Vannak itt még olyan anyukák akikkel őszintén lehet beszélgetni a gyerekekről?
Arra gondolok,hogy vannak-e olyan anyukák itt akik egyenes emberek,olyanok akik nem a rózsaszín fellegek közt járnak,akik nem magolták be modern babakönyveket,akik reálisan is tudnak gondolkodni,és nem rosszindulatú "mindent nagyon jól tudok" típusúak?
Csak érdeklődnék,hogy vannak-e ilyenek,mert már lassan minden kérdésben csak az egymás szapulása van,vagy ha nem úgy gondolkodsz ahogy ma a trendi akkor már leszidnak,meg beszólnak Pl nem tartom csodaszernek az anyatejet,nem hiszem azt hogy a gyerek csak dackorszakban hisztizhet,nem hiszem,hogy az a megoldás,ha minden rá van hagyva a gyerekre aki majd tanul a hibájából stb.Érdekelne más anyukák véleménye is akik hasonlóan gondolkodnak,hogyan telnek a napjaik. Előre is köszönöm a válaszokat!
Én nem érzem magam bezzeganyukának, de azért igyekeztem megfogadni a védőnő tanácsát például hozzátáplás-ügyben. Szerencsére nem mondott elborult dolgokat, de ő is úgy gondolta, hogy ha van tejem, felesleges megkezdeni 6 hónap előtt a hozzátáplálást, és tehéntejet sem adtam a babáimnak 1 éves koruk előtt. Nem hiszem, hogy ezekkel ártok nekik.
Ez a bölcsi dolog is érdekes. Itt is sokaktól hallom, hogy milyen rossz, ha az anyuka 3 éves koráig maga mellett tartja a gyereket, mert milyen nyámnyila lesz, csak azt felejtitek el, hogy minden élethelyzet más.
Nekem két gyerekem van, a nagyobbik 2,5 múlt, a kicsi 10 hónapos. Olyan városban élünk, ahol még oviba sem veszik fel azt, akinek otthon van az anyukája a kistestvérrel. Úgy tervezem, hogy a kicsi 2 éves korában megyek vissza dolgozni, tehát a nagy 4 éves koráig fog "a szoknyámon ülni". És nem azért, mert ez a mániám, hanem mert nincs más lehetőség! (Ja, bocs, van. Magánovi havi 60 ezerért.) Szerencsére így sem egy elveszett gyerek, komplett baráti köre van a lakótelepi gyerekekből, talán ez valamennyire enyhíteni fogja jövőre az ovi hiányát.
Én egyébként még soha nem találkoztam olyannal, aki szerint mindent rá kell hagyni a gyerekre, vagy aki elítéli azt, aki önhibáján kívül nem tudott szoptatni. Olyat viszont már olvastam itt is, hogy "Vedd ki a melled a gyerek szájából, és foglalkozz a férjeddel". (Nem nekem szólt, de ettől még primitívnek tartom).
Egyébként úgy veszem észre, hogy a való életben ezek nem okoznak akkora problémát, mint az internetes fórumokon. Egyik barátnőm még mindig szoptatja a 2,5 éves lányát, a másik egy hétig szoptatta mindkét gyerekét, de ettől még remekül kijönnek egymással, és nem kattognak azon, hogy a másik szerintük rosszul csinálja-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!