Ujjszopós gyerekek anyukái, mi volt a leg súlyosabb dolog amit az ujjszopás okozott, körömgomba, deformáció stb?
Figyelt kérdés
2,5 éves kislányom babakorától szopizza az ujját. Jobban a jobb ujjacskáját, eddig nem volt gond, max. kis bütyök vagy bőrkeményedés volt. De most piros neki az egész körömágya és a körme elszineződött. Gombás lehet? Be szoktam ragasztani, alákrémezem Sudocrem vagy Canesten krémmel. A Tetránra is gondoltam de a gyógyszertárban nem ajánlották. Helyette Daum-exol körömvédő lakkot adtak, hogy ezzel majd le lehet szoktatni az ujjszopásról (majd ha meggyógyul az ujja). Egyáltalán jó ötlet ez? A leszoktatás? Attól félek akkor keres egy más pótcselekvést ami megnyugtatja...stb. Mi a véleményetek?2012. dec. 17. 10:24
1/7 A kérdező kommentje:
Nagyon sokat szopizza, napközben is állandóan bekapja, nem csak elalváshoz. (Így hogy le van ragasztva nem kapja be, most a bal ujját.) Félek az is begyullad. :(
2012. dec. 17. 10:30
2/7 anonim válasza:
Ha krémezed, ragasztod az ugyanúgy vezethet gombához, hisz nem szellőzik.
Nem cumizik? Nem javasolnám amúgy már ennyi idős gyerkőcnek, de most hátha megoldás lenne.
3/7 anonim válasza:
Én ugyan nem anyuka vagyok, de én nagyon sokáig szoptam az ujjam, elalváshoz még 6 évesen is, és olyan kiálló fogaim lettek tőle hogy kabátot lehetett volna ráakasztani. Egy vagyonba került a szüleimnek a fogszabályzás.
4/7 anonim válasza:
hat éves lesz a lányom és most is szopja. Semmi baja. Leragasztani hülyeség szerintem, attól csak rosszabb lesz. A fogak növése meg genetikán múlik. Én is 6 éves koromig cumiztam, semmi baja nem lett a fogaimnak. A lányom fogsora is tökéletes, egyenletes. A kissebbikem sajnos az apja fogait örökölte. Hiába nem cumizik, már most csúnyább a fogsora.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Lehet igazatok van, hogy leragasztani se jó, de így legalább nincs állandó nedves környezetben, mint amikor a szájába van. Nem tudom elvigyem-e bőrgyógyászhoz a körme miatt, vagy a Canesten elég? És ezt a lakkot használta már valaki leszoktatásra?
2012. dec. 17. 13:59
6/7 anonim válasza:
vidd el bőrgyógyászhoz
ha tényleg gomba, akkor az nagyon hosszú idő múlva múlik el, felnőtteknél minimum 6 hétig naponta kell kezelni, de jobb ha látja a bőrdoki, mert sokféle gomba van, a canesten közel sem biztos hogy jó
másrészt nem félsz attól, hogy egyszer a bekent ujját kapja majd be? vagy csak akkor kened be ha le is ragasztod?
7/7 A kérdező kommentje:
Csak akkor kenem ha le is ragasztom. Sajnos csak ünnepek után jutunk el a bőrdokihoz. Addig a Canestennel próbálkozok, jobbat nem tudok.
2012. dec. 18. 13:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!