Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha 1,5 éves kislányom nem...

Ha 1,5 éves kislányom nem mond igazán értelmes szót, az bajra utalhat?

Figyelt kérdés

vau-vau, nem-nem, gye(gyere), ham-ham

ennyit mond.

Teljesen megérteti magát, jól kommunikál, arcával is kifejez mindent, kidobja a szemetet, nagyon értelmes, ügyes a mozgása is, mégsem mondja még azt sem, hogy anya.:(

Vajon miért?

Integet, megismeri a barátainkat-ujjong nekik, tapsol, ha valamiért tudja, hogy megdicsérem, nagyon jó természetű, figyelmes, kommunikatív kislány. Csak nem szavakkal....

2012. szept. 6. 22:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A fiam 2 éves koráig mutogatva kommunikált,még ezeket se mondta amiket a lányod.Nincs ösztönözve hiszen megérted mit akar.A fiam pár napig másnál volt mert kórházban voltam,és hazajöttem nem ismertem rá,mert elkezdett beszélni,robbanásszerűen.El fog jönni az is hogy beszél,türelem:)))
2012. szept. 6. 22:15
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

ez tök normális, majd meglásd fél év múlva be se áll majd a szája..:-))

Én is minden voltam ebben az időszakban(nyunyu, nyunyesz, nyanya, mama) csak épp az anya szót nem tudta kimondani. :-)

2012. szept. 6. 22:28
 3/6 anonim ***** válasza:
Az én lányom 2,5 éves, és nem igazán beszél. Végigjártunk egy csomó vizsgálatot, semmi baja. Ne izgulj, ráértek még!
2012. szept. 6. 22:31
 4/6 anonim ***** válasza:
Én fiam 13 hónapos és még nem beszél ,de itt már megkaptam, h biztos halláskárosult. Pffff.....
2012. szept. 6. 22:38
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha 4 éves koráig nem mondd egy értelmes szót sem, az a gondd!

Nem mindenki Einstein, van aki hamarabb, van aki később kezd el beszélni, de mire suliba mennek be érik egymást tudásban!

Lányom 3 évesen kezdett el beszélni, barátnőm fia 10 hónaposan mondta érthetően hogy cica!

Most 3,5 évesek, lányom még kicsit le van maradva, de napról napra többet tud, mondd újakat!

2012. szept. 7. 06:37
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem a középső fiam 2 és fél évesen szólalt meg. Addig egy nyögéssel elintézett mindent. Most 3 és fél, és be se áll a szája, gyönyörűen ejti a hangokat, választékosan beszél. Ne aggódj! :)
2012. szept. 7. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!