Morbid dolog, ha egy 6 éves gyermek Drakulának öltözik az óvodai farsangon?
A férjem mindenre kapható a gyermek kedveskedése által,vett már neki koponyás motívummal pólot -kaptunk is érte az oviban,hogy a gyerek nyugtalanul alszi délben és biztosan a pólója miatt .
Ma délután elmentek holnapra jelmezt kölcsönözni, a gyerek már előre mondta,hogy ő vámpír lesz,reménykedtem benne,hogy az apukája okosan terelgeti majd egy Szuperman-es es jelmez felé,de hazatértek nagy hahotázva egy Drakulagrófos jelmezzel és van hozzá egy iszonyat rémisztő gumiálarc is :-O .
Arra gondoltam,hogy a gumiálarcot nem engedem neki felvenni,estleg beteheti a vámpírfogat és emellé felveszi a gyönyörű zsabós inget,nadrággal,derékbandázzsal,díszmellényel,palásttal.
Mit tegyek ?
Szia!
Szerintem, ha az álarcot kihagyjátok, ahogy írtad, akkor nem lesz morbid.
Nekem volt olyan kislány a csoportomban, aki vámpírnak öltözött be szintén 6 évesen, az anyukája még vércseppeket is festett a szája köré, persze nem durván és senki nem botránkozott meg. Még a kis 3 évesek sem féltek tőle:-)
:) Ilyen férj kéne nekem is! :)
Én nem botránkoznék meg egy drakula jelmezen, bár az álarcot tényleg ne tegye fel a gyerekek között.
Az én fiamnak is van több halálfejes cucca (pólók, sapka, kendő, zokni), simán ráadom az oviba is. Ha az óvónő azt gondolja, hogy a gyerek ettől alszik nyugtalanul, akkor elég vaskalapos felfogása lehet.
Szerintem egyáltalán nem morbid. Az óvónő meg nem komplett.Nálunk az oviban a fiúk hordtak koponyás motívummal pólót és egy se volt nyugtalanabb az átlag óvodás kisfiúknál. Nem tudom egy vámpír mennyivel rosszabb egy ninjának vagy kalóznak öltözött kisgyereknél, aki a műanyag kardjával végigbökdös mindenkit meg üvöltve fel-alá rohangászik a folyosón. Láttam már ilyet is.
Most amúgy is divat pl.a kislányok között a Monster High, az enyémeknek is van több babájuk (zombi, drakula, meg mindenféle szörny baba), ezekkel ugyanolyan tök átlagos történeket játszanak el, mint a Barbikkal vagy hercegnőkkel. Ahol most lakunk, ott szinte minden második kislánynak Monster High-os az iskolatáskája, de ha nem akkor a tolltartója, a pólója, a pizsamája és nem lelkibetegek meg nyugtalanok. Viszont ha igazán morbidot akarsz látni, akkor a guglin nézd meg a Skelita Calaveras képeket. Ez már nálam is kiverte a biztosítékot.
Egyáltalán nem, csak korai még.
Nincs olyan 6 éves, aki tudná, ki az a Drakula.
nagyon jó ötlet.
Tavaly oviban a kicsi fiam, akkor 3,5 eves volt, csontváznak öltözött. Az tetszett neki. Mi csak csontikának hívtuk.
Szerencsére jól alakult minden,az oviban mikor öltöztünk kijött az óvónéni érdeklődni,hogy minek öltözik be a kisfiam ,mikor mondtam,hogy vámpírnak ,de az álarcot nem engedem neki felvenni,akkor direkt az óvónéni kért,hogy mivel a többiek is beöltöztek ijesztő jelmezekbe nyugodtan engedjem a kisfiamnak is,hogy vegye fel az álarcot :-D .
Mikor jöttünk el a férjemmel éppen fényképezkedés volt,csoportképet csináltak róluk,a kisfiam feltolta a gumiálarcot a fejére és betette a vámpírfogat,de olyan ártatlan szemekkel nézett eközben,hogy egyáltalán nem volt ijesztő .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!