Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vannak itt még olyan anyukák...

Vannak itt még olyan anyukák akikkel őszintén lehet beszélgetni a gyerekekről?

Figyelt kérdés

Arra gondolok,hogy vannak-e olyan anyukák itt akik egyenes emberek,olyanok akik nem a rózsaszín fellegek közt járnak,akik nem magolták be modern babakönyveket,akik reálisan is tudnak gondolkodni,és nem rosszindulatú "mindent nagyon jól tudok" típusúak?

Csak érdeklődnék,hogy vannak-e ilyenek,mert már lassan minden kérdésben csak az egymás szapulása van,vagy ha nem úgy gondolkodsz ahogy ma a trendi akkor már leszidnak,meg beszólnak Pl nem tartom csodaszernek az anyatejet,nem hiszem azt hogy a gyerek csak dackorszakban hisztizhet,nem hiszem,hogy az a megoldás,ha minden rá van hagyva a gyerekre aki majd tanul a hibájából stb.Érdekelne más anyukák véleménye is akik hasonlóan gondolkodnak,hogyan telnek a napjaik. Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. febr. 4. 16:10
1 2
 11/12 Disi ***** válasza:
Hát ez tényleg nagyon érdekes hogy mikor milyen válaszokat kapsz... Volt régebben hogy valamiben bizonytalan voltam és itt utána olvasgattam. Nem találtam pont olyan szituációt mit a miénk ezért kiírtam egy kérdést. Annál a kérdésnél amit elolvastam tök normális válaszokat kapott a kérdező, engem meg lekaptak a 10 körmömről. Én em szeretem a nagyon sarkos véleményeket, viszont azt szívesen elolvasom, hogy: "nálunk így volt".Nekem megmondom őszintén hogy nagyon el tudja venni a kedvem ha ilyet olvasok, veszekedni egy vadidegennel nincs èrtelme leállni, már persze ha lehetne, mert sokszor a nagyon okos beszòlása után eltűnik. Szerencsére a való életben nem nagyon van ilyen ember a környezetembe, van mondjuk olyan barátnőm aki a Suttogó szerint nevel és próbál tanácsokat adni ha valami gondom van, de nem erőlteti rám csak elmondja hogy szerinte hogy kéne kezelni ezt vagy azt. Aztán persze nem úgy csinálom mert ismerem a gyerekemet és tudom hogy nála nem működik. Ilyen pl az elalvás téma. Az én kislányom nem tud egyedül elaludni , sosem tudott, 19 hós és még most is odakucorodik az ölembe megissza a tejcsit, elalszik majd berakom az ágyába. Hát ez így nem jó, hagyjam csak ott az ágyában, meg kell tanulnia egyedül elaludni. Az lehet csak nem most. Ez ìgy jó a kislányomnak és jó nekem is. Majd ha nem lesz jó változtatunk, de addig nem.
2013. febr. 4. 23:51
 12/12 anonim ***** válasza:

Én nem érzem magam bezzeganyukának, de azért igyekeztem megfogadni a védőnő tanácsát például hozzátáplás-ügyben. Szerencsére nem mondott elborult dolgokat, de ő is úgy gondolta, hogy ha van tejem, felesleges megkezdeni 6 hónap előtt a hozzátáplálást, és tehéntejet sem adtam a babáimnak 1 éves koruk előtt. Nem hiszem, hogy ezekkel ártok nekik.

Ez a bölcsi dolog is érdekes. Itt is sokaktól hallom, hogy milyen rossz, ha az anyuka 3 éves koráig maga mellett tartja a gyereket, mert milyen nyámnyila lesz, csak azt felejtitek el, hogy minden élethelyzet más.

Nekem két gyerekem van, a nagyobbik 2,5 múlt, a kicsi 10 hónapos. Olyan városban élünk, ahol még oviba sem veszik fel azt, akinek otthon van az anyukája a kistestvérrel. Úgy tervezem, hogy a kicsi 2 éves korában megyek vissza dolgozni, tehát a nagy 4 éves koráig fog "a szoknyámon ülni". És nem azért, mert ez a mániám, hanem mert nincs más lehetőség! (Ja, bocs, van. Magánovi havi 60 ezerért.) Szerencsére így sem egy elveszett gyerek, komplett baráti köre van a lakótelepi gyerekekből, talán ez valamennyire enyhíteni fogja jövőre az ovi hiányát.

Én egyébként még soha nem találkoztam olyannal, aki szerint mindent rá kell hagyni a gyerekre, vagy aki elítéli azt, aki önhibáján kívül nem tudott szoptatni. Olyat viszont már olvastam itt is, hogy "Vedd ki a melled a gyerek szájából, és foglalkozz a férjeddel". (Nem nekem szólt, de ettől még primitívnek tartom).

Egyébként úgy veszem észre, hogy a való életben ezek nem okoznak akkora problémát, mint az internetes fórumokon. Egyik barátnőm még mindig szoptatja a 2,5 éves lányát, a másik egy hétig szoptatta mindkét gyerekét, de ettől még remekül kijönnek egymással, és nem kattognak azon, hogy a másik szerintük rosszul csinálja-e.

2013. febr. 4. 23:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!