Most mit csináljak? Másfél éves lányom nem engedi, hogy levágjam a körmét a lábán!
Mivel szinte megfogni sem engedi a lábujjait, ezért eddig mindig álmában csináltam. Viszont már ilyenkor sem engedi. Csak úgy tudnánk megoldani, hogy az apja lefogja, én meg levágom. Na de ez nem hagyna benne túl mély "sebet"? Lehet, hogy akkor örökre félne a körömvágástól.
Sajnos megbeszélni sem lehet vele, meg ígérni sem tudok neki semmit, mert nem érti még.
Valami más módszer?
Lefogni és levágni.
lányom ugyan így volt a hajmosással, és márpedig hajat mosni kell. 1-2 éves kora között úgy mostunk 2 hetente hajat, hogy férjem lefogta a vízben ö meg vüöltött toporzékolt, vágta magát én meg ahogy tudtam mostam neki. vele sme lehetett beszélni, egyezkedni semmi.
aztán 2 éves elmúlt mikor mondatm neki, hogy most hajmosás. vártam hogy kiugrik a kádból, mint elözö héten, de nem. Mondtam neki hogy ha nem sír akkor nem megy a víz a szemébe. mindent úgy csinált ahogy mondtam neki, és nem sírt. azóta sírás nélkül mosunk hajat.
szóval nem tudsz mást csinálni, mint lefogod és levágod.
Köszönöm a válaszokat. Végül lefogtuk és le lett vágva a körme. Hát az egész utca zengett... Még jó, hogy csak ritkán kell.
Sajnos még nem hatja meg sem a mese, sem a mondóka, de még csak egy kis nasi sem, pedig nagyon szeret enni. Remélem azért eljön majd annak az ideje is, hogy nyugodtan tudjam neki vágni.
Emlékszem régen a szomszéd kislányoknak én vágtam a körmüket, mert az anyjuknak nem engedték, csak nekem :) Lehet a lányomat most meg át kéne vinni hozzájuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!