Nem kevés 3 nap az óvodai beszoktatásra?
mi 2 hetet kaptunk, első nap közölte a lányunk, hogy menjünk haza ebédelni, ő itt eszik az új barátaival, utána jöjjünk vissza, másnap már ott is aludt
mi sem erre számítottunk, nem járt előtte bölcsibe, csak nagyon várta már az ovit, azóta sincs semmi gond vele bent
Én az ellenoldalt ismerem: 2 hét volt a beszoktatás, és egyetlen dolgot értünk el vele: a fiam megszokta, hogy ott vagyok. Eredmény: másfél hónapig minden áldott reggel hiszti, sírdogálás, könyörgés, hogy anya ne menj el.
Másik gyerkőc: első nap ott voltam, második nap ebédre mentem vissza, harmadik nap ott is aludt. Eredmény: egyetlen hét, amikor reggelente sírdogált, hogy ne menjek el.
Az én saját példám (és láttam több gyereken is, hogy egyáltalán nem viseli meg őket jobban a rövid beszoktatás) alapján a 3 nap teljesen jó.
Nem kevés, éppen elég. Nálunk is elvileg 2 hét volt a beszoktatás, első nap ott voltam, második nap már ott hagytam egy fől óra elteltével, harmadik nap bevittem és haza jöttem, azt hiszem negyedik nap mentünk hivatalosan reggel, hogy már ott reggelizett és a hét utolsó napján ott ebédelt.
Tök jó volt így, persze akkor én is gyorsnak éreztem, de minél tovább húzod, annál nehezebben szakad el tőled, arra fog asszociálni, hogy Te is ott maradsz vele, és ha két hét elteltével ott hagyod egyik napról a másikra úgy fog üvölteni hogy a szíved szakad meg. Szóval ha ügyes a gyermek, és látod hogy játszik, hagyd ott nyugodtan, Neked nagyon rossz lesz, de neki hosszú távon jó!
Nálunk sincs semmi gond kezdettől fogva, néha egy pici pityergés, de hát ki megy mindennap ugyanolyan kedvvel dolgozni, de a nagy hisztiket, sírásokat kiaknáztuk.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!