1,5 éves kisfiúnál nem kevés a 8,5 kg?
Első hallásra kevésnek tűnik, de nem tudjuk mennyivel született, milyen géneket örökölt, vagyis ti mint szülei milyenek voltatok kicsinek, mekkorák vagytok most, mit eszik a gyerek, van-e valami betegsége és még sorolhatnám.
Lányom 10,1 kg volt másfél évesen, sokszor megkaptam, hogy vékony. De anno én is nagyon kicsi voltam, kisebb mint ő, és 6 évesen alig értem el a 16 kg-t. Most meg egy normálisan kifejlődött felnőtt vagyok. :)
Nekem kevésnek tűnik. Mennyivel született? Rendesen eszik?
Az én fiamat 1 évesen kivizsgálásra küldték, mert alig érte el a 9 kilót.
Kislányom most 1 éves. 2 súlyos betegségen is átesett, többször is kórházban voltunk vele, amikor is alig akart enni, fogyott is 5-60 dekákat. Mégis 10 kiló felett volt valamivel a státuszvizsgálaton.
Nekem is kevésnek tűnik, de tényleg lehet hogy vékonycsontú, vagy nem "izmos" (ez tudom, hülyén hangzik, de én kisfiamnak pl. olyan izmos a vádlija, hogy csak na, rokon kisfiúnak meg két pálcika, tehát ő is kisebb súlyú, pedig idősebb).
KIsfiam másfél évesen 11 kiló volt kereken, vékony és izmos testalkat, de szerintem csontra erős. Apja is ilyen típus, tehát sokmindentől függ.
Egyébként meg egy jótanács: ha orvos nem mondja, vagy védőnő, hogy baj van, addig felesleges internetes idegeneket kérdezni, mert esetleg "besza.rathatnak", holott minden rendben van. Gyerekeknél ORVOS és VÉDŐNŐ a mérvadó, ha az egészséges fejlődésükről van szó, nem Netes Terka és Szomszédnéni Gizi. Csak tanács .)
Az én fiam 1 évesen 8 kg volt, 1,5 évesen 9,38 kg, 2 évesen 10,24 kg.
Nekem nem tűnt kevésnek, a doki is azt mondta, hogy minden rendben. Ha ő nem mondd rá semmit, akkor felesleges aggódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!