Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kimennétek külföldre dolgozni...

Kimennétek külföldre dolgozni a gyerekek nélkül anyukák? 3ésfél, másfél éves fiuk anyukája

Figyelt kérdés
2013. febr. 16. 11:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én nagyon csalódott lennék a férjemben ha nem ő menne ki először dolgozni megteremteni a terepet hanem nekem kellene a kicsi gyerekeimet itt hagyni de ez én vagyok. Mert ha te mész ki akkor ő mit csinál? Később sincs rá garancia hogy dolgozni fog majd ha te dolgozol helyette is na mindegy.

Nem bántani akarlak, de én nem tudnék így élni.

Azontúl van 2 barátnőm is aki kiment dolgozni és hetente-2 hetente járnak haza hétvégére és a gyerekek 2, 4 éves illetve 5-7 évesre a nagymama meg apuka vigyáz.

Hát ha nekik így jó akkor szívük joga.

2013. febr. 16. 14:39
 12/15 anonim ***** válasza:

Nem tudom elképzelni, hogy hosszú távon ilyet tegyek.

Pedig én aztán nem vagyok egy mintaanya (értsd: nem vagyok állandóan összenőve a gyerekeimmel, fontos a saját életem és a munkám is), de még ennek ellenére sem bírnám hetekig, hónapokig a gyerekeim nélkül.

Mondjuk most a fél karomat is odaadnám egy szabad hétért, amikor magamon kívül semmi mással sem kéne foglalkoznom, de ez csak a makacs náthámnak, a rengeteg melónak és a gyerekek betegségének köszönhető, valószínűleg :)

Nálunk fordítva van, mármint a párom az, akinek szóba jöhetne egy külföldi munka. Egyrészről mert nagyon jó szakmája van, másrészről meg nem valami jó a jelenlegi melóhelye.

Én nem mennék ki már azért sem, mert kint csak kulimunkát kapnék, na meg rohadt jó helyen dolgozom, elég tisztességes fizetést és juttatásokat kapok és a kollégáimmal is nagyon jó a kapcsolatunk.

Nagyot csalódnék a páromban, ha nem boldogulna kint...

2013. febr. 16. 15:38
 13/15 anonim ***** válasza:

Én erre készülök, írok privit, ide meg dióhéjban:

Megszűnt az állásom, zárolta az adóhivatal a számlámat, nem tudjuk már fizetni a számláinkat.

A férjemnek még van munkája, abból el tudja tartani a két gyereket egyedül pár hónapig. Én megyek előre, mert nekem nincs vesztenivalóm. Nagyon fog hiányozni a 2 gyerek meg a férjem, de pár hónap múlva utánam jönnek, amikor már megvetettem a lábamat.

Nincs más megoldás, csak az itthoni éhenhalás. Tehát ez nem választás kérdése.

2013. febr. 16. 19:05
 14/15 A kérdező kommentje:
Igen,ezért ilyen nehéz a döntés! Vagy itthon maradsz és szinte éhezel vagy pár hónapig nem látod a gyerekeket! Itthon maradsz tétlenül és látod nélkülözni a gyerekeket vagy kimész és megadod az esélyt a jobb életre nekik! huu? nehéz! Én nem vagyok a gyerekekhez ragadva de nagyon szeretem őket,bármit megtennék értük de félek egyértelmű!
2013. febr. 16. 20:23
 15/15 anonim válasza:
100%
Kedves Kérdező! Édesanyám most Londonban dolgozik, előtte 9 hónapot volt New Yorkban. A testvéremmel már elmúltunk 20 évesek, de eddig együtt éltünk és az élet nagyon szokatlan nélküle. De ha egyszer muszáj, akkor muszáj. Én egy hónap múlva készülök másik országba, mert kell. Ha nem tesszük meg, a hitelek, tartozások, számlák elborítanak és akkor lehet jópofizni, az ember fedél nélkül hal éhen. Nőként egyszerűbb elhelyezkedni, férfiakat nem nagyon keresnek (max hentesnek, mészárosnak, villanyszerelőnek stb lehet szerencséje). Édesanyám megismert olyan hölgyeket is, akik egész kicsi gyerekeket hagytak itthon a férjükkel és a végén letudták a tartozásukat, majd visszautaztak. Nagyon nagyon nehéz a különlét - kicsikkel főleg - de ha nincs más választás, akkor nem kell azokkal foglalkozni, akik könnyebb helyzetben tanácsokat adnak és ítélkeznek. Sok sikert kívánok!
2013. ápr. 8. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!