Ez normális egy bölcsödei csoportban? (teljesen el vagyok keseredve)
Most kezdtük a beszoktatást (2,5 éves a kisfiam)... 4 napja járunk,még nem hagytam ott. A 4 nap alatt egyszer nem vitték ki őket az udvarra, nem csináltak semmilyen benti "foglalkozást" (pl. gyurmázás,rajzolás). A gondozónő nem is közelített még a kisfiamhoz. Csak üldögélnek, beszélgetnek egymással,kávéznak,ha a gyerekek már nagyon rosszak esetleg rájuk szólnak. Tízórainál a széket se igazítják alájuk,akármennyire is rosszul ülnek rajta (mert az asztal alá van csúszva a szék).
A gyerekek unatkoznak,nem játszanak azzal a néhány játékkal,ami ott van . van egy kislány,akit a 4 nap alatt 1 percet nem láttam játszani,csak ül egy helyben. Az egyik kisfiú valamiért sírt a sarokban,a gondozónő meg a terem másik végén ücsörgött...
...el vagyok keseredve...legszívesebben hazahoznám az összes gyereket :( :)
Normális ez,erről szól a "gondozás"???
Kaja adagra:
Abban a bölcsiben, ahova a gyerekeim járnak, nincs kimért adag.
Nagy edényben viszik be az ételt, és ott mernek a gyerekeknek.
Az én fiaim kifejezetten jó evők, dícsérni is szokták őket, hogy 2-3 tányér ételt megesznek.
Sőt, olyanokra odafigyelnek, hogy kikérdezték a feleségemet a gyerekek étkezési szokásairól, és csak külön nekik szoktak hozni cikkekre vágott almát, mert azt szoktak rágcsálni evés után.
Szerintem ez elvárható egy ilyen helyen, a bölcsöde nem plázás gyerekmegőrző.
Ja, és ez egy önkormányzati bölcsi, még csak nem is horror pénzbe kerülő magánbölcsi.
Odafigyelés kérdése az egész.
Aki utál gyerekekkel foglalkozni, az ne menjen gondozónőnek.
Sziasztok!
Köszönöm a válaszaitokat! Mindegyik hasznos volt a számomra. Látom,mint minden ez is személyfüggő...megnyugtat,hogy nem mindenütt ilyen gáz a helyzet :)
Nem lennének nagy igényeim,de annyira kevés a játék a csoportban,hogy a gyereke csak ténferegnek,ezért várnám el a "foglalkozást"...nem nagy dolgokra gondoltam...gyurmázás,rajzolás...szerintem ez nem lenne olyan megterhelő. Vitatkozhatnék,kérhetnék másik csoportot,de szeptembertől úgyis ovi, addig kihúzzuk.
Mivel most csak felügyelettel kezdtünk (havonta 10 nap délelőttöt lehet vinni) a férjemmel megbeszéltük,hogy ez így is marad,nem fogjuk teljes napra beíratni...szerencsére a munkámat tudom néhány hónapig úgy alakítani még,hogy itthon is sok mindet meg tudok csinálni,míg a kisfiam alszik.
A szomorú az egészben az,hogy többek között azért is szerettük volna a bölcsit,hogy kicsit szokja a gyerektársaságot...de nem gondoltam,hogy ennyire szabadjára vannak engedve. Számomra rémisztő,hogy két éves gyerekektől ekkora önállóságot várnak.
Már lenyugtattam magam,de a lehető legkevesebbre fogom szorítani az ott töltött napokat,inkább éjszaka dolgozok :) ...félre ne értsétek ;)
Szép napot mindenkinek,és köszönöm a válaszaitokat!!!! :)
Kitartás nektek akkor!
A 30-assal vitába szeretnék szállni. Az állami bölcsik sem egyformák. Igen, önállóságra nevelnek, mert 12 pici gyereket nem tudnak (fizikai képtelenség) megetetni egyszerre, öltöztetni, stb. De annak, aki nem tudja megcsinálni, segítettek a mi bölcsinkben (állami). És messze nem gyerekmegőrző volt. Tanultak énekeket, mondókákat, kirakóztak velük, tanítgatták őket, fésülték, orrukat törölték, stb.
AZ is igaz, hogy az udvarra kimenetel eleinte így nézett ki (én írtam korábban, hogy 16 hónaposan adtam be a fiamat): első gyerek felöltöztet és mehet ki, második felöltöztet és mehet ki, stb - utolsó felöltöztet és mehet ki, első gyere be vetkőzni és így az utolsóig. Konkrétan a gondozónéni nem tudott kimenni az udvarra, mert mire mindenkit felöltöztetett, már be kellett jönniük.
Szóval szerintem inkább az a brutális, hogy 12 (akár egy év alatti) gyermek van egy gondozónénire. Normális bölcsiben, normális gondozónéni igenis ellátja és tanítja a gyerekeket.
Foglalkozás alatt pedig nem matekórát kell érteni, hanem azt, hogy leül a gondozónéni és rajzol azokkal, akiknek van kedve hozzá, mesél nekik, gyurmáznak, díszeket készítenek, stb. szerintem.
Elszomorító, hogy van olyan bölcsi, mint amit a kérdező lefestett, illetve ahol maradandó sérüléseket szereznek a gyerekek nemtörődömségből! Szégyellje magát minden gondozónő, aki úgy viselkedik, mint az itt leírt negatív példák!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!