Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miről lehet beszélgetni egy...

Miről lehet beszélgetni egy elsős,7 éves kislánnyal?

Figyelt kérdés
Nekem is van gyerekem, de még csak 2 éves. És vigyázok mától egy 7 éves lányra is itt nálunk. Miről lehet esetleg ilyen korba beszélgetni? Miről szeretnek beszélni?
2012. febr. 23. 13:10
 1/4 anonim ***** válasza:
Meglepően sokmindenről. Szerintem beszélj vele kedves, de rendes, komoly hangon (nem kell gügyögni, stb.), és kíváncsiskodj, mivel szokott foglalkozni, mi érdekli, milyen játékai vannak, barátai, stb. A többi megy magától. :)
2012. febr. 23. 13:15
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi :) Remélem menni fog, sajnos kis félénk, nem olyan beszédes lányról van szó. De viszont szertornázik, amit nagyon szeret, talán erről ellehet vele beszélgetni :)
2012. febr. 23. 13:16
 3/4 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg mit csinál egy nap vagy a héten. Ebből kiderült mit szokott csinálni, miket szeret, miket nem szeret és erre alapozhatod a beszélgetést.

Biztos elmeséli, ha van valamilyen külön programja (keresztlányomnak pl. a tánc volt és imádott róla beszélni).

Van-e kedvenc meséje, zenéje?

Van-e "hobbija"? (Rajz, ének, torna, bármi)

Szeret-e kirándulni, mi a kedvenc állata, virága?

Van-e kedvenc együttese, ha van be is tehetsz neki zenét (pl. youtube-on).

S a beszélgetésen túl, le is kötheted őt valamivel:

Ha szeret kreatívkodni, akkor adhatsz neki valami feladatot is - pl. papírhajtogatás vagy ha van cérnád, fonalat, lehet karkötőt is csinálni.

Keresztlányom imádott festeni. Bár nem tudom van-e otthon festéketek... A kedvenc együtteséről és sorozatáról imádott beszélni. Hannah Montana volt sokáig a nagy kedvence, róla állandóan mesélt. Én azt sem tudtam kiről beszél, de mindig helyeseltem :) Persze utánanéztem ki is ez a lány, és akkor már okosabb voltam. :)

Színezni is szeretett. Nyomtattam otthon pár figurát mindig, azokat nagyon szívesen kiszínezte.

2012. febr. 23. 13:19
 4/4 A kérdező kommentje:
uhhh, köszönöm az ötleteket, kipróbálom, így biztos el fog telni az a 4 óra :)
2012. febr. 23. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!