Lehet januárban kezdeni az ovit?
Eddig úgy tudtam, hogy igen, tegnap azt hallottam, hogy nem és hogy ez egyetemes, törvényi dolog.
Tudtok erről valamit?
Az is jó és köszönöm ha linket kapok, én is keresgélek közben, de hátha itt jön hasznos válasz:).
Mi most kezdtük januárban.
Fiam dec. 16-án volt 3 éves, stabilan szoba- és ágytiszta, így semmi akadálya nem volt annak, hogy átvegyék a bölcsiből.
Megőrültem volna, ha még szeptemberig a bölcsődében kellett volna maradnia.
Köszönöm!
Az én lányom októberben lesz 3, szobatiszta, öltözik, beszél...szóval e felől mehetne szeptemberben, de annyira jó a bölcsi, szereti, nem gyerekmegőrző- szerű, sokat foglalkoznak velük, sokat "tanul". Ezért is szeretném ha nem kéne szeptemberben továbbállni, nameg kicsit mimózalelkű:), szóval én szivem szerint hagynám még a bölcsiben januárig, hadd "erősödjön".
Viszont még egy egész évet már nem szivesen, szerintem(meg a gondozó nők szerint is) nagyon unatkozna már sokkal több mint három évesen.
Remélem tényleg tegnap hallottam a butaságot, ideális lenne a januári ovikezdés nekünk.
3 gyermekem van.
Egyik márciusban, másik májusban, a harmadik októberben kezdte az ovit.
Kedves Utolsó, tehát ha tavasszal beíratom, akkor nem várhatunk januárig? Vagy ez nem egységes, hanem az óvoda dönti el vajon?
Na, bocsánat, tájékozatlan vagyok, gondolom erre beiratkozásnál(vagy mg most) rá kéne kérdeznem...:)
Nekem januári a lányom és most januárban kezdte az ovit (most töltötte a 3-t).
Tavaly tavasszal a szeptembertől kezdődő "tanévre" jelentkeztünk, de csak akkor mehet oviba a gyerek, ha betöltötte a 3-t, tehát nem szeptemberben, hanem januárban kezdte.
Ovi függő. Nálunk nem veszik fel az október után született gyerekeket, mert egyszerűen nincs hely.
Jelenleg abban az évben lehet jelentkezni oviba, amelyikben december 31-ig betölti a gyerek a 3-at. De nem kötelesek felvenni, amennyiben nincs hely.
Kötelező "elvileg" csak 2014 szeptemberétől lesz az ovi a 3 éveseknek, de privát véleményem szerint ezt nem szabad készpénznek venni, mert ha már most is túlzsúfoltak az óvodák, akkor egyszerűen megoldhatatlan lesz mindenkit felvenni.
Ha az ovi felveszi, akkor a 3. szülinapja utáni nap oviba kell menjen.
Esetleg beszéld meg, hogy januártól vegyék csak fel, de azt meg lehet már nem engedik, ha sok a gyerek, nálunk dec 31-el bezár a kapu utána nem vesznek fel senkit.
És abba is gondolj bele, hogy ősszel könnyebb megszokni egy új közösséget, mint januárba beesni egy összeszokott társaságba.
Köszönöm a válaszokat!
Szóval amire jutottam, hogy az ovikat kell erről megkérdezni(valamit eddig is sejtettem:D), mert ránk még nem vonatkozik(ha jól értelmeztem) az új törvény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!