Mennyire ésszerű dolog januárban kezdeni az ovit?
Kislányom idén karácsonykor lesz 3 éves, januártól mehetne az oviba. Csak hát én nem nagyon szeretném, hogy pont akkor ,a legnagyobb influenzaszezonban. Vagy egyéb náthás, vírusos megbetegedések közepette kezdje. amúgy is ha jól tudom az elején elkapnak mindenfélét, gondolom ez télen még jbban előjön. Ráadásul kistesó is lesz, akkor pont 4 hónapos, így pláne nem szeretném ha ő megbetegedne és hazahozná.
amúgy nem egy beteges fajta, eddig 2x volt vírusos torokgyulladása, megy párszor náthás volt, amúgy semmi komoly.
A kislányom január 1-én született, a téli szünet után kezdte az ovit, 3 évesen. Nemigen volt sokat beteg (egyszer kapott el egy hányás-hasmenés vírust, 2 napot hiányzott), viszont ő már a 3. gyerekem, így kapott már eddig is eleget a tesóktól.
A legnagyobb lányom novemberi, ő akkor kezdte az ovit. Első évben többet volt otthon, mint az oviban. Az öccse akkor fél éves volt, még javában szopizott, így az anyatej sok mindentől megvédte, amitől meg nem, azt ő már nem az oviban szedte össze. Ő már lényegesen kevesebbet betegeskedett a nővérétől.
Szóval szerintem lehet tologatni az ovikezdést, de a betegségeket nemigen lehet elkerülni.
Fiam januárban fejezte be bölcsöt és ment oviba, akkor töltötte a 3-at.
Tök mindegy, ha nem jár közösségben ,akkor úgyis elkap mindent
A fent említett fiam már sulis, 2 éves a kishuga, nem zártam el őket hermetikusan egyn mástól, azért mert az egyuik pici volt.
szerintem a tél kicsit sem veszélyes, inkább az évszak váltás, és a hányásos-hasmenéses dolgok meg tavasszal vannak, április-május.
A betegségeken át kell esni, persze halogathatod, de igazándiból akkor fog jól működni az immunrendszere és később akkor nem lesz beteges, ha jár közösségbe és minél előbb átesik a fertőzéseken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!