Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi okozhat foltos hajhullást...

Mi okozhat foltos hajhullást egy 5 éves kisfiúnál?

Figyelt kérdés
A vérképe tökéletes,a gócot a gyerekorvos kizárta,a mandulái füle rendben vannak a fül-orr-gégész szerint,nem tépkedi a saját haját,és más sem tépte ki neki.
2013. febr. 14. 14:19
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Bőrgyógyásznál voltatok?Van otthon kisállat?Ezeket is ki kell zárni.
2013. febr. 14. 14:21
 2/22 A kérdező kommentje:
Bőrgyógyásznál kezdtünk,ő küldött laborba.Nem talált semmit.Kutya van de odakint,és egészséges rendszeresen látja állatorvos.Ez nem allergia.Idebent semmilyen kisállat nincs.Azt sem gondolnám hogy lelki oka lenne,kiegyensúlyozott gyerek,szeptemberbe kezdte az ovit,nem volt gond a beszokásnál se.Egyszerűen nem tudom mi lehet ez.:-( De már nagyon idegesít.
2013. febr. 14. 14:29
 3/22 anonim ***** válasza:
Öcsémnek volt ilyen, úgy emlékszem (nagyon régen volt), bár nem viszketett neki és nem volt piros se, jobb híján gombára gyanakodtak és kapott rá kenőcsöt, amitől el is múlt (nem lett nagyobb a folt). De kellett pár hónap, mire visszanőtt a haja.
2013. febr. 14. 14:34
 4/22 A kérdező kommentje:
Neki sincs semmilyen elváltozás a bőrén.Nem piros,nem viszket,nem hámlik.December közepén vettük ezt észre,azóta járkálunk,de eddig semmi azt mondta bőrdoki,hogy nem gomba,nem is bőrprobléma(bár az is igaz,hogy épp csak ránézett.)Nem tudom de mintha azóta látnék a feje tetején egy kis foltot ahol ritkább a haj,de lehet már paranoiás vagyok.Lehet hogy el kellene vinnem egy fizetős bőrgyógyászhoz?Nem tudom mit tegyek most.Utalhat ez valamilyen komolyabb betegségre???Ettől tartok a legjobban.Nem mintha az rendben lenne hogy kopaszodik a gyerekem,de ha "csak"bőrprobléma akkor azt orvosoljuk és rendben lesz.
2013. febr. 14. 14:42
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyből a mandula ugrott be, ha abban van góc, akkor lehet ettől és ez nem feltétlenül mutatkozik meg a vérképben.

Volt suliban egy évfolyamtársam, akik sokszor szinte naponta volt lázas, mindenre kivizsgálták és semmit nem találtak, tökéletes vérkép, semmi fertőzés, még virológiát is csináltak nála nem egyszer, sz is negatív lett. Végül úgy döntöttek kiszedik a manduláját. A műtét másnapján megszűntek a panaszok, miután mintát vettek belőle, akkor derült ki, hogy valóban azzal volt a gond.

Én mindenképp mennék tovább, mert egy 5 évesnél ez nem normális. Ha kell fizetős dokihoz, vagy ha tudnak ajánlani egy valóban lelkiismeretes nem magán dokit.

2013. febr. 14. 14:53
 6/22 A kérdező kommentje:
semmiképp nem hagyjuk annyiban,csak nem tudom hogy ha ide visszaviszem mennyire foglalkoznak vele,mert eddig se izgatták magukat.A mandulája még soha nem volt begyulladva,nem látszik góc a vérképében sem.Azt mondta a háziorvos,hogy akkor a süllyedése nem ilyen lenne.Akkor is lehet a mandulája?Feleslegesen nem szívesen tenném ki a műtétnek.A háziorvos csak ért hozzá.Vagy mégsem?Szörnyű hogy nekem kell eldönteni egy szakember helyett mit csináljak,mert nem mondanak semmit.
2013. febr. 14. 14:57
 7/22 A kérdező kommentje:
Ja és gondolom a fizetős doki jobban foglalkozik vele,vagy nem?Tulajdonképp a bőrgyógyász fölé állt,ránézett(szabad szemmel)És eldöntötte,hogy ez nem bőrgyógyászati probléma.
2013. febr. 14. 14:59
 8/22 A kérdező kommentje:
Azt is elfelejtettem írni ,hogy nem is beteges,nem szokott lázas sem lenni,ilyenkor télen néha náthásak kicsit,de csak 2-3 napos orrfolyás és kész.Nincs köhögés láz semmi .Citromos tea c vitamin,és kész,gyógyszert sem kapnak rá.
2013. febr. 14. 15:01
 9/22 anonim ***** válasza:
Nekem egy ismerősömnek, igaz Ő felnőtt, akkor hullott ki a haja a feje tetején egy 5x5cm-es négyzet alakban, mikor jött a bölcsességfoga. Nem lehet, hogy a fogai okoznak ilyen problémát? Ez csak tipp, de hátha segítettem.
2013. febr. 14. 18:35
 10/22 A kérdező kommentje:
A fogaira nem gondoltam még.Megkérdezem a gyerekorvost,bár a bölcsességfoga nyilván nem jön még,de végülis ez a tipp is több a semminél.A tejfogai amúgy szépek szóval ott sincs gyulladás szerintem.De érdekes felvetés,köszi a tippet.
2013. febr. 14. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!