Hogy ment a bölcsis beszoktatás? Könnyen, nehezen, kisfiúval, vagy kislánnyal?
Nekünk könnyen és jól. Kislánnyal. Október óta jár, és nagyon szereti. De azt hiszem, kivételesen klassz gondozónénije van, így külön szerencsénk van (amellett, hogy tényleg alkalmazkodó kislány)
Ja, és épp két évesen kezdte, és második gyerek, szerintem ez sokat számít.
Izgultam én is előtte, de nagyon reménykedtem, hogy szeretni fogja, és most nagy öröm, hogy jó helyen tudhatom.
Szia!
Hasonlóan,mint az első válaszolónál:)!
2.gyerkőc,hétfőn kezdtünk,szerdán még nem ismerkedett,csütörtökön már ott akart aludni.Nagyon szeretett ott lenni,a gondozónőket imádja és viszont.Most 1 év után már kicsit nehezebben megy reggelente,mert ő már oviba akarna menni,de novemberi lévén nem vették fel.
A tesó 1,5 évesen kezdte anno,ő állandóan sírt,nehezen maradt ott,többet is volt beteg,ezért 1 év után kivettük a bölcsiből,hogy ne foglaljuk fölöslegesen a helyet.
Mind a ketten fiúk.
Első vagyok.
Nem, a nagyobbik gyerekem az ovit kezdte, és talán az nehezebb volt. De az is biztos, hogy az nekem is nehezebb volt, amolyan első elengedés. A gyerek nagyon érzi a szülő viszonyulását az egész kérdéshez, úgyhogy "vissza is lehet tartani", de persze emellett sok más tényező is szerepet játszik.
En azt mondom nallunk konnyen ment, februarban kezdte a bolcsit:
Hetfon fel orat voltunk ott kozosen jatszodtunk
Kedden fel orat kozosen jatszodtunk es fel orat hagytam ott. Nem volt vele semmi gond, nem sirt ahogy kijottem a terembol, el volt foglalva a jatekokkal
Szerdan vittem es atadtam otthagytam 1 orat. Mikor eljottem kicsit sirt de ahogy mar eltuntem a lathatarrol csend lett. Ott voltam vegig kint, egyszer sem hallottam sirni az 1 ora alatt. Gagyogot, jatszott, tolta a jarassegitot stb.
Csutortokon mar hosszabb ideig kellett otthagyni, hogy ebedeljen is. Meg akartak nezni, hogy eszik-e es minden rendben lesz-e ilyen teren. Mikor otthoagytam reggel 9-kor sirt szinten egy kicsit de, ahogy eltuntem a lathatarrol csend lett. Azt mondtak nem volt gond vele, mert kozben en eljottem.
Penteken mar reggel vittem 9-re es delutan 3-kor hoztam el. Reggel sirt kicsit de utanna csend lett. Aludni nem akart, inkabb jatszott ezerrel. :)
Hetfon mar mentem munkaba es reggel 9-re vittem delutan 3-ig ( en 9-tol 17-ig a ferjem 7-tol 15-ig dolgzoik igy mindig 9-15-ig van a kisfiam bolcsibe). Semmi gond nem volt, nem sirt egyaltalan az atadasnal es azota sem sir pedig eltelt mar 10 honap. :) Szerencsere a betegsegeket is megusztuk 2-szer voltam vele itthon. Egyszer 1 hetig fulgyuladassal antibiotikumoztuk es egyszer 3 napig volt laza meg csunyan kohogott. Ezt a 8 napot leszamitva nem hianyzott es nem is volt beteg. Most mar ha leparkolok a bolcsi parkolojanal es kiveszem az autobol mar szalad befele, leveti a kabatjat es kiabal, hogy nyissam ki neki a kis kaput ami a teremhez vezet, hogy be tudjon menni jatszani. Sokszor a gondozoneni kell neki mondja, hogy anyatol el kell koszonni. :)) Aztan odaint nekem egy gyors sziat meg puszit es rohan jatszani. Nagyon szereti a gyerekeket es a tarsasagot. O 1 evesen kezdte a bolcsit, most 22 honapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!