Ez normális egy bölcsödei csoportban? (teljesen el vagyok keseredve)
Most kezdtük a beszoktatást (2,5 éves a kisfiam)... 4 napja járunk,még nem hagytam ott. A 4 nap alatt egyszer nem vitték ki őket az udvarra, nem csináltak semmilyen benti "foglalkozást" (pl. gyurmázás,rajzolás). A gondozónő nem is közelített még a kisfiamhoz. Csak üldögélnek, beszélgetnek egymással,kávéznak,ha a gyerekek már nagyon rosszak esetleg rájuk szólnak. Tízórainál a széket se igazítják alájuk,akármennyire is rosszul ülnek rajta (mert az asztal alá van csúszva a szék).
A gyerekek unatkoznak,nem játszanak azzal a néhány játékkal,ami ott van . van egy kislány,akit a 4 nap alatt 1 percet nem láttam játszani,csak ül egy helyben. Az egyik kisfiú valamiért sírt a sarokban,a gondozónő meg a terem másik végén ücsörgött...
...el vagyok keseredve...legszívesebben hazahoznám az összes gyereket :( :)
Normális ez,erről szól a "gondozás"???
A Lányom szeptembertől állami bölcsibe jár és ott egyáltalán nem ilyenek a gondozónénik! Bár állítólag a legjobb bölcsi a kerületben, minden gondozónénit dicsérnek. A Lányom rengeteget fejlődött a beszéd terén, mióta jár (2 éves volt októberben). Szeptemberben még csak pár szót mondott, most meg már hosszú mondókákat tud kívülről, ügyesen alkot mondatokat. Ja és szobatiszta is lett decemberre. Minden nap mondókáznak, festenek, színeznek, ragasztanak, tornáznak. A gondozónénik mindenben partnerek, lehet őket vizsgálni, fodrászolni... Ma volt farsang, ők is beöltöztek, nem csak a gyerekek. Ha valaki sír, vigasztalják, ha evésben kell segítség, akkor segítenek. Nagyon nagyon elégedett vagyok! Ja és mindezek mellett egy fillért sem kell fizetnünk sem a bölcsiért, sem a kajáért. Mindent áll az önkormányzat.
Hát, kedves Kérdező, ha lenne lehetőségem én biztos elhoznám ebből a bölcsiből, mert mint látod, az nem normális, ahogy ott viselkednek a gondozók!
Abszolút nem normális, sőt! A csoportból azonnal elhoznám, ha tehetném a helyedben. Beszélnék a bölcsi vezetőjével, hogy átmehet-e másik csoportba (biztos ki lehet találni valami jó okot) - ha és amennyiben úgy látod, hogy van ott jobb csoport.
Az én fiam 16 hónaposan került állami bölcsibe. Minden reggel sírva adtam be- a szívem szakadt meg érte. De állítólag nap közben jól érezte magát. Majd egyik nap a szemem láttára ment a Gondozónénihez és puszilta meg, majd később, mikor már tudott beszélni, mondta, hogy Szeretlek Erika!!! Mindig -lehetőségeikhez mérten- foglalkoztak velük és nyugtatták, aki sírt. Etették, pelenkázták, később wc-re kísérték őket. Sokat játszottak, mondókáztak, ajándékokat készítettek alkalmakkor, stb.
Az udvaron ami gondozónénijeink is egymással beszélgettek, de mindig egyik szemük a gyerekeken volt és felálltak, ha valakinek szüksége volt rájuk!
HA nem lesz lehetőséget változtatni és a helyzet is így marad, nagyon sajnálom, hogy így jártatok.
Szia!
Mi is hétfőn kezdtük a beszoktatást :) (nem magán bölcsi)
Ámulok azokon, amit leírtál!!! Kérdésedre válaszolva: nem normális.
Kisfiam 23 hónapos, és már imádja a gondozónőjét! Múlt hét pénteken itt voltak családlátogatáson, hogy megnézzék, hogy itthon hogyan viselkedik (így tudnak majd viszonyítani).
Nagyon figyelnek rá, hímes tojásként kezelik Őt. Olyan, mintha most minden az ő kedvéért történne, hogy nehogy sérüljön a lelke. Szerdán nem voltak az udvaron, mert szakadt az eső (de előző 2 nap igen).
A gondozónők játszanak velük, énekel + furulyázik nekik naponta többször. Mondókáznak (közben tornáznak). Amelyik gyereknek van kedve, az odaül és csinálja, vagy hallgatja. - Nem kötelező program.
Erősen fegyelmeznek, és önállóság felé terelgetnek.
A mi gondozónőnk mindig ott ül a földön a gyerekek között.
Ma már SAJNOS nem tudtunk menni, mert gyermekem már le is betegedett. Szerdán már 2,5 órára ott hagytam őt, és egy könnycsepp sem volt.
Felháborít amiket írtál!!
2. válaszoló vagyok.
Amikor kérdeztem, h milyen foglalkozások vannak a gondozónő szó szerint az arcomba röhögött, h egy ekkora (2 éves) gyereknek (majd hozzátette, h sőt még egy óvodásnak se) nincs szüksége foglalkozásra! Másik: szólt a kislány, h pisilnie kell, s ahelyett, hogy kikísérte volna v.melyik gondozó elkezdtek tanakodni, h tényleg Kell-e neki, mert egy órával előtte pisilt már. Szegény gyerek meg már majd' bepisilt. A mosdó amúgy a csoportszoba melletti helységben volt, szóval tényleg csak 2-3 lépést kellett volna tenniük :(
Nem, ez semmiképpen sem normális.
Az, hogy nem viszik ki az udvarra őket, az még érthető.
De a többi nem.
Nálunk még az egy évesekkel is rajzolnak, a kicsiket tanítják pohárból inni, egyedül enni, stb.
Odafigyelnek az egyéni igényekre, sőt, kérik a szülőket, hogy bármi kérésük van, mondják el, hogy oda tudjanak rá figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!