Ez normális egy bölcsödei csoportban? (teljesen el vagyok keseredve)
Most kezdtük a beszoktatást (2,5 éves a kisfiam)... 4 napja járunk,még nem hagytam ott. A 4 nap alatt egyszer nem vitték ki őket az udvarra, nem csináltak semmilyen benti "foglalkozást" (pl. gyurmázás,rajzolás). A gondozónő nem is közelített még a kisfiamhoz. Csak üldögélnek, beszélgetnek egymással,kávéznak,ha a gyerekek már nagyon rosszak esetleg rájuk szólnak. Tízórainál a széket se igazítják alájuk,akármennyire is rosszul ülnek rajta (mert az asztal alá van csúszva a szék).
A gyerekek unatkoznak,nem játszanak azzal a néhány játékkal,ami ott van . van egy kislány,akit a 4 nap alatt 1 percet nem láttam játszani,csak ül egy helyben. Az egyik kisfiú valamiért sírt a sarokban,a gondozónő meg a terem másik végén ücsörgött...
...el vagyok keseredve...legszívesebben hazahoznám az összes gyereket :( :)
Normális ez,erről szól a "gondozás"???
Huhh, nagyon szomorú és felháborító, hogy ebben a bölcsiben így van! ha teheted, keress másik intézményt...
Nekem szerencsém van, nagyszerű pedagógusokhoz került a lányom és most a fiam is ebbe a bölcsibe jár, állami, de egy rossz szót nem lehet szólni rájuk (pedig anyukám óvónő és rettentő kritikusan áll az ilyesmihez), nyugodt szívvel hagyom ott a gyereket minden nap, mert tudom, hogy a lehetőségeikhez mérten odafigyelnek rá, szeretik, gondozzák, foglalkoznak vele (és az összes többivel is persze). Irtó mázlink van e tekintetben!
Én a helyedben nem hagynám ennyiben a dolgot!
Városi bölcsi, szintén zenész. Sajnos kivenni nem tudtam, máshova nem tudtam vinni, így maradt, és végigszenvedtük.
Ha játszott az volta baj, mert hiperaktív. Ha sírt nem foglalkoztak vele. Ha taknya-nyála egybefolyt akkor úgy maradt, volt, hogy délutánra vastag rétegben rá volt száradva a kosz az arcára.
Ha repetát kért akkor behívatott a vezető, hogy talán nem eszik itthon a gyerek, hogy mindig repetázik? Erre kértem mutassák meg mennyit kapnak a gyerekek és mennyit visznek haza délután nagy táskában. Utána mindig kapott.
Egyet tanult meg ott. Minél előbb legyen önálló, minél előbb tudja ellátni saját magát, mert a "gondozónőkre" nem számíthat. Baromira utálta egyébként.
Sokszor meglestük őket más szülőkkel, felvételek is készültek, hogy félremennek cigizni a kapu mellé, meg trécselnek, sőt a szexuális élményeiket mesélik a gyerekek meg csinálnak amit akarnak, akár ölhetik is egymást.
A gyerekemnek maradandó sérülése van az ajkán, mert a csúszda tetejéről lelökte egy kisfiú és szétrepedt az ajka, az ínye. A dajka szerint a lányom volt a hibás, 2 évesen miért nem engedte előre a nagyobb fiút. Hát köszönöm. Mondjuk láttam betört-vérző fejű üvöltő gyereket is, akit kézen fogva! saját lábán húztak ki a hátsó kapuhoz mert oda jött a mentő érte. A mentős meg leb@szta, hogy mozdítani sem lett volna szabad.
Szóval katasztrófa, és hála égnek mi már ovisok vagyunk. De nagyon nagyon kéne egy pszichológiai és alkalmassági vizsgálat mondjuk 5 évente akik bölcsiben-oviban dolgoznak.
off: mitől hívjuk pedagógusnak? mert diplomája van róla? nohát akkor elmondanám, hogy 2 éves főiskolai szak is van ilyen, ha már mindenképp kekeckedni kell, nem csak OKJ-s végzettségűek dolgozhatnak bölcsikben...! Nálunk pl a technikai munkatársak kivételével az ÖSSZES gondinéni ezt végezte el, nem csak a vezetőség részére feltétel.
Vagy azt is nevezhetjük pedagódunak, aki szakirányúan tanult pedagógiát és vizsgázott belőle? Mert az az OKJ-s szakvizsgán is kell ám...
elnézést kedves kérdező, de úgy utálom, amikor a kérdés szempontjából tök lényegtelen dolgokba kötnek bele a nagyokosok.
24-es vagyok...eddig nem tudtam, hogy túl sok elvárás lenne, ha
- kikísérték volna a wc-re (mivel már szobatisztán ment a bölcsibe is)
- kifújták volna az orrát
- megmosták volna az arcát-kezét minimum evés előtt
- rendes adag ételt kapott volna, nem negyed és még félbe is vágott!!! kiflit némi vajjal
- néha megfésülték volna, nem szénaboglya lett volna a haja állandóan, mert a hajgumik-hajcsatok rendre eltűntek
- ha kicsit odafigyeltek volna rá annyira, hogy ne verjék-karmolják-lökdössék össze a nagyobbak
Ha ezek túl nagy igények, hát akkor igényes vagyok és felvállalom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!