Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha egy 2,5 éves gyerek nem...

Ha egy 2,5 éves gyerek nem szereti a húst, akkor ez már örökre így marad?

Figyelt kérdés

Már nem is erőltetem, mert látom, hogy tényleg nem ízlik neki, egy darabig rágja, majd undorral kiköpi.

Lehet, hogy felnőtt korában vegetáriánus lesz, vagy ez is csak egy ilyen korszak? 2-3 hete tart.

2013. febr. 6. 21:26
 1/10 anonim ***** válasza:

A lányaim is ezt csinálják. Egyszer megeszik, egyszer nem. :)

4 és 1,5 évesek.

2013. febr. 6. 21:27
 2/10 anonim ***** válasza:
Az én fiam 3 és 5 éves kora között szinte egyáltalán nem evett húst. Nem erőltettem, a lehetőséget mindig megkapta, aztán egyszer csak élt is vele, most 7 éves, és imádja a húst. :)
2013. febr. 6. 21:32
 3/10 anonim ***** válasza:

Az én gyerekeim "váltogatták" ennyi idősen, hogy mit esznek és mit nem. Volt, amikor húst ettek hússal, máskor csak tésztát, vagy csak zöldségeket.

Az ekkor gyerekek még érzik, hogy mire van szüksége a szervezetüknek, és azt eszik. Legalábbis akkor, ha szüleik partnerek ebben.

Legyen előttük az étel, de ne erőltesd, ha valamit nem akar megenni.

2013. febr. 6. 21:41
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem vagyok vegetáriánus, de mindenkinek másra van szüksége. Én inkább csirkehúson "élek", disznóhúst nem nagyon eszünk, de a férjemnek mininum egyszer szüksége van a marhahúsra is.
2013. febr. 6. 21:59
 5/10 anonim ***** válasza:

Dehogy is. Én 12 éves koromig semmit sem szerettem, a semmi azt jelenti, hogy semmilyen főtt ételt nem voltam hajlandó megenni, de azóta viszont szinte mindenevő lettem.

A lányom is így kezdte, de szerencsére 2 éves korától napról napra jobb evő, már ő is barátkozik a hússal.

De az is lehet, hogy mivel nem tudja egyből megrágni, ezért köpi ki. Próbálj neki olyan húst adni, ami könnyebben lenyelhető, összevágva nagyon apró darabkákra, az én lányom sem eszi ám meg, csak ha mini darabokra vágom.

2013. febr. 6. 22:24
 6/10 anonim ***** válasza:

Az én fiam is lassan 2,5 éves és semmilyen húst nem eszik. Nálunk már minimum fél éve tart ez az állapot. Gondolom átmeneti állapot, sok ismerősömtől hallottam már hasonlót.

Néha megeszi a sonkát szendvicsben, vagy a mekiben a sajtburgert. Az utóbbit nagy ritkán látogatjuk és akkor sem eszik meg egy fél sajtbit sem.

Remélem legkésőbb az ovival majd javul a helyzet. Ha látja, hogy a többi gyerek is eszi a húst, talán megjön a kedve.

2013. febr. 6. 22:27
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül. Én kicsinek sosem szerettem a hurkát, most 23 vagyok és egy éve megbolondulok érte. Az ízlésünk változik, és lehet, igaz, nem kötelező, hogy a te gyerkőcöd is változni fog. Én ugyanígy jártam pl. a franciasalátával is. :)
2013. febr. 6. 22:37
 8/10 anonim ***** válasza:
Ez nem jelent semmit. :) Az én öcsém kiskorában bármit megevett, amit csak elé raktak. Hústól, a zöldségekig mindent de mindent. Most 18 éves és konkrétan semmit nem eszik meg. :) Zabpelyhen és sültkrumplin él, pedig Anya hihetetlenül finoman és változatosan főz. Nagy ritkán megeszi a krumplipürét vagy a makarónit de többségében nem eszik főtt kaját. :) Úgyhogy abból, hogy a kisgyerek mit és mennyit eszik nem lehet messzemenő következtetéseket levonni!
2013. febr. 6. 22:41
 9/10 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is 4.5 éves koráig rá se nézett, semmilyen húst nem evett. Most 5 éves és fél éve nagyon eszi a húst mindenféle formában...
2013. febr. 7. 08:46
 10/10 anonim ***** válasza:
ennyi idősen nem evett húst, csak halat. most 4,5 éves, nem eszik halat, csak húst.
2013. febr. 7. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!