Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Levágjam a lányom haját, vagy ne?

Levágjam a lányom haját, vagy ne?

Figyelt kérdés
Lányom 1 éves, és egyre gyakrabban kapok olyan tanácsokat, hogy vágjam le a haját, mert akkor sűrűbb lesz neki. Szegénykémnek elég ritka haja van, olyan, mint az enyém. Eddig határozott voltam a témában, véleményem szerint genetika kérdése a sűrűség, és nem vágásé, de minél többen mondják, annál jobban elbizonytalanodok.
2011. máj. 18. 08:47
 1/8 anonim ***** válasza:
ez egy szüleink korabeli hülyeség és azóta is ezt nyomatják. Több fodrásztól is kérdeztem már és kb. uolyan hülyeség, minthogy ha ég a gyomrod akkor lányod lesz.
2011. máj. 18. 08:54
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem lesz sűrűrbb, csak annak fog tűnni, mert mindenhol egyforma hosszú lesz. (már ha úgy vágod)

Attól nem lesz több hajhagymája, mert levágod neki.

Bár én levágtam a lányomnak 9 hósan, nyár előtt nagyon rövidre, mert már csattozni-gumizni kellett volna. Szerintem neki kényelmesebb volt a nyár így. De ez egyénfüggő.

Azt gondolom, ráér megnöveszteni, ha ovis lesz.

2011. máj. 18. 08:55
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem se attól függ, h vágod-e vagy sem. Bár hozzátenném, h nálunk rengeteg babahaja hullott ki a kisfiamnak, és nagyon bután nézett ki, így 10hósan megszabadultunk tőle. Azóta sokkal sűrűbbnek látszik, mert a kikandikáló maradék hosszabb babahaj már nem látszott ki a többi közül. Ha nektek is sok kihullott, akkor én levágnám neki, h a puha kis szálak eltűnjenek a végéről. De úgy vágnám, h csak akkorára, amekkora a maradandó haja (plusz még 1-2mm), hogy megmaradjon kislányosnak. Néha olyan fiúsak lesznek a kiscsajszik a rövid hajtól. (Megjegyzem, a fiúknál meg a hosszúra hagyott hajat nem szeretem. Legyen pasisan rövid. :) )
2011. máj. 18. 09:05
 4/8 anonim ***** válasza:
Fodrászként mondhatom ,hogy nem lesz több haja, csak sűrűbbnek fog látszani.
2011. máj. 18. 09:07
 5/8 anonim ***** válasza:
Marhaság, több haja nem lesz, a gyakori vágással max. azt éred el, hogy kissé gyorsabban nő. Ennyi.
2011. máj. 18. 09:11
 6/8 anonim ***** válasza:

Mi kb. 8 hónapos korában vágtuk le először kisfiamnak. Utána sokkal erősebb, vastagabb szálú lett. Hogy ez a nyírástól volt-e? Nem hiszem. Pedig nagyon sokan mondták, hogy vágjuk le neki, és meg fog erősödni a haja. De én inkább úgy gondolom, hogy addigra hagyta el a babahajakat, és jött az igazi haja már. Mindenesetre örülök, hogy "drótosodik" a haja, mert nekünk a párommal igen vékony szálú hajunk van, kisfiamnak meg erős, drótos szálú, bár nem túl sok. Így azért mégis van rá némi esély, hogy talán valamelyik nagymamától örökölte a vastagabb, erősebb szálú hajat.

Tegyetek egy próbát, vágd le neki, sűrűbb nem lesz, mert attól nem lesz több hajhagymája, de talán kicsit vastagodik, erősödik a haja.

2011. máj. 18. 09:15
 7/8 anonim ***** válasza:
Képzeld, el h húgom haját mostohaanyám hajnyírógéppel vágta szinte kopaszra egyfólytába kb. 5éves koráig. Mondván h majd több haja lesz.... Hát, nem lett több haja! Csak szegény gyerek tök idiótán nézet ki mindig a majdnem kopasz hajával kislány létére!
2011. máj. 18. 09:20
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, sokan velem egy véleményen vannak. Lehet, hogy egy kicsit megigazítom neki, de tuti nem vágom le teljesen!!!!!

Köszi lányok, szép napot nektek!

2011. máj. 18. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!