Normális hogy még egy szót sem mond ki?
Figyelt kérdés
13 hónapos a fiam2013. jan. 29. 10:35
1/12 anonim válasza:
normális:) minden baba más.fiúk későn kezdenek mindent.Fiam ano 3 évesen kezdet el beszélni.és most 6 éves és be nem áll a szája:) A kislányom 18 hós ő se beszél sokat.Pár szót mond apa ,ana ,vau vau,pápá,mama,papa nyugi:)
2/12 anonim válasza:
Szerintem teljesen normális. A fiúk elvileg később kezdik, mint a lányok. Amúgy a barátnőm kislánya is ennyi idős, nem mond még ki szót, de okos, értelmes baba. Eljön az ideje, ne aggódj!
3/12 anonim válasza:
elvileg úgy van, ha fizikailag fejlett, akkor később kezd beszélni. szóval ha a babád hamar kúszott-mászott, felállt, elindult..., akkor ez lehet.
nyugi, barátnőm kislánya is így volt, ő 4 évesen kezdett el beszélni. vitték gyerekpszihológushoz is, aki szerint azért nem szólalt meg addig, mert nem volt mondanivalója :)
4/12 anonim válasza:
Teljesen rendben van! :) az én fiam most 31 hónapos és 50-60 szót mondd csak :( kicsit aggódok is miatta (persze voltunk már vele mindehol)
Kérdezném a válaszolóktól,hogy akinél 3 évesen indult a beszéd elötte mondott valamit? és hamar utolérte magát? és hogy történt a beszéd beindulása???? Köszönöm
5/12 anonim válasza:
Én vagyok akinek a fia 3 évesen kezdet el beszélni.Előtte mondott pár szót de nem sokat...Hirtelen kezdett el beszélni.Nagyon hamar lett tiszta a beszédje...
7/12 anonim válasza:
?????? 13 hónaposan ne akard, hogy már beszéljen! Van olyan gyerek, aki csak 2-2,5 évesen kezd beszélni....
8/12 anonim válasza:
Barátnőm kislánya 18 hónapos és nem beszél, az én kisfiam is ennyi idős és be nem áll a szája:-) Szóval nem minden esetben igaz, hogy a fiúk később érnek.
9/12 anonim válasza:
Szia, barátnőm kislánya hirtelen 3 évesen(!) kezdett szinte folyékonyan beszélni!!!Ne izgulj:))
10/12 anonim válasza:
Persze! :) A fiam 13 és fél hónapos volt, amikor kimondta az első szót. Aztán 1 hónap múlva már 50 szót használt, újabb 2 hét múlva már közel 100-at!! Most 24 hónapos, bővített mondatokban beszél, megmondja a nevét, hogy 2 éves, és hogy hol lakik. De ez már kb 22 hónapos kora óta így van. Mondókázik, és ha mérges, akkor kiabálja: "azt a kutya mindenit, mi folyik itt??!!" :D Olyan jó lenne néha egy kis csend! :D :D Szóval ne aggódj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!