Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire ésszerű dolog januárb...

Mennyire ésszerű dolog januárban kezdeni az ovit?

Figyelt kérdés

Kislányom idén karácsonykor lesz 3 éves, januártól mehetne az oviba. Csak hát én nem nagyon szeretném, hogy pont akkor ,a legnagyobb influenzaszezonban. Vagy egyéb náthás, vírusos megbetegedések közepette kezdje. amúgy is ha jól tudom az elején elkapnak mindenfélét, gondolom ez télen még jbban előjön. Ráadásul kistesó is lesz, akkor pont 4 hónapos, így pláne nem szeretném ha ő megbetegedne és hazahozná.

amúgy nem egy beteges fajta, eddig 2x volt vírusos torokgyulladása, megy párszor náthás volt, amúgy semmi komoly.

2011. márc. 30. 13:49
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem várd meg a tavaszt!
2011. márc. 30. 13:54
 2/8 anonim ***** válasza:

A kislányom január 1-én született, a téli szünet után kezdte az ovit, 3 évesen. Nemigen volt sokat beteg (egyszer kapott el egy hányás-hasmenés vírust, 2 napot hiányzott), viszont ő már a 3. gyerekem, így kapott már eddig is eleget a tesóktól.

A legnagyobb lányom novemberi, ő akkor kezdte az ovit. Első évben többet volt otthon, mint az oviban. Az öccse akkor fél éves volt, még javában szopizott, így az anyatej sok mindentől megvédte, amitől meg nem, azt ő már nem az oviban szedte össze. Ő már lényegesen kevesebbet betegeskedett a nővérétől.

Szóval szerintem lehet tologatni az ovikezdést, de a betegségeket nemigen lehet elkerülni.

2011. márc. 30. 14:18
 3/8 A kérdező kommentje:
tehát akár mehetne januárban is? mostanában annyira nézi az ovisokat, amikor jövünk haza a játszóról délben, kettő is útba esik, és egyből nézi őket, mutogatja, meg mondja mennyi játék van ott, meg a sok gyerek aki játszik, meg hogy ő is ovis lesz majd. meg hát azért 3 évesen már jó a ygerektársaság, és úgy nézem, igényli az újdonságot is (nagyon érdeklődő fajta), azt én már egy kisbaba mellett nemigen fogom tudni megadni neki. ezért is a dilemma.
2011. márc. 30. 14:24
 4/8 anonim ***** válasza:
A kislányom dec. 20- án született. Ő is januárban kezdte az ovit. Mindenkitől ezt hallottam, hogy állandóan beteg lesz meg inden, de semmi gond nem volt. Szinte soha sem volt beteg. Jobb is volt a január, mert addigra a többiek már beszoktak, nem sírt senki és az óvónők is kipihenték már a beszoktatásos sírás- nyafogást. Szóval zökkenőmentes volt.
2011. márc. 30. 14:25
 5/8 anonim ***** válasza:

Fiam januárban fejezte be bölcsöt és ment oviba, akkor töltötte a 3-at.

Tök mindegy, ha nem jár közösségben ,akkor úgyis elkap mindent

A fent említett fiam már sulis, 2 éves a kishuga, nem zártam el őket hermetikusan egyn mástól, azért mert az egyuik pici volt.

2011. márc. 30. 14:28
 6/8 anonim ***** válasza:
Fiam október végi, de csak tavasszal adom oviba. Ha lenne mellette egykisbaba, méginkább igy tennék. A betegség nem elkerülhető, de azért tavasszal max takonykór van köhögéssel, nem pedig influenza , vagy jó kis H1N1. Ugyhogy megvárom a tavaszt. Sosem volt beteg, na majd ott lesz. De ne influenzával inditson szegény.
2011. márc. 30. 14:29
 7/8 A kérdező kommentje:
jó ,tehát lehetne január is. amúgy azért, mert nekem az égvilágon semmi segítségem sincs, és kicsit nehezen tudom elképzleni, mi a fenéhez kezdenék 2 beteg gyerekkel egyszerre otthon. persze gondolom minden 2 vagy többgyerekes anyuka túlélte már ezt a szakaszt, de én akkor is aggódom kicsit. de hát akkor megpróbálom magam meggyőzni a januárról. köszi a válaszokat!
2011. márc. 30. 14:31
 8/8 anonim ***** válasza:

szerintem a tél kicsit sem veszélyes, inkább az évszak váltás, és a hányásos-hasmenéses dolgok meg tavasszal vannak, április-május.

A betegségeken át kell esni, persze halogathatod, de igazándiból akkor fog jól működni az immunrendszere és később akkor nem lesz beteges, ha jár közösségbe és minél előbb átesik a fertőzéseken.

2011. márc. 30. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!