Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tetvesedés ilyen esetében mi...

Tetvesedés ilyen esetében mi lehet az "eljárás"?

Figyelt kérdés

Pontosan nem tudtam melyik kategóriába is tegyem a kérdésemet, de remélem itt is megfelelő lesz.

Már nem első alkalommal fordul elő az, hogy a fiam amikor nálunk van, kiderül tetves. Ki is kezeljük, de tetvesen kerül hozzánk ismét. Anyuka köti az ebet a karóhoz hónapok óta, hogy márpedig nem tetves a gyerek. Most sikerült belőle kicsikarni egy beismerést, hogy valóban így van (bár nem értem, hogy ennyire nyilvánvaló dolgot hogyan lehet tagadni a végletekig). A hajvágáson kívül kétlem, hogy bármit tenne vele, jelenleg is úgy néz ki a fiam feje, mintha foltokban megkopasztották volna, itt-ott bele van vagdosva. Sajnos az a helyzet, hogy anyukánál van még rajta kívül pár gyerek és a higiéniai körülményeit ismerve sose írtja ki őket...lassan konstans 3 éve tart a tetvesség a gyerekek fején (a másik 2 gyereknél onnan tudom, mert a többi apukával szoktunk tapasztalatot cserélni). Nemes egyszerűséggel most már ezt az ovira keni (amit szintén nem hiszek, hiszen oviváltás is történt párszor költözések miatt). Nálam kicsit kezd betetőzni a dolog azzal, hogy most már gyakorlatilag állatkertet cipel a fiam, mint egy rühes kutya...bolhák, tetvek, giliszták...Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben a gyámügy vagy a jólétisek tesznek valamit? Nem mondhatnám, hogy szívesen engedem vissza ebbe a környezetbe...(megjegyzem: hivatalos bírósági végzésünk nincs elhelyezésről)

#tetű #kezeletlen tetvek
2013. febr. 18. 10:07
 1/3 haramia ***** válasza:
hát akkor mi sem egyszerűbb, ha úgy érzed h fizikailag és lelkileg is jobb körülményeket tudsz biztosítani neki, kérvényezd h Nálad helyezzék el...
2013. febr. 18. 12:06
 2/3 anonim ***** válasza:
Én vissza se engedném így az anyjához, a tetűt rövid hajból simán ki lehet irtani, ha nekem a fenékig érő hajakból sikerült mikor a lányaim hazahozták az oviból. Ilyen esetben oviba sem lehet őket vinni...védőnő időnként meg kell, hogy nézze, meg végigfertőzi az egész társaságot. Ne hagyd annyiban a dolgot, irtó kellemetlen lehet a fiadnak is!
2013. febr. 18. 13:34
 3/3 anonim ***** válasza:

A mi ovinkban is volt tetű és adtak egy tájékoztatót, hogy ha többször előfordul, akkor az illetékes hatóság (gondolom az ÁNTSZ) ellenőrzi a családot az otthonában és kötelezi őket a tetűirtásra. A gyerek addig közösségbe nem mehet, amíg élő tetű, serke van a fején.

Gondolom az ovi vagy a védőnő jelenti az esetet az illetékesnek. Ha eddig nem tették felhívhatnád rá a figyelmüket!

2013. febr. 18. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!