Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Volt akinek kisgyermeke még 3...

Volt akinek kisgyermeke még 3 éves kora után is cumizott? Mikor és hogyan szokott le?

Figyelt kérdés
Kisfiam 3 éves 4 hónapos, sajnos nagyon cumis, eddig azért sem próbáltam meg elvenni tőle,mert úgy láttam, hogy szüksége van rá. Jó a rosszban, hogy kizárólag itthon cumizik, tehát soha sehová nem visszük magunkkal, se utcára, se rokonokhoz, és persze az oviban sem cumizik, még alváshoz sem. De itthon elég sokat, kivéve ha játszik. De ha mesét néz, vagy bármi baja van, rögtön kell neki, egy plüss kutyával együtt (a cumi és a kutya együtt jár, egyik nincs a másik nélkül). Most már illene leszoknia a cumiról, talán húsvétkor a nyuszival "megegyezünk" majd, csak érdekelnének a tapasztalatok, hogy ennyi idősen hogy ment a leszoktatás. És hogy jobb: fokozatosan leszoktatni, tehát először csak a nappali cumizásról, de alváshoz még lehet, vagy rögtön teljesen elvenni és nincs többé?
2013. febr. 8. 13:03
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
az enyém 3,5 éves, cumizik ezerrel, meg van egy kedvenc plüsse, a kettő együtt jár, egyszerre kell neki, ezek a mindenei, én biztos hogy nem veszem el tőle
2013. febr. 8. 21:48
 12/12 anonim ***** válasza:

Pont ezen gondolkodtam, hogy ha a cumit elveszem, el kéne venni a plüsst is"

Sztem nincs összefügges. Nalunk is van plüss a születese ota, es azota is, de az megmaradt, söt neha bevasarolni, ovis taskaba is viszi magaval.

Ja, es a cumitünder termeszetesen nalunk is hozott neki masnapra, a kilincsre akasztva, ahova este a cumikat tettük, egy olyan babat, amire akkoriban vagyott.

Sztem fontos azert, hogy fokozatosan szokjon hozza a gondolathoz, igy többször kerdeztük, küldjük-e mar a cumikat, vagy meg maradjon, es nem az elsö ingatag igen valaszra küldtük. Nem tudom, mennyire szamitott a leszokasban: 2 - 2.5 evesen mar elkezdtünk neki kedvet csinalni az ovihoz, mivel termeszetesen szivesen jatszott volna gyerekekkel, igy megemlitettük, hogy cumit viszont ott nem lehet (igy tajekozodtunk itt a neten). Erre tessek, az egyik ovonö lanyanak, aki pont a baratnöje lett, meg honapokig megengedett volt a cumi...

4.

2013. febr. 9. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!