Megakadalyozom a fejlödesben?
Egy ismerösöm rakerdezett, hogy jarok-e uszodaba a 2 eves kislanyommal. Nem jarunk, mondtam...A beszelgetes vegere oda lyukadt ki az illetö, hogy megakadalyozom a gyermeket a fejlödesben.
Azon tulmenöen, hogy masok velemenye nem erdekel, megsem hagy nyugodni ez a megjegyzes. Az az igazsag, hgy engem elijesztettek az uszas elleni ervek, ilyen pl. a kloros viz okozta aszthma, valamint ha vizet nyel az karositja az egeszseges belflorat. Uszni jarok tapasztalataira lennek kivancsi.
Jajistenem.
Manapság kb. 3, de inkább 4 éves kortól javasolják az úszásoktatás elkezdését a szakemberek (legalábbis így hallottam a barátnőmtől, aki versenyúszó volt régen, és elég sok nagytudású ismerőse van).
Az úszás nagyon jó dolog, de babaúszás sem volt mindig és akkoriban is kialakult a mozgásfejlődés. Én sem vittem, mert kislány, flltem, hogy elkap valami, begyullad a füle.
Apukám úszász oktat gyerekeknek, azt mondta bőven ráérünk, az én kicsim másfél éves.
Nem akadályozod a fejlődésben, az ismerősöd mondott butaságot.
Amikor a nagyobbik fiammal terhes lettem és egybol beindultak a kéretlen jotanacsok, anyam csak annyit mondott: nem kell am minden hulyét meghallgatni. Hat erre is csak ezt tudom mondani...
Mi elég koran elkezdtuk, de az igaz, hogy nagyon kellet figyelnunk a gyerek fulére, mivel hajlamos volt a fulgyulladasra. A kloros viz okozta asztmaval nem talalkoztunk, a medence vizének lenyeléséhez pedig csak annyit, hogyha mi tuléltuk a gyerekkorunkban a strandot, pedig ott aztan nyeltunk mocskot rendesen, akkor szerintem ez sem okozhat olyan nagy problémat. Persze lehet, hogy szerencsénk volt, de a fiam annyira imad pancsolni, hogy ha csak tehetjuk, visszuk. Kivétel a jarvanyos idoszakok, olyankor az uszoda a legjobb hely, hogy elkapjunk valamit.
Egyszoval mi nagyon szerettuk az elejétol fogva és a kicsivel is koran elkezdjuk majd, de nem attol fog visszamaradni a lanyod a fejlodésben, ha te masképp dontesz.
Mi - anyukák - is valahogy felnőttünk babaúszás nélkül :)
Amúgy, ezekben a medencékben nem klórral fertőtlenítenek! Mi elkezdtük a babaúszást, de a kisfiamnak nem jött be - így abbahagytuk. Előtte érdemes megkérdezni az úszásoktatót, hogy mivel fertőtlenítik a vizet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!