Ujjszopas, van valaki hasonlo helyzetben?
Miért akarod leszoktatni?
Az én gyerekeim egyik percről a másikra elhagyták 4-5 éves koruk körül.
A fogazatuk pedig gyönyörű szabályos ha ez aggaszt.
Én lányom is 3 éves, szopja az ujját, de csak elalvás előtt, napközben, utcán, játék közben, stb már nem.
3 évesnek már kezdhetsz magyarázni a királylányokról, kedvenc mesefigurákról, ovisokról, hogy ők sem szopják az ujjukat. De nem erőltesd, nehogy még jobban csinálja amiatt.
Bár én nem akarom leszoktatni a lányomat, mert majd elhagyja magától.
Van az a keserű ízű körömlakk, amit még ki lehet próbálni (nekem ez nem szimpatikus).
Fogorvossal beszéltél erről? Biztos, hogy az ujjszopás miatt szabálytalanok a tejfogai elöl? És lehet ettől majd a felnőtt fog is szabálytalan?
Nem vagyok otthon a témában ennyire, de én is mindenhol azt olvastam, hogy el fogják hagyni maguktól a szokást a gyerekek. Viszont az lehet, hogy nem jó, ha úgy érzi, hogy meg akarod fosztani tőle, valószínűleg őt megnyugtatja, hogy szopizhatja az ujját. Tudom, ez téged nem vigasztal. :-/
Nem hiszem, hogy az ujjszopitól dől a foga. Mint írtam a gyerekeim szopták az ujjukat, és gyönyörű szabályos a fogazatuk. Fogásznak mutasd meg. Lehet, hogy a maradandó szépen fog állni.Erőszakkal semmiképpen ne próbálkozz.
Egyre többet fogja használni a kezecskéit és nem tudja bekapni cumizni az ujját. Ne is lássa, hogy ez központi téma az életetekben.
ARra szokták fogni a nem rendes fogsort, a cumira, szopira. Pedig akkor más gyerek is így járna, és nem. Kisfiunk 7 éves még szopizik, bár már próbáljuk, csak estére csökkenteni. Szépen állnak a fogai, az új is a helyén szépen jön.
Ez rajtunk múlik, ő használ hozzá egy ruhadarabot, és ha nincs, akkor nem csinálja. Szóval megbeszéljük, elvesszük este visszakapja.
Ha nálatok is van valami amit használ mellé, akkor azt vegyétek el.
Foglaljátok le a kicsit, egész nap ne lógjon az ujja a szájában. El is lustulhat ám így. Figyeljetek oda, hogy játszon a kezével legyen elfoglalva, segítsen nektek, gyúrmázzon, fessen, használja a kis kezét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!