Mikor lesz már ennek vége?
Tapasztaltabb bölcsi Anyukák mikor lesz ennek vége, hogy beteg a gyerek? Novemberben kezdtük el a bölcsit de gyakorlatilag azóta kisebb nagyobb megszakításokkal de betegek vagyunk. Folyik az orra köhög. Most itthon vagyok vele mert lázas. Tavasszal javulni fog ez vajon? Vagy most már végig ennyire beteges lesz?
Most vagyok várandós a testvérével rá milyen hatással lesz ősztől? Augusztusra várom a tesót ő is ennyit lesz beteg? Vagy ha sikerül ugyan úgy szoptatnom mint a lányomat akkor védi az anyatej?
A bölcsibe, oviba járó gyerkőc első 1-2 éve általában ilyen, egy-két hét otthon, egy-két hét a közösségben. Van persze kivétel, az én nagyobbik gyerekem sokszor volt beteg. A kicsi áprilisban kezdte a bölcsit, kétszer volt eddig beteg ősz óta. Most épp beteg. Azt vettem észre, hogy március-áprilisig eltart ez a betegséges időszak, utána őszik nyugi van.
A kistesót ha sikerül sokáig szoptatni, nem kapja el a betegségeket. Mikor az egész család full beteg volt, a pár hónapos anyatejes babámnak nem lett semmi baja. Mikor én voltam beteg, mondta az orvos, hogy ne hagyjam abba a szoptatást és igaza lett.
hát soká
kérdés h a gyerek mennyire erős immunrendszerű ha nem az akkor akár kisiskolás korig is sokat lesz beteg
át nyárra javul a dolog, sajnos sokan nem tehetik meg h egy tüsszentésnél otthon tartsák a gyereket ezért biztos lesz olyan kicsi bent aki éppen beteg és ezt el is kaphatja a gyereked
idővel ritkulnak rövidebbek lesznek a betegségek
biztos h haza fog hozni a nagyobb betegséget és biztos lesz amit el is kap a kicsi az anyatej nem véd meg mindentől
Nekünk azt mondták a bölcsis első szülőin, hogy ez lesz: 2 hét otthon, 1 a bölcsiben... persze ez kicsit sarkított. Viszont olyan védettséget szereznek, hogy az oviból már "kivágni" sem tudják őket :)
Én azt tapasztalom a csoportban, hogy immunrendszer függő... van, akinél tényleg igaz a 2-1 hét, és van olyan, aki szeptember óta 1x volt otthon... Az biztos, hogy átesnek az alap dolgokon, amiken amúgy csak oviban esnének át. Így, vagy úgy, de minden gyerek át fog esni ezen az időszakon, amikor közösségből kapják a jobbnál jobb bacikat és vírusokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!