Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez normális egy bölcsödei...

Ez normális egy bölcsödei csoportban? (teljesen el vagyok keseredve)

Figyelt kérdés

Most kezdtük a beszoktatást (2,5 éves a kisfiam)... 4 napja járunk,még nem hagytam ott. A 4 nap alatt egyszer nem vitték ki őket az udvarra, nem csináltak semmilyen benti "foglalkozást" (pl. gyurmázás,rajzolás). A gondozónő nem is közelített még a kisfiamhoz. Csak üldögélnek, beszélgetnek egymással,kávéznak,ha a gyerekek már nagyon rosszak esetleg rájuk szólnak. Tízórainál a széket se igazítják alájuk,akármennyire is rosszul ülnek rajta (mert az asztal alá van csúszva a szék).

A gyerekek unatkoznak,nem játszanak azzal a néhány játékkal,ami ott van . van egy kislány,akit a 4 nap alatt 1 percet nem láttam játszani,csak ül egy helyben. Az egyik kisfiú valamiért sírt a sarokban,a gondozónő meg a terem másik végén ücsörgött...

...el vagyok keseredve...legszívesebben hazahoznám az összes gyereket :( :)

Normális ez,erről szól a "gondozás"???

2013. febr. 7. 21:02
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
Nálunk mindig van foglalkozás,és ha nincs eső,nagyon hideg vagy latyak kiviszek a gyerekeket 7en vannak a csoportba mindegyik gyerekkel foglalkoznak,és állami bölcsőde.
2013. febr. 8. 13:44
 22/34 anonim ***** válasza:

Huhh, nagyon szomorú és felháborító, hogy ebben a bölcsiben így van! ha teheted, keress másik intézményt...

Nekem szerencsém van, nagyszerű pedagógusokhoz került a lányom és most a fiam is ebbe a bölcsibe jár, állami, de egy rossz szót nem lehet szólni rájuk (pedig anyukám óvónő és rettentő kritikusan áll az ilyesmihez), nyugodt szívvel hagyom ott a gyereket minden nap, mert tudom, hogy a lehetőségeikhez mérten odafigyelnek rá, szeretik, gondozzák, foglalkoznak vele (és az összes többivel is persze). Irtó mázlink van e tekintetben!

Én a helyedben nem hagynám ennyiben a dolgot!

2013. febr. 8. 14:02
 23/34 anonim ***** válasza:
OFF A bolcsodei gondozono nem pedagogus, hanem csak egy csecsmogondozo es kisgyermeknevelo OKJ tanfolyamot vegzett
2013. febr. 8. 14:58
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

Városi bölcsi, szintén zenész. Sajnos kivenni nem tudtam, máshova nem tudtam vinni, így maradt, és végigszenvedtük.

Ha játszott az volta baj, mert hiperaktív. Ha sírt nem foglalkoztak vele. Ha taknya-nyála egybefolyt akkor úgy maradt, volt, hogy délutánra vastag rétegben rá volt száradva a kosz az arcára.

Ha repetát kért akkor behívatott a vezető, hogy talán nem eszik itthon a gyerek, hogy mindig repetázik? Erre kértem mutassák meg mennyit kapnak a gyerekek és mennyit visznek haza délután nagy táskában. Utána mindig kapott.

Egyet tanult meg ott. Minél előbb legyen önálló, minél előbb tudja ellátni saját magát, mert a "gondozónőkre" nem számíthat. Baromira utálta egyébként.

Sokszor meglestük őket más szülőkkel, felvételek is készültek, hogy félremennek cigizni a kapu mellé, meg trécselnek, sőt a szexuális élményeiket mesélik a gyerekek meg csinálnak amit akarnak, akár ölhetik is egymást.

A gyerekemnek maradandó sérülése van az ajkán, mert a csúszda tetejéről lelökte egy kisfiú és szétrepedt az ajka, az ínye. A dajka szerint a lányom volt a hibás, 2 évesen miért nem engedte előre a nagyobb fiút. Hát köszönöm. Mondjuk láttam betört-vérző fejű üvöltő gyereket is, akit kézen fogva! saját lábán húztak ki a hátsó kapuhoz mert oda jött a mentő érte. A mentős meg leb@szta, hogy mozdítani sem lett volna szabad.

Szóval katasztrófa, és hála égnek mi már ovisok vagyunk. De nagyon nagyon kéne egy pszichológiai és alkalmassági vizsgálat mondjuk 5 évente akik bölcsiben-oviban dolgoznak.

2013. febr. 8. 20:20
 25/34 anonim ***** válasza:

off: mitől hívjuk pedagógusnak? mert diplomája van róla? nohát akkor elmondanám, hogy 2 éves főiskolai szak is van ilyen, ha már mindenképp kekeckedni kell, nem csak OKJ-s végzettségűek dolgozhatnak bölcsikben...! Nálunk pl a technikai munkatársak kivételével az ÖSSZES gondinéni ezt végezte el, nem csak a vezetőség részére feltétel.

Vagy azt is nevezhetjük pedagódunak, aki szakirányúan tanult pedagógiát és vizsgázott belőle? Mert az az OKJ-s szakvizsgán is kell ám...

elnézést kedves kérdező, de úgy utálom, amikor a kérdés szempontjából tök lényegtelen dolgokba kötnek bele a nagyokosok.

2013. febr. 9. 00:35
 26/34 anonim ***** válasza:
0%
Nem lényegtelen, kedves utolsó. Egy bölcsődei gondozono érettségizett es okj tanfolyamot végzett szakember. Ok, mar van főiskolai szak is, de 100bol 99 mégsem arra megy. A pedagógus végzettséget ne keverjük mar ide. Pláne, hogy a bölcsődék az egészségügyi alapellatashoz tartoznak hivatalosan, azt pedig nehéz a pedagógia áll összefüggésbe hozni. Mellesleg azért sem lényegtelen a hozzászólásom, mert tul sokat várnak el a bolcsodetol, ami tulajdonképpen arra lett kitalálva, hogy azok a szülők, akik a gyerek pici korában visszamennek dolgozni, meg tudjak oldani a gyerek felügyeletet. Egy átlag bölcsődei csoportban 6 hónapos kortól 3 évesig vannak gyerekek, ott lehetetlen olyan foglalkozást tartani, ami mindet leköti. Otthon, anyuka megoldja, mert az az egyszem gyereke van
2013. febr. 9. 06:22
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

24-es vagyok...eddig nem tudtam, hogy túl sok elvárás lenne, ha

- kikísérték volna a wc-re (mivel már szobatisztán ment a bölcsibe is)

- kifújták volna az orrát

- megmosták volna az arcát-kezét minimum evés előtt

- rendes adag ételt kapott volna, nem negyed és még félbe is vágott!!! kiflit némi vajjal

- néha megfésülték volna, nem szénaboglya lett volna a haja állandóan, mert a hajgumik-hajcsatok rendre eltűntek

- ha kicsit odafigyeltek volna rá annyira, hogy ne verjék-karmolják-lökdössék össze a nagyobbak

Ha ezek túl nagy igények, hát akkor igényes vagyok és felvállalom!

2013. febr. 9. 09:01
 28/34 anonim ***** válasza:
100%
26-os: 27-es tökéletesen megfogalmazta egyébként, hogy mi a lényeg. Attól mert nem azt végzik mint az óvónők, attól még minimum elvárhatóak a 27-es által leírt dolgok, mert az alapvető komfortérzethez tartoznak. Az meg véleményem szerint természetes dolog, ha gyerekkel vagyok, foglalkozom vele így vagy úgy. Nem mondom, hogy nem lehet néha a gondozónőnek (óvónőnek, anyukának) "csak játszani hagyni" a gyereket, de hogy soha ne foglalkozzanak velük, az már gáz. Illetve én elsődlegesen nem is ezt rónám fel nekik (már nem tudom hanyadik hozzászóló voltam), hanem inkább azt, hogy ha sír, nem vigasztalják, ha orrán-száján dől a takony, nem törlik meg, ha nem megy az evés, nem segítenek. Ha van olyan gondozónő, aki mindezeket meg tudja tenni, akkor a többinek is TERMÉSZETESNEK KELLENE LENNIE. Beszélgetni meg én is tudok a munkahelyemen, csak akkor nem végzek konkrét munkát....
2013. febr. 9. 09:20
 29/34 anonim ***** válasza:
Egyedul a rendes adag etelre valaszolnek. Nem fog azt kapni. Es nem azert, mert a gondozono/dadus/konyhas ellopja, hanem mert annyi az adag. A negyed kifli. Sot, bananbol fel jar. Ha majd iskolas lesz, ott fel szelet rantotthust fog kapni....
2013. febr. 9. 09:38
 30/34 anonim ***** válasza:
48%
Sajnos a bölcsi (önkormányzati) nálunk is gyerekmegőrző volt... Egy szükséges rossz, amit sajnos sokan nem tudunk megkerülni és kénytelenek vagyunk igénybe venni a "szolgáltatásait". Nem mindenki olyan szerencsés, hogy megengedheti magának a fizetős méregdrága magán bölcsiket. Az állami bölcsi csak megőrző. Valahogy muszáj kibírni azt az egy-másfél évet. Biztos, hogy a rengeteg hátránya mellett sok előnye is van, (pl. az oviban sokkal könnyebb lesz a beilleszkedés), és tudom, hogy nagyon nehéz, én is sokat kínlódtam amikor bölcsibe voltam kénytelen adni a lányomat 2 évesen. Sajnos a dadusok valóban nem pedagógusok, hanem szakképzett gyermekgondozók, de a bölcsitől sajnos nem is lehet többet várni, ha jobban belegondolunk, valóban arra a célra jöttek létre, hogy megőrizzék a gyereket amíg a szülő dolgozik. A nevelés később, az oviban kezdődik. Ne várj csodákat a bölcsitől...
2013. febr. 9. 21:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!