Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehet hogy 103 cm,16...

Hogy lehet hogy 103 cm,16 kg-s 3 éves lányomra 4-5 vagy 5-6 éves méretű ruhák jók? Csak én találkozom ezzel a problémával?

Figyelt kérdés
Nadrágban 4-5 év, felsőben 5-6 éves méret kell rá, akármilyen eddig hordott márkát is veszek (george,next,tescós stb.) Nagy lenne a súlya ehhez a magassághoz? Más ekkora gyereke milyen méretet hord?
2013. febr. 3. 10:30
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Tudom sose legyen nagyobb bajom, csak nem értem mert mérete alapján 104est kéne hordjon de nadrágból is kicsi az rá felsőből meg teljesen, nyári ruhából is a 3-4 éves méret eszméletlen kicsi rá. (sajnos mert most kaptunk jó pár db-ot). Illetve nem értem, később mit fog akkor hordani mindig 2 számmal nagyobbat? Hogy méretezik ezeket a ruhákat ?
2013. febr. 3. 10:35
 2/17 anonim ***** válasza:

Azért mert súlyban és hosszban is a lányod kicsivel nagyobb, mint az átlag 3 éves gyerekek. A hossza még annyira nem is, de a súlya igen.

Az én fiam méretei is mindig meghaladták az átlagos méreteket, de nála inkább hosszban, bár súlyban se volt annyira elmaradva, így mindig fél évvel vagy 1 évvel nagyobb ruhákat hordott, mint amennyi idős volt.

2013. febr. 3. 10:37
 3/17 A kérdező kommentje:
aha szóval dagi :)) Na csak mert nekem ő első gyerek, nem tudom mennyi súly a szokásos ennyi idősen, percentilen mindig 75 körül volt /van, orvos, védőnő se mondta hogy dagi lenne de ezekszerint akkor mondjuk úgy 14 kilóra szabják ezeket a rucikat?
2013. febr. 3. 10:41
 4/17 anonim ***** válasza:

Szintén zenész :)

A fiam is nagyobb az átlagnál. Ő is 4-5-6 éves cuccokat hord. Ez mind nem zavar amíg én veszem a ruháit:) De ha a korához képest kap rokonoktól tuti kicsi ...:)

2013. febr. 3. 10:41
 5/17 anonim ***** válasza:

Én ezt nem értem.

Kislányom most lesz 3 éves, kb. 100 cm és 14,5-15 kg, vékony testalkatú.

Neki az összes ruhája 98-104-110-es, de a 110-esek még kicsit nagyok.

Ha az évszám van beleírva, akkor pedig a 3-4 éves címkéjű ruhák jó rá, a 2-3 éves már mindenhol rövid.

Van egy-két 4-5 éves darab is, azok még lötyögősek.

Én is veszem azokat a márkákat amiket Te, de én mindig megnézem, hogy valóban akkora legyen ami bele van írva.

Ha pedig turisat veszel, sok az összement ruha, ott tök mindegy mi van a címkébe írva, azok közül sok összement már, nem számít a méretezés. (mindhárom említett márkára jellemző, hogy összemegy, főleg a next felsőkre)

2013. febr. 3. 10:48
 6/17 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó értem. A tescóson kívül mondjuk Nextet meg Georget is főképp használtan veszem, de nemrég vettem újonnan is és a 3-4 éves george felső RÖVID a lányomra :((( Pedig nem is volt olcsó, na mindegy:)

A te kicsikéd akkor kicsit alacsonyabb meg súlyra is kevesebb ezekszerint ő rá azért jó a szabvány 104-es.

Érdekes egyébként a dolog mert egyébként egészen a mostani őszig mindig jó volt rá a saját mérete. Tehát nyáron 2-3 évest hordott és tavasszal is. Előtte levő télen mikor 2 éves volt akkor 18-24 hó illetve 92-98 ast hordott de inkább 92 est. Holott 2 évesen 93 cm volt és 13.7-14 kiló, nem értem én se. Ezek szerint akkor sem volt kis súlya.

2013. febr. 3. 10:54
 7/17 anonim ***** válasza:

Fiam 3,5éves 110cm 17kg. Hát a 110es overál szűk, és egy picit hosszú(1cm-vel) Szóval én már nem is értem. Viszont volt egy nadrágja, ami 2-3évesekre volt írva, és most nőtt bele. Széles és hosszú volt a nadrág.

Szóval én már csak úgy veszek rá ruhát, mint magamra, csak ha felveszi, és jó rá.

2013. febr. 3. 11:14
 8/17 anonim ***** válasza:
Az én fiacskám is 105cm és 17kg, teljesen átlagos testalkatú, tehát senki nem mondta hogy kövér, és nem is az. Na ő is 5-6 éves ruhákat hord. 2 éves koráig a korának megfelelőt hordta, de az utóbbi egy évben sokat nőtt, nyúlt. Most külföldről hazaérkező keresztszülőktől kapott egy 3 évesre való nagyon csini ruhát, hát nagyon kicsi rá, de sebaj örökli a most 8 hónapos öcsikéje.:)
2013. febr. 3. 11:37
 9/17 anonim ***** válasza:
8-as vagyok azt elfelejtettem, hogy most volt 3 éves.:)
2013. febr. 3. 11:38
 10/17 A kérdező kommentje:

Hát igen csak olyan nehéz minden szituációban próbálgatni rá meg sok mindent így netről rendelek, mindegy most már tudom hogy nem lesz jó rá a 3-4 éves nyári ruhában is 5-6 évest nézek neki (ez az egész ruha) illetve ujjatlan trikóból rövidujjú felsőből is minimum 4-5 évest.

Csak nem értettem a jelenséget mert nem látom daginak vagy nem is gondoltam hogy esetleg sok lehet ez a súly, én úgy láttam hogy jó vannak nála vékonyabbak meg dagibbak és ő olyan középméret tehát elvileg rá pont hogy jó kéne legyen a szabvány:) De ezekszerint akkor nem szabvány :)

2013. febr. 3. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!