viselkedjen, ne úgy, mint legutóbb, különben nem segíthet többet. Pl. úgy csinálok, mintha nem tudnám, hol a tej a boltban, megkérem, hogy keresse meg nekem, ez lefoglalja, fontosnak érzi magát.

Nálunk ezek jöttek be.

2013. febr. 19. 15:02
 12/18 anonim ***** válasza:
Azzal ne foglalkozz, hogy kellemetlen a fetrengős hiszti mások előtt. Akinek van nagyobb gyereke, tudja, milyen korszak ez, akinek nincs, az meg csak bámuljon, majd rájön ő is. ;)
2013. febr. 19. 15:03
 13/18 anonim ***** válasza:
5-s mire haza ertek mar üvölteni fog, nem lesz kedve nevetni. Ahhoz hogy tiszteljen nem kell ütni.
2013. febr. 19. 15:16
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm.Úgy látom jobban be kell keményítenem.Bántani nem akarom,mert ő az életem,nem azért szültem,hogy bántsan.Imádom,kis mosolyát,azt akarom hogy boldog kisgyerek legyen.De ez tényleg nem mehet így tovább,szóval akkor megbüntetem ha nem úgy viselkedik ahogy kell.Mert ezt ugye nekünk kell neki megtanítani.:)
2013. febr. 19. 15:19
 15/18 anonim ***** válasza:
De te hogy viselnéd ha a képedbe nevet?szólsz hozzá hogy csináljon meg valamit és csak kinevet...nem használt semmi,se szép szó,se büntetés..
2013. febr. 19. 15:58
 16/18 anonim ***** válasza:

5ös te hány éves gyerekről beszélsz?

Tudom milyen érzést kelt az emberben, mikor a gyerkőc ilyen szituban kineveti, de ez nem az a nevetés, ami tiszteletlenségből fakad, hisz most tanulgatja még csak ezt a fogalmat. Leginkább nem veszi észre vagy nem hajlandó elfogadni ilyenkor, hogy nem játékról van szó. De ütéssel a tudomására hozni ezt nem biztos, hogy megfelelő mód. Utólag biztos nem.

2013. febr. 19. 17:47
 17/18 anonim ***** válasza:
Konkrétan a sajátomat írtam(4),de csak azért mert a kérdező is irta h kineveti őt a gyerek.
2013. febr. 19. 18:05
 18/18 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de nagyon örülök, hogy nem vagyunk egyedül ezzel a hisztis időszakkal. :))) Az én kisfiam is ennyi idős és ugyan ezeket a dolgokat produkálja. Igazi földön fetrengős hisztis, akaratos tipus. Ez egy ilyen időszak. Át kell vészelni valahogy. A fejlődésük része. Kitartást hozzá! :)
2013. febr. 20. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!