Középső csoportos (4-5 éves) óvodáscsoportokkal megszokott dolog csoportkirándulás címén 50km-re vonattal utazni bakonyi túrára?
Nem tudtunk szülőire menni, a többség ezek szerint megszavazta. Minden gyerekek mellé egy szülő kell, hogy menjen, hétköznap, szabadság terhére természetesen. Nekem korainak tűnik az ilyen program ennyi gyerekkel ilyen messze, ráadásul ahogy néztük, napi 4 vonat jön vissza, ha valami gond van, hazajönni sem valami egyszer. Tanár vagyok, mi az alsósokat sem visszük még túrázni.
Érdekelne, máshol mi a szokás.
Nálunk évszakonként, heti bontásban kint van a faliújságon, hogy milyen programok lesznek.
Ha városon kívülre mennek, azt bérelt busszal teszik.
Egy fél csoporttal (10 gyerek) megy egy óvónő, a többiekkel otthon marad a másik.
Legutóbb 30 kilométerre mentek, egy tanyára.
A fiamék is voltak, valami lovasparkban, vagy miben még tavaly, de különbusszal, nem is volt róla szó, hogy kéne szülő, ketten elvállalták, hogy elmennek plusz kísérőnek, és ennyi.
Mondjuk egy ilyen húzástól én is gutaütést kapnék, elvégre azért van a gyerekem az oviban (többek közt), mert napközben nekem más dolgom van. Szóval nemár, hogy az én napommal rendelkezzenek, oldják meg az ilyeneket úgy, hogy a szülők munkaidejébe ez ne szóljon bele. Én pl. úgy dolgozom, hogy nem is tudnék szabadságra menni, mert ha elvállalok egy munkát, az tart x ideig, és akkor azt csinálni kell, nincs olyan, hogy ja, én most nem megyek, mert más dolgom van, kiveszek egy nap szabit.
Nálunk is mindig van valamilyen kirándulás, a lányom 3,5 éves volt, mikor az első alkalommal ment.
Szülők nem mennek, buszt bérelnek és azzal utaznak az ovisok. Középsős koruktől (4-5 évesek) szoktak bemenni bábszínházba, színházba a közeli városba, ahova helyközi busszal vagy vonattal mennek, de ide sem megy szülő, csak az ovó nénik és dadusok.
Nálunk szerencsére ilyen agyament dolgot nem találnak ki. Én egyébként nem engedném, még akkor sem, ha tudnék vele menni.
Az a véleményem, hogy az óvónők vállaljanak be annyit, amennyivel ők maguk, meg még pár ráérő anyuka kíséretében meg tudnak oldani. Legyen az csak nagyobb séta, park, állatkert, stb.
Az, hogy gyakorlatilag szülős kirándulást szerveznek, a saját vállukról veszik le TELJESEN a felelősséget. Nem beszélve arról, hogy kicsinek tartom még őket egy ilyen kiránduláshoz.
Ha túrázni szeretne valaki, akkor családilag megoldja. (Sajnos az a tapasztalatom, hogy szülőin a legtöbb anyuka bólogat az óvónőnek, vagy 1-2 nagyobb hangú anyukának, aztán kint egymás között puffognak. Szóval ennyit arról, hogy a többség megszavazta... )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!