Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meddig normalis ha nem hizik...

Meddig normalis ha nem hizik egy gyerek?

Figyelt kérdés

Nalatok mennyi volt az a leghosszabb ido, amig nem hizott a gyerek?

Kislanyom 6 eves lesz hamarosan es 5 eves kora ota nem nagyon hizott, talan 40 dekat. Mindig rosszul fejlodott, mar babanak is, de ez most nagyon durva. Nem is egy nagy evo, de vannak periodusok amikor egesz jol eszik, olyankor sem hizik. Most 114 cm es szuk 17 kilo. ( neha meg ennyit sem mutat a merleg).

Masfel eves kora korul tejallergias lett, de elmeletileg 3 eves koraig kinotte, tana tudott tejes dolgokat enni, de bocitejet sosem ivott, es a tejtermekekert sem rajongott. Fogalmam sincs, h ez az allergia ha egyszer elmult, vissaterhet? Mostanaban neha mondja, h faj a pocakja, viszont errol nem tudjuk eldonteni, h csak azta akrja, h tobbet foglalkozzunk vele, mett van egy kistestvere. Amig csak o volt, minden korulotte forgott, most ugye ez oszlik, es kicsit nehezen viseli. Hasfajassaql voltunk mar dokinal, de szerinte semmi baja a gyereknek. Tervezem, h visszaviszem ezzel a nem hizassal is, de addig is kivancsi vagyok, nalatok mi volt az a leghosszabb ido amig nem hizott a gyerek. Koszonom!

2013. febr. 8. 10:54
 1/9 anonim ***** válasza:
50%

Ebben a korban évente 1-3 kilót híznak!

Mivel nem egy magas gyerek, annyira nagyon sovány nem lehet!

Ez a 40 dkg nem vészes, ha alig eszik mitől hízzon?!

Gondolom mozog is sokat!

Főzz kedvére valót, amit szeret!

Sütik, péksütik, fánk, palacsinta, tészták, húsok, hasáb burgonya virslivel, hamburger fasirtból sok zöldséggel!

Lányom is nagyon válogatós, van pár kaja amit megeszik, azt csinálom neki, ha azt szereti!

Nálunk is van ez, Anya, nagyon fáj a hasam, nem kell az ebéd, de akkor meg zsarolom, ha megteszed, akkor utánna adok 1 cukorkát, fagyit, vagy csokit!

2013. febr. 8. 11:27
 2/9 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszod! Nagyon el vagyok keseredve, ezert orulok ha irtok. Valoban nem eszik most 1-2 hete, de elotte aranylag jol evett, onmagahoz kepest. A fott etellel nem volt baj eddig, amit fozok annak 80 szazalekat megeszi. Gondot mindig a vacsora, reggeli okozott, mivel semmilyen felvagottat, zoldseget nem eszik meg. Nem aggodnek annyira, ha nem lett volna mar allergias. Attol felek, h valami van a hatterben, mert ahogy irtam, ha eszik sem hizik.
2013. febr. 8. 11:35
 3/9 A kérdező kommentje:
Amugy meg tenyleg nem magas, mas gyerek ezekkel a parameterekkel sokkal jobban nez ki. Kislanyom viszont csont es bor, s ezt a legoszintebben irom. Lassan szegyelem magam ha pl egy balett eloadasnal le kell vetkozni, at kell oltozni. Viszont mindig is nagyon nagyon mozgekony volt.
2013. febr. 8. 11:38
 4/9 anonim ***** válasza:

enyém még csak 3 éves, 106cm és 17 kiló. fél éve nem hízott.

szerintem is reális lehet amit az első írt, hogy évi 1-3 kiló, ha az enyémből indulok ki és a tied ugye dupla annyi idős.

de tényleg sovány lehet ezekkel a paraméterekkel, szintén az enyémhez viszonyítva, mert a fiam nem vékony, de egyáltalán nem is duci, olyan pont jó :)

bérescseppet nem próbáltad? meg van olyan vitamin is ami étvágy fokozó, de nem tudom sajnos melyik, talán b6? :S nem akarok butaságot írni, inkább az orvostól kérdezd meg

2013. febr. 8. 12:11
 5/9 anonim ***** válasza:

Az utolsó jót ír, Patikában kapni étvágyGerjesztőt gyerekeknek, Hugom is anno kapott, meg nem evett, csont meg bőr volt.

Na meg valami vitamint adj neki, Marslakócskák, Béres múlti vitamin .

Ha nem eszi a felvágottat nem gondd, én is van hogy csak virslit adok a gyereknek meg sajtot, vagy csak péksütit reggelire, vacsorára!

Van hogy együtt sütünk almás pitét, Meggyes pitét, különféle alakú kekszeket linzer tésztából amit ő szab ki, akkor 3 napig az a vacsi, reggeli neki..

2013. febr. 8. 12:23
 6/9 A kérdező kommentje:
Adom neki most a JutaVit multivitamint, ez legutobb kicsit hasznalt, jobb etvagya volt s akkor hizta azt a szuk fel kilot. Amugy van olyan keszitmeny ami kimondottan etvagyjavito? Ezek nem a multivitaminok?
2013. febr. 8. 12:41
 7/9 anonim ***** válasza:
kivizsgáltathatod ,de ha ott minden rendben van akor egyszerüen ilyen alkatt,3 gyerekem közül 2 idösebb fiam ilyen vékony tipusu,11 évesen 26 kg 140 cm,9 éves 23 kg és 130 cm ,én is vittem kivizsgálásra,minden rendben velük ,ilyen alkatuak,illetve nálunk az ebéd a gond kisebbik fiam itthon nagyon válogatos.
2013. febr. 8. 13:17
 8/9 A kérdező kommentje:
Utolos, hu, tenyleg a fiadid is nagyon vekonyak lehetnek. En 10 evesen 26 kilo voltam es nagyon nagyon sovany. Kislanyomnal genetika is az tuti, de azert nem vagyok nyugodt, foleg mert babakent reflux beteg volt, utana jott a tejallergia. Kulfoldon elunk s mire itt gasztrora kapnank idopontot, meg egyaltalan beutalot, addig megyunk haza, nyaron. Otthon tuti viszem maganban rogton ahogy hazaertunk. Csak addig ne legyen tobb hasfajas, es erezze jol magat. Nalunk most leli dolgok is kozre jatszanak, es hiszek abban, h ezek a dolgok nagyfoku etvagytalansagot tudnak csinalni. De amint irtam, sajnos o ha jobban is eszik, akkor sem hiyik. : (((
2013. febr. 8. 13:30
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia,en kisfiam is sajnos rossz evo,mi is kulfoldon lakunk,de otthon lehet kapni a Vitacolan szirupot,ami eleg jo etvagyat csinalt neki,csak sajnos nagyon tomeny narancsos ize van,en joghurtba tettem,ugy ette vmennyire es jobb is volt az etvagya.Rengeteg B vitamin van benne,azert.
2013. febr. 8. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!