Kimennétek külföldre dolgozni a gyerekek nélkül anyukák? 3ésfél, másfél éves fiuk anyukája
Én nagyon csalódott lennék a férjemben ha nem ő menne ki először dolgozni megteremteni a terepet hanem nekem kellene a kicsi gyerekeimet itt hagyni de ez én vagyok. Mert ha te mész ki akkor ő mit csinál? Később sincs rá garancia hogy dolgozni fog majd ha te dolgozol helyette is na mindegy.
Nem bántani akarlak, de én nem tudnék így élni.
Azontúl van 2 barátnőm is aki kiment dolgozni és hetente-2 hetente járnak haza hétvégére és a gyerekek 2, 4 éves illetve 5-7 évesre a nagymama meg apuka vigyáz.
Hát ha nekik így jó akkor szívük joga.
Nem tudom elképzelni, hogy hosszú távon ilyet tegyek.
Pedig én aztán nem vagyok egy mintaanya (értsd: nem vagyok állandóan összenőve a gyerekeimmel, fontos a saját életem és a munkám is), de még ennek ellenére sem bírnám hetekig, hónapokig a gyerekeim nélkül.
Mondjuk most a fél karomat is odaadnám egy szabad hétért, amikor magamon kívül semmi mással sem kéne foglalkoznom, de ez csak a makacs náthámnak, a rengeteg melónak és a gyerekek betegségének köszönhető, valószínűleg :)
Nálunk fordítva van, mármint a párom az, akinek szóba jöhetne egy külföldi munka. Egyrészről mert nagyon jó szakmája van, másrészről meg nem valami jó a jelenlegi melóhelye.
Én nem mennék ki már azért sem, mert kint csak kulimunkát kapnék, na meg rohadt jó helyen dolgozom, elég tisztességes fizetést és juttatásokat kapok és a kollégáimmal is nagyon jó a kapcsolatunk.
Nagyot csalódnék a páromban, ha nem boldogulna kint...
Én erre készülök, írok privit, ide meg dióhéjban:
Megszűnt az állásom, zárolta az adóhivatal a számlámat, nem tudjuk már fizetni a számláinkat.
A férjemnek még van munkája, abból el tudja tartani a két gyereket egyedül pár hónapig. Én megyek előre, mert nekem nincs vesztenivalóm. Nagyon fog hiányozni a 2 gyerek meg a férjem, de pár hónap múlva utánam jönnek, amikor már megvetettem a lábamat.
Nincs más megoldás, csak az itthoni éhenhalás. Tehát ez nem választás kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!