Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megakadalyozom a fejlödesben?

Bettineni kérdése:

Megakadalyozom a fejlödesben?

Figyelt kérdés

Egy ismerösöm rakerdezett, hogy jarok-e uszodaba a 2 eves kislanyommal. Nem jarunk, mondtam...A beszelgetes vegere oda lyukadt ki az illetö, hogy megakadalyozom a gyermeket a fejlödesben.

Azon tulmenöen, hogy masok velemenye nem erdekel, megsem hagy nyugodni ez a megjegyzes. Az az igazsag, hgy engem elijesztettek az uszas elleni ervek, ilyen pl. a kloros viz okozta aszthma, valamint ha vizet nyel az karositja az egeszseges belflorat. Uszni jarok tapasztalataira lennek kivancsi.

2013. febr. 19. 11:15
 1/7 anonim ***** válasza:

Jajistenem.

Manapság kb. 3, de inkább 4 éves kortól javasolják az úszásoktatás elkezdését a szakemberek (legalábbis így hallottam a barátnőmtől, aki versenyúszó volt régen, és elég sok nagytudású ismerőse van).

2013. febr. 19. 11:18
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem akadályozod a fejlődésében, ne aggódj! :)
2013. febr. 19. 11:29
 3/7 anonim ***** válasza:

Az úszás nagyon jó dolog, de babaúszás sem volt mindig és akkoriban is kialakult a mozgásfejlődés. Én sem vittem, mert kislány, flltem, hogy elkap valami, begyullad a füle.

Apukám úszász oktat gyerekeknek, azt mondta bőven ráérünk, az én kicsim másfél éves.

Nem akadályozod a fejlődésben, az ismerősöd mondott butaságot.

2013. febr. 19. 11:29
 4/7 anonim ***** válasza:
a múltkor véletlenül futottam össze Gyurta Dani edzőjének a feleségével,tök véletlen volt,az se tudtam kivel beszélgetek,ő is tanuszodába oktat,és tőle kérdeztem mikor érdemes a gyereket úszni vinni.ő határozottam a 4-5 évet mondta,méghozzá azért mert addig csak pancsolgat,játszik,ami szintén nagyon jó,de az nem nevezhető uszás oktatásnak,az ez alatti kisgyerekek ha valamiért nem tudnak tovább menni,elfelejtenek úszni is.Igy csak úgy érdemes elkezdeni ha sokig tudnak majd járni.semmiben nem szenved hiányt az a gyerek aki 4-5 évesen megy elöbb vízbe mint az aki -3 évesen már ott van,sőt a nagyobb gyerekekkel elöbb célt értenek,elöbb végrehajtanak összetett utasításokat.ő azt mondta nekem ha 5 évesen viszem úszni az tökéletes.szóval ne légy gyanakvó nem tettél semmi rosszat.én sem viszem a fiam úszni,majd talán egy 1 év múlva.de ettől függetlenül remekül fejlődik.
2013. febr. 19. 11:30
 5/7 anonim ***** válasza:

Amikor a nagyobbik fiammal terhes lettem és egybol beindultak a kéretlen jotanacsok, anyam csak annyit mondott: nem kell am minden hulyét meghallgatni. Hat erre is csak ezt tudom mondani...

Mi elég koran elkezdtuk, de az igaz, hogy nagyon kellet figyelnunk a gyerek fulére, mivel hajlamos volt a fulgyulladasra. A kloros viz okozta asztmaval nem talalkoztunk, a medence vizének lenyeléséhez pedig csak annyit, hogyha mi tuléltuk a gyerekkorunkban a strandot, pedig ott aztan nyeltunk mocskot rendesen, akkor szerintem ez sem okozhat olyan nagy problémat. Persze lehet, hogy szerencsénk volt, de a fiam annyira imad pancsolni, hogy ha csak tehetjuk, visszuk. Kivétel a jarvanyos idoszakok, olyankor az uszoda a legjobb hely, hogy elkapjunk valamit.

Egyszoval mi nagyon szerettuk az elejétol fogva és a kicsivel is koran elkezdjuk majd, de nem attol fog visszamaradni a lanyod a fejlodésben, ha te masképp dontesz.

2013. febr. 19. 11:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Az én lányom rendszeres húgyúti problémák miatt egyáltalán nem mehet uszodába serdülő koráig. Akkor én lőjem le magam? Az ismerősöd saját magát akarta igazolni, nem kell törődni vele.
2013. febr. 19. 15:54
 7/7 anonim ***** válasza:

Mi - anyukák - is valahogy felnőttünk babaúszás nélkül :)

Amúgy, ezekben a medencékben nem klórral fertőtlenítenek! Mi elkezdtük a babaúszást, de a kisfiamnak nem jött be - így abbahagytuk. Előtte érdemes megkérdezni az úszásoktatót, hogy mivel fertőtlenítik a vizet!

2013. febr. 19. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!