Hogy adjam be a lányomnak a gyógyszert, már kivagyok tőle? Adjam helyette az Ambroxolt, vagy mit csináljak?
3éves a lányom antibiotikumot szed,és mellé köptetőt amit a gyógyszertárban kevertek,elvileg jobb mint az Ambroxol ezt mondta a doki.
Én mondtam az orvosnak hogy van itthon Ambroxol akkor is felírta azt a másikat,mert az kell a gyereknek. A gond csak az hogy képtelen vagyok neki beadni!:( Naponta 3x 1kávéskanál,de mikor meglátja már hisztizik és az arcát a párnába fúrja. Próbáltam már mindent gyógyszeres fecskendővel,gyümölcslébe tettem(úgy is érzi az ízét),de sehogy nem issza meg!:(
Az apja meg nem hogy segítene inkább rám morog hogy minek hisztiztetem a gyereket.
Lekvárba, nutellába, tejbegrízbe keverve is megpróbálhatod, abban talán nem számít rá és nem veszi észre.
Ha nem megy így se, akkor ez van. Előfordul ilyen, hogy a gyerek sehogy sem hajlandó bevenni. Súlyos esetben, ha életmentő gyógyszerről van szó, vissza kell menni az orvoshoz vagy az ügyeletre, és ő beadja más úton (pl. injekcióban). Most azt javaslom, hogy a rendelési időben telefonálj az orvoshoz, mondd el, hogy a gyerekbe nem bírod belediktálni a gyógyszert és mit csinálj.
Jófej apja van a gyereknek..., de nem ez most a téma, bocsánat.
Szóval, gondolom már próbáltad megbeszélni vele okosan és higgadtan, hogy ez kell ahhoz, hogy meggyógyuljon. NÁlunk ez be szokott válni. Megkérdezem, hogy akkor meg akar gyógyulni és beveszi, vagy inkább marad beteg és ha rosszabb lesz, megy kórházba (ha nagyon hiszti van, ezt még be szoktam dobni, mondván, hogy ott nem lesz anya)
Ötleteim:
kockacukorra téve, kenyérfalatra téve, mindig az éppen aktuális kajájának egy kanalára rátéve (mondjuk ehhez etetni kellene)
Kitartás és sok sikert!
Hát nincs valami jó íze annak a gyógyszernek,direkt megkóstoltam(nem is csodálom hogy nem akarja bevenni). Olyan mint az égetett cukor egy kis mentollal. Nem is értem miből gondolják hogy ezt egy kisgyerek szívesen megeszi!:( Az első napon még nagy nehezen sikerült belediktálnom,az apja is segített de már ő is unj az állandó" harcot" megy hisztit e miatt!
Egyébként a patikus mondta hogy amíg nincs kész adhatom helyette az Ambroxolt,ezért gondolom hogy nem olyan nagy valami az a gyógyszer és inkább adnám a gyereknek a másikat!
Ipecacuanat kaptatok? :) Ez tényleg nagyon jó köptető, bár förtelmes az íze. Sokkal jobb mint az ambroxol.
Az én fiamnak is fel volt ez írva 1x. Eleinte nem akarta bevenni, de szépen megbeszéltük, hogy csak pár napról van szó, meg kell hogy gyógyuljon. Fecskendővel gyorsan belőttem a szájába lenyelte és utána kapott egy falat valamit.
Lehet, hogy rosszul hangzik, nálunk bevált minden szörnyűségnél: Jutifalat!
A gyerek bekapja a gyógyszert, lenyeli és már kapja is be rá az 1-2 kockát a kindercsokiból.
Egy szó nélkül beveszi a gyógyszert. :)
Nálunk is az vált be amit az utolsó írt. megkérdeztem mi lenne az amiért hajlandó lenne bevenni. naná hogy a csoki. :)
Csoki elő, kitettem a konyhaszekrényre, oda álltunk mellé, gyógyszer gyorsan be és utána már kapta is be a csokit! :))
Ha viszont sehogysem megy, nekünk a doki is azt mondja, hogy inkább hívjam fel, ír, vagy ajánl másikat, nincs értelme szenvedni, és ráadásul ha folyamatosan kiköpdösi nem veszi be, nem is használ.
Szóval ha nagyon nem megy, akkor én inkább adnám az ambroxolt, az is nagyon jó köptető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!