Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Iskolaérettségi vizsgálat...

Iskolaérettségi vizsgálat után egy héttel ma jelezték az oviban, hogy pszichológusi vizsgálatra kell mennem a figyelemzavaros kisfiammal, mi lehet ennek az oka?

Figyelt kérdés

Amikor bekerült az oviba 3 évesen nagyon nehezen boldogultak vele az óvónénik,fél évig jártunk pszichológushoz akkor a nevelési tanácsadóba aki figyelemzavarra gyanakodott ,a fél év alatt számtalan tanáccsak szolgált hogyan lehetne a kisfiamat megváltoztatni ,de a legvégén mégis az lett belőle,hogy el kell fogadni olyannak amilyen és annak megfelelően elvárni tőle dolgokat,határozottan,türelmesen kell terelgetni,teljeasen megváltoztatni nem lehet,neki is teher ,hogy folymatosan kudarcai adódnak az állapotából ,mert másoknak zavaró a viselkedése.

Aztán magánúton kezdtünk el fejlesztésre járni TSMT-re és gyógypedagógushoz ,ez hozott hatalmas előrelépést az életünkben és a kisfiam egyre inkább képessé vált együttműködni,figyelni .

Legutóbbi visszajelzés az óvónéniktől az volt,hogy nagyon jó gyerek az oviban,szót fogad,nincsen vele probléma ,sokat használtak a fejlesztések neki.

Egy hete voltunk iskolaérettségi vizsgálaton ,101 -es lett az IQ-ja ,de mivel figyelemzavaros,nagyon pici és sovány és a fogváltás sem indult még meg nem javasoltak neki iskolakezdést idén .

Meglepődtem amikor ma szóltak az óvónénik,hogy a vezető óvónő szólt nekik,hogy a kisfiamnak psichológushoz kell mennie...de hiszen nagyon dícsérték az oviban,itthon is látni a javulásta viselkedésében,mert képes bocsánatot kérni,megbánni a dolgokat.

Egy probléma maradt a folyton nyűzsgés,beszédkényszer és mozgáskényszer,játékosság ,ezek viszont a figyelemzavarral magyarázhatóak .

Miért merülhetett fel az,hogy pszichológusnak kell látnia a kisfiamat ismét?

Bevallom rosszul érint,hogy mindent elkövetünk a gyermekünkért és mégis mintha azért kellene a gyerekkel együtt megjelennem,hogy bizonygassak,hogy nem azért olyan amilyen ,mert nem foglakozunk vele,sőt nagyon jó és szerető családi légkörben nevelkedik szerintem :-) .

Csak segíteni akarnak,vagy velünk szülőkkel kapcsolatosan merülhettek fel feltételezések ?

2013. febr. 14. 09:26
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

9. vagyok

Így már értem. Lényeg, hogy a vizsgálatot nem egy alkalommal csinálták meg, mint a legtöbb helyen, ahol be kell vinni a gyereket a nev. tan-ba.

2013. febr. 14. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!