Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem kevés 3 nap az óvodai...

Nem kevés 3 nap az óvodai beszoktatásra?

Figyelt kérdés
Nálunk úgy zajlik, hogy első nap ott lehetek, második nap már el kell mennem kevés időre, harmadik nap pedig csak "készenlét" van, tehát elvileg nem is lát a gyerek, de mégis ott vagyok a háttérben. Kicsit keveslem ezt.
2012. ápr. 13. 17:15
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekünk kevés volt. Mi már 1 hónapja probálkozunk és most jutottunk el arra a szintre hogy már ott ebédel. De minden gyerek más :)
2012. ápr. 13. 17:19
 2/7 anonim ***** válasza:

mi 2 hetet kaptunk, első nap közölte a lányunk, hogy menjünk haza ebédelni, ő itt eszik az új barátaival, utána jöjjünk vissza, másnap már ott is aludt

mi sem erre számítottunk, nem járt előtte bölcsibe, csak nagyon várta már az ovit, azóta sincs semmi gond vele bent

2012. ápr. 13. 17:22
 3/7 anonim ***** válasza:
nem kevés,hidd le,minél tovább maradsz vele ott annál jobban azt fogja megszokni,és nehezebben illeszkedik be.nekünk nem volt egy perc beszoktatásunk se.elvittem,ismét megmutattam neki mindent hová megy wc re ki az ovónéni,a dadus,nekik kell szólni ha gond,én most hazaszaladok főzni és ha ő ebédelt és jó sokat játszott jövök érte.ennyi.ovónéni bevitte,elkérte a tel számom,de semmi gond nem volt,nagyon örült,hogy tényleg megyek érte,másnap már nyugodtabb is volt.az első fiamnál is igy volt jó pár éve és nála is ez jött be.szerintem ha 3 nap után még sírdogál akkor sírdogálna 2 hét után is.ez nem is annyira a beszoktatástól függ hanem gyerektől.van nálunk egy kislány 1 éve jár oviba és még ma is sír,ha menni kell pedig senki nem bántsa és utólag már jó neki,de elmenni kész rémálom.
2012. ápr. 13. 17:37
 4/7 anonim ***** válasza:
Amikor én jártam oviba (30 éve), nem is volt beszoktatás. Első nap anyám bevitt az oviba reggel 6-kor, mert dolgozni kellett mennie és otthagyott a dadusra, mert még szinte senki sem volt.
2012. ápr. 13. 18:01
 5/7 anonim ***** válasza:

Én az ellenoldalt ismerem: 2 hét volt a beszoktatás, és egyetlen dolgot értünk el vele: a fiam megszokta, hogy ott vagyok. Eredmény: másfél hónapig minden áldott reggel hiszti, sírdogálás, könyörgés, hogy anya ne menj el.

Másik gyerkőc: első nap ott voltam, második nap ebédre mentem vissza, harmadik nap ott is aludt. Eredmény: egyetlen hét, amikor reggelente sírdogált, hogy ne menjek el.

Az én saját példám (és láttam több gyereken is, hogy egyáltalán nem viseli meg őket jobban a rövid beszoktatás) alapján a 3 nap teljesen jó.

2012. ápr. 13. 20:27
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem kevés, éppen elég. Nálunk is elvileg 2 hét volt a beszoktatás, első nap ott voltam, második nap már ott hagytam egy fől óra elteltével, harmadik nap bevittem és haza jöttem, azt hiszem negyedik nap mentünk hivatalosan reggel, hogy már ott reggelizett és a hét utolsó napján ott ebédelt.

Tök jó volt így, persze akkor én is gyorsnak éreztem, de minél tovább húzod, annál nehezebben szakad el tőled, arra fog asszociálni, hogy Te is ott maradsz vele, és ha két hét elteltével ott hagyod egyik napról a másikra úgy fog üvölteni hogy a szíved szakad meg. Szóval ha ügyes a gyermek, és látod hogy játszik, hagyd ott nyugodtan, Neked nagyon rossz lesz, de neki hosszú távon jó!

Nálunk sincs semmi gond kezdettől fogva, néha egy pici pityergés, de hát ki megy mindennap ugyanolyan kedvvel dolgozni, de a nagy hisztiket, sírásokat kiaknáztuk.

Sok sikert!

2012. ápr. 13. 20:35
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindannyiotoknak!
2012. ápr. 13. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!